Skocz do zawartości

Koniec z pozycjonowanie w Google ?

worldwar

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem Panie i Panowie. Nie mogę znaleźć takiego tematu na forum, co nie znaczy, że go nie ma. Chciałbym się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie na wieści coraz to prężniej przekazywane od G. Czy rzeczywiście możemy zacząć się obawiać, że pozycjonowanie jakim zajmujemy się teraz może stracić na wartości ? czyt. będzie nic nie warte ? Znajomy siedzący głęboko w Social Media twierdzi, że to schyłek tradycyjnego SEO i praktycznie nie będzie ono już miało żadnego odzwierciedlenia w pozycji strony. G ponoć zmierza do sytuacji w której każdy za określoną pozycję będzie musiał zapłacić, jak w adwords. Poza tym, szykuje się wiele innych "ciekawostek" jak np. brak wyników wyszukiwania, a kierowanie zadającego zapytanie bezpośrednio na jedną ze stron, które zdaniem G jest najodpowiedniejsza względem zapytania. Co o tym wszystkim sądzicie ?

Poniżej linki do 2 artykułów, po których moim zdaniem możemy zacząć snuć domysły, że coś się szykuje.

https://technologie.gazeta.pl/internet/1,104665,12701537,_To__czym_zajmujemy_sie_w_Google_u__to_budowanie_uzytecznej.html

https://bizrun.pl/marketing/koniec-z-pozycjonowaniem-w-google/

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po co to wprowadzenie z "Nie mogę znaleźć takiego tematu na forum"? Jak byś chwile poswięcił, to tylko na podstronie z tematami tego podforum byś to znalazł.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Znajomy siedzący głęboko w Social Media twierdzi, że to schyłek tradycyjnego SEO i praktycznie nie będzie ono już miało żadnego odzwierciedlenia w pozycji strony.

To ten znajomy niech tam jeszcze posiedzi, głęboko.

Dopóki istnieją wyszukiwarki, dopóty będzie pozycjonowanie i SEO.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Znajomy siedzący głęboko w Social Media twierdzi, że to schyłek tradycyjnego SEO

Moim zdaniem prędzej nastąpi schyłek Social Media niż pozycjonowania. Wyszukiwarki będą istnieć zawsze bo ludzie zawsze będą poszukiwać odpowiedzi na swoje pytania - to jest naturalne i potrzebne do życia jak oddychanie. Co do Social Media, to w mojej opinii nie są niezbędne do życia to raz a dwa - kiedyś to się ludziom znudzi i zostanie zastąpione przez coś innego a wyszukiwarki trwać będą dalej.

"Nie mogę znaleźć takiego tematu na forum"

hmm ja co wejdę na forum to widzę takie tematy ;)

a co do Google to za bardzo się rozpanoszyli i uważają że internet to ich własność, co powoli, powoli ludzie zaczynają już dostrzegać. Nikt nie wie co będzie za rok, dwa, pięć.

Wyszukiwarki będą istnieć zawsze bo ludzie zawsze będą poszukiwać odpowiedzi na swoje pytania

Od Androida 5 luadzie będą mieć swojego asystenta wyszukiwania, który będzie Ci odpowiadał na Twoje pytania, czyli za około rok - Google pracuje nad systemem questions and answers; zapytasz, w którym banku dostanę najlepszy kredyt hipoteczny na 30 lat bez wkładu własnego, a dostaniesz odpowiedź: Alior Bank - udzielono informacji na podstawie rankingu kredytów hipotecznych w portalu Comperia.pl

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nie widzicie, że to jest prymitywny marketing szeptany do tego całego bizrun. Bizrun - WTF?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności