Skocz do zawartości

top 10 czy top 4 ?

djbit

Rekomendowane odpowiedzi

Co chwile otrzymuje od firm SEO ofertę na pozycjonowanie strony i wprowadzenie jej do top 10?

Dla mojej działalności ważne jest ogólnopolskie wyszukiwanie niż lokalne.

Z tego co wyczytałem po wprowadzeniu "Venice" liczy się top 4, bo reszta wyników 5-10 zależna jest od GEO.

Co mi z tego, że strona będzie w top 5-10 jak będzie się tylko pokazywać dla osób u mnie w Gliwicach, a dla osób z Poznania czy Warszawy nie będę widoczny.

Czy ten top 10 nie jest naciąganiem klientów?

Są różne i teraz już będą, bo domyslnie G ustawia tak szukajkę by wyniki były najbliższe lokalizacji Twojego IP. W G wiedzą doskonale czego szuka uzytkownik, a jak nie szuka tego, to musi sobie pozmieniac ustawienia, które chcesz, czy nie chcesz co jakiś czas i tak znowu się restartują na te z lokalizacją. Google czuwa abyś nie zatracił się w tym spamie, którego to już ponoc nie ma w wynikach.

Ale co stoi na przeszkodzie pozycjonować stronę powiedzmy na 16 największych miast w PL?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Masz stronę o zasięgu ogólnopolskim...Istnieje coś takiego jak kategorie, które mogą być nazwami miast (Warszawa, Poznań, Gdańsk). W każdej kategorii wstawiasz podkategorie, np (lampy ogrodowe, żarówki, maskotki...co tam chcesz). Odpowiednia treść, tytuły i masz TOP 10 na miasta na których Ci zależy.

Dlatego pozycjonowanie za TOP 10 na frazy wielu miast nie jest nabijaniem w butelkę. Wszystko zrozumiałe?

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Masz stronę o zasięgu ogólnopolskim...Istnieje coś takiego jak kategorie, które mogą być nazwami miast (Warszawa, Poznań, Gdańsk). W każdej kategorii wstawiasz podkategorie, np (lampy ogrodowe, żarówki, maskotki...co tam chcesz). Odpowiednia treść, tytuły i masz TOP 10 na miasta na których Ci zależy.

Dlatego pozycjonowanie za TOP 10 na frazy wielu miast nie jest nabijaniem w butelkę. Wszystko zrozumiałe?

Dla mnie takie kategorie np w sklepie z butami to nieciekawe rozwiązanie i zapewne dziwne dla użytkowników.

Co ma kategoria miasto do butów. Rozumiem, rozmiar, kolor ... ale miasto.

Zresztą jeszcze nie widziałem na stronach firm SEO takiego rozwiązania :)

Gdzie przeczytałeś że top 5-10 ma geo?

https://pozycjonowanie-stronn.pl/koniec-pozycjonowania-platnosci-za-top

@djbit możesz mi napisać w oparciu o co G ustala GEO dla strony?

To ty się mnie pytasz ;), jak ja bym robił wyszukiwarkę to bym szukał najprędzej zakładki kontakt i adresu w niej zawartego:)

Dla mnie jako użytkownika poszukującego firmy lokalnej to właśnie ten adres jest wyznacznikiem.

Pewnie jest wiele czynników, adres url, tytuł, opis, linki itp. Nie robiłem testów więc nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności