Skocz do zawartości

Koniec z pozycjonowanie w Google ?

worldwar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chłopak chyba nie wie co oznacza słowo wyszukiwarka wypisując głupoty o automatycznym przekierowaniu na wybrane strony. Wtedy G musiałoby zmienić nazwę na PRZEKIEROWAJKA a ludzie musieliby znaleźć inna WYSZUKIWARKĘ.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Google nie będzie Cię przekierowywał na strone, asysystent ma udzielaą odpowiedzi na pytania na podstawie strony o najwyższym autorytecie lub średniej z odpowiedzi udzielonej z danej próby w danym okresie czasu - przeczytaj sobie dokumentację - jak potrafisz używac wyszukiwarki to znajdziesz jakie są plany g. odnośnie rozwoju wyszukiwarki i usług na najbliższe 5 lat.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Moim zdaniem prędzej nastąpi schyłek Social Media

Predzej google padnie niz social media :)

a tak moim zdaniem social i wbudowane w nie wyszukiwarki +

luadzie będą mieć swojego asystenta wyszukiwania, który będzie Ci odpowiadał na Twoje pytania

to najbliższa przyszłość i google musi teraz się nie źle napocić aby jakis przyszły konkurent go nie wykosił.

Ja sam na androidzie wyszukuje te pierwsze hasła tylko głosowo :)

Czekam niecierpliwie na dzień kiedy bede mógł se siedziec w wygodnym foteliku patrząc na swojego 60 calowca i wydawać komendy głosowe na jakie strony chce wejsc, gdzie dodac komentarz, w który link kliknąć itp. , a wyniki wyszukiwania słuchać na głosnikach z podkładem głosowym Jerzego Stuhra :D I wierze że bedzie to w najblizszych 5-10 latach juz komercyjne rozwiazanie .

Dopóki będą wyszukiwarki to będzie SEO. W tej czy w innej formie, ale będzie. Jakoś muszą ustalać kolejność wyświetlanych stron, a my jesteśmy od tego żeby sztucznie stworzyć wrażenie popularności serwisu. Gadanie o końcu pozycjonowania jest jedną z największych bzdur jakie ostatnio słyszałem. W ten czy w inny sposób będziemy walczyć o wyższe pozycje. Teraz walczymy głównie linkami za parę lat może to być sztuczne tworzenie popularności w serwisach społecznościowych bądź cokolwiek innego. Nie wyobrażam sobie, że przychodzi taki moment, że wszyscy odpuszczamy i zdajemy się na w 100% na szczęście, że to właśnie naszą stronę google uzna za najlepszą i łaskawie wyświetli na pierwszym miejscu. Jakiś czynnik oceniania musi być i my będziemy sztucznie ten czynnik przechylać na naszą korzyść. No przynajmniej ja, a wy rezygnujcie jak chcecie ;)

Najlepszy stomatolog i ortodonta w Katowicach - Freshmed - piękny uśmiech to zdrowy uśmiech :)

Kolega chyba popadł w panike. Moim zdaniem opiera się to o niezgodność z prawem. Umożliwia dużym firmom monopolizm branży. Wystaraczy stworzyć 10 stron podobnych ale tej samej firmy posiadać olbrzymi budżet i wykupić pierwszyczh 10 miejsc. Pozostaje to więc tylko w kwestii teorii. Warto także nadmienić fakt, iż Google jest najpopularniejsze ale to zawsze może się zmienić jest bing itd. a jutro kolejna inna wyszukiwarka. Wiele firm poprzez swój monopol dawno upadło. Trzeba o tym pamiętać. Google posiada wiele algorytmów ale to jeszcze nie jest sztuczna inteligencja, która idealnie potrafi zarządzać siecią.

pozdrawiam

Oferujemy usługi z zakresu pozycjonowania stron internetowycha a także tworzenia stron. Pozycjonowanie płatne tylko za wyniki, wystawiamy F. VAT. Zparaszamy do kontaktu w godzinach od 9:00 nawet do późnych godzin wieczornych, chętnie doradzimy, pomożemy.

gg:3124038, email: info@goneett.pl, tel. 792-899-097, NIP: 716-265-12-92, REGON: 060360832

tak oznacza to koniec pozycjonowania dla pseudo firm pozycjonerów których szkoleniem było jedynie forum PiO i uważają że umieją pozycjonować. Na pewno na rynku zostaną mocni, a na forach nikt nie zdradzi szczegółów jakimi zasadami kieruje się Panda i Pingwin. Nikt wam nie zdradzi złotego środka jaki użyć aby wybić się z pozycjami. Podobnie jak to było jeszcze kilka lat temu SEO zostanie dla fachowców, reszta prędzej czy później odpadnie z tego sportu wraz ze swoimi katalogami i preselami...

Katalog franczyz - dodaj lub przeglądaj firmy

Pomysł na biznes - przeglądaj wiadomości biznesowe i pomysły na biznes

Mój dziadek słuchał kaset, ja słucham kaset i mój syn tez będzie słuchał kaset...

Mój dziadek przechowywał i przetwarzał dane, ja przetwarzam i przechowuje dane i mój syn tez będzie przetwarzał i przechowywał dane i ojciec też...

Niewiele wyższy poziom abstrakcji ;)

nihil fit sine causa

Mój dziadek słuchał kaset, ja słucham kaset i mój syn tez będzie słuchał kaset...

Kaset nie ale muzyki słuchasz tylko z innych nosnikow. Tak samo z SEO, bedzie ale inne niz teraz.

PS. kaset słucham czasami bo mam tam muzyke, ktorej w innej formie nie ma. Pewnie za pare lat tez bede stosowal kilka metod SEO, ktore stosuje teraz ;)

Najlepszy stomatolog i ortodonta w Katowicach - Freshmed - piękny uśmiech to zdrowy uśmiech :)

Za parę lat będzie się liczył przede wszystkim user experience - strona sprzedażowa, żeby coś sprzedać będzie musiała wzbudzać ogromne zaufanie, bo wraz z rozwojem wyszukiwarek wzrasta świadomość Internautów; gó*****y worpress 5 lat temu nie działa już teraz tak samo na usera

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Google nie będzie Cię przekierowywał na strone, asysystent ma udzielaą odpowiedzi na pytania na podstawie strony o najwyższym autorytecie

Chyba odpowiedzi z najwyższą stawką Adsasystent ;)

Jeżeli np. Google ma skorzystać powiedzmy z jakiejś mojej treści i nie kierować na moją stronę, to zdecydowanie nie wyrażam na to zgody. Jeżeli będzie jakiś oddzielny robot to na pewno go zablokuję. Gorzej jak nie będzie i będą na przykład bezprawnie wykorzystywać treść ze stron nie kierując na nie, a jedynie udzielając odpowiedzi na ich podstawie. Sobie zrobią regulamin, że jeżeli chcesz być w wyszukiwarce to musisz wyrazić zgodę na wykorzystanie Twojej treści albo coś w tym stylu, ale to na razie wszystko abstrakcja. Póki co to ja ja na prawie połowę pytań zadawanych wyszukiwarce nie mogę znaleźć odpowiedzi, a z reguły nie mam siły przetrzepywać stron dalej niż top 10 i szukam w eng. a już tym badrdziej po ostatnich "ulepszeniach".

Kurcze jak ja nie lubię już tej firmy, jak żadnej innej na świecie, a niestety jestem na nią skazany jak wszyscy.

Sobie zrobią regulamin, że jeżeli chcesz być w wyszukiwarce to musisz wyrazić zgodę na wykorzystanie Twojej treści albo coś w tym stylu

To będzie szybciej niż myślisz, warto looknąć na prezentację ppt dla inwestorów, choć G. utrudnia skutecznie dostęp do tego poprzez swoją szukajkę i poczytać https://investor.google.com/google-news.html

No możliwe, ale jeszcze sporo czasu zajmie przyzwyczajenie całego społeczeństwa do nowego ustrojstwa, chociaż w miarę dorastania młodych pokoleń takie procesy następują coraz szybciej. O ile w ogóle się sprawdzi w praktyce, bo jak wiemy nie każdy pomysł Google się przyjmuje. oni próbują w każdej dziedzinie internetowej podbijać, ale w sumie jak dla mnie poza wyszukiwarką (moim zdanie coraz gorszą) i reklamą kontekstową, na której ta firma wyrosła oraz mapami (poza szukają najlepszy produkt) i kupionym youtubem i analitisc, które jak dla mnie już zbyt skomplikowali, a lubię proste rozwiązania, to cała reszta to lipa włącznie z G+ Edycja: a jeszcze zapomniałem o gmail - poczta bez reklam - do czasu aż podasz gdzieś adres email ;) ale to żadne osiągniecie.

Tak żartem poza tematem ;):

za 20 lat nie będzie już Internetu tylko Googlonet,

za 50 lat Google będzie miało swoje czołgi i głowice nuklearne

za 100 lat END i nasze prawnuki będą żyły w Folloucie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności