Skocz do zawartości

Koniec z pozycjonowanie w Google ?

worldwar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Dopiero wróciłem, prawie cały Boży dzień z starą po sklepach trochę mnie pociągała po pułkach, mam dosyć tego

wolę się wku...ć na tym forum przez goog..

Jest to lepsze niż bieganie za moja Panią i odpowiadać na pytania,

czy to jest ładne, czy ten kolor itp.

Dzisiaj nie wyszedł mi numer z castoramą a ogólnie drzemałbym w autku.

No, ale co do tematu, chyba nie spodziewacie się że usłyszycie nowy tekst od papugi niż ten

To przecież najbardziej znane zdanie na świecie, coś jak „Nie rozumiem pytania”

„- Chcemy poprawić, jakość wyników wyszukiwania – mówi szef Google Polska, „

Jak coś się spie….i to zawsze jest, ten teks,

Który jest zaraz wymawiany dla bezpieczeństwa, coś mi mówi, że po drodze spiepszyli coś, i teraz wystawili mięsko do pogawędki,… i dalsze zastraszanie i wpieranie kłamstwa znowu coś nie długo będzie płatnego i dla tego ten stary tekst

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja tam nie wiem w jaką stronę będzie podążać google i inne wyszukiwarki. Prawda jest taka, że wielkie mózgi np. z googla wymyśliły sobie algorytm, który to sprawił, że czym więcej linków prowadzących do strony to ta strona jest atrakcyjniejsza i wyżej stoi w serpach. I to był wielki błąd, bo zrobiło się w sieci jedno wielkie gówniane spamowisko i nic więcej. Zapleczówki, blasty srasty i później nic nie można w tej sieci sensownego znaleźć, co następstwem jest wproadzanie pingwinów i innych rozwiązań. Niech ci goście w końcu pójdą po rozum do głowy i zmienią całkowicie algorytm, który będzie odzwierciedlał przede wszystkim za optymalizację stron pod względem treści i słów kluczowych. Skończą się pseudo pozycjonerzy i świat w sieci będzie piękniejszy.

Dziękuję za uwagę :)

Niech ci goście w końcu pójdą po rozum do głowy i zmienią całkowicie algorytm, który będzie odzwierciedlał przede wszystkim za optymalizację stron pod względem treści i słów kluczowych. Skończą się pseudo pozycjonerzy i świat w sieci będzie piękniejszy.

No chyba straciłeś kontakt z rzeczywistością. haha :D

Mindtrance:

.

1. Spam z milionem podstron z dużą ilością tekstu i pięknych słów kluczowych mogę postawić w ciągu 1 dnia i wtedy mam być wyżej od Twojej cudownej "normalnej" strony?

2. Ja chcę mieć stronę typu wizytówkę lub nie mam zamiaru prowadzić blogaska na temat produkcji śrubek i dlatego mam być niżej??

Linki jeszcze długo będą najważniejsze.

@dave-zgadzam się-tylko warto sobie odpowiedzieć na pytanie jakie linki :)

Te obecne działają trochę gorzej ;) (Widzę po sobie).

Niech ci goście w końcu pójdą po rozum do głowy i zmienią całkowicie algorytm, który będzie odzwierciedlał przede wszystkim za optymalizację stron pod względem treści i słów kluczowych

ty serio taki naiwny jesteś? twoim sposobem można by było puszczać 10x więcej spamu niż jest to obecnie :)

T.

Koniec pozycjonowania?

Dopóki wyszukiwarki będą działały w oparciu o jakikolwiek algorytm - nie.

Wszystkie tego typu posty i "głębokie przemyślenia" wynikają wyłącznie z tego, że nie macie pojęcia, jak obecnie ten algorytm działa. Wszelkie "nie widzę jakichkolwiek prawidłowości", "włączyli random", "dwie strony linkowane tak samo, jedna spadła, druga nie, gdzie tu sens" są tylko dowodem na to, że wprowadzona w kwietniu przez G zmiana strategii działa.

99,9% zajmujących się SEO nie czai obecnie bazy i z upływem tempus rozjeżdża się w domysłach jeszcze bardziej, oddalając od clou.

I bardzo dobrze. Mniejsza konkurencja to czyste przedpole i dyktowanie warunków przez podaż, a co za tym idzie... dokładnie to, co głoszą święte zasady wolnego rynku.

Mam nadzieję, że tak już zostanie. A jeśli ktoś będzie chciał się podzielić czymś nowym, niech się najpierw p...lnie w czoło i zastanowi, w jakiej jeszcze branży szkoli się konkurencję zdradzając jej własne sekrety, ucząc warsztatu, a to wszystko dobrowolnie, z własnej woli (głupoty) i publicznie.

Co do Social Media, to w mojej opinii nie są niezbędne do życia to raz a dwa - kiedyś to się ludziom znudzi i zostanie zastąpione przez coś innego a wyszukiwarki trwać będą dalej.

już się nudzi :) a patrząc ze strony reklamodawców i sprzedających to target jest taki sobie więc raczej regres grozi socialom niż wyszukiwarkom :)

Obecnie Google nie moze sobie pozwolic na zbyt wiele. Kiedys - moze i tak, ale obecnie na lawce rezerwowych siedzi Bing, ktory chyha na kontuzje lub potkniecie zawodnika z pierwszego skladu.

W Polsce Google rzeczywiscie ma zdecydowana wiekszosc rynku, ale za granica to sie powolutku zmienia. Ja tez kiedys nie wierzylem, ze Internet Explorer straci pozycje lidera na rynku*.

*no, moze z tym IE to nietrafiony przyklad, bo Firefox wypromowal sie miedzy innymi dzieki Google, a Google Chrome... ech... moze nie ma sensu dalej ciagnac tego tematu? :D

99,9% zajmujących się SEO nie czai obecnie bazy i z upływem tempus rozjeżdża się w domysłach jeszcze bardziej, oddalając od clou.

Napisany przez Goophno na 07 czerwiec 2012 - 09:49 w Google

Zlituję się i podpowiem:

Penguin = onsite

Panda = offsite

https://www.forum.opt...45#entry1064478

Napisany przez Goophno na 07 czerwiec 2012 - 13:06 w Google

Bo zmieniając onsite liżesz d... Pingwinowi (wprowadzony 26 kwietnia). Pozostaje jednak Panda (wprowadzona 24 kwietnia), której też musisz zrobić loda robiąc porządek w strukturze swoich linków. Fakt faktem, że właściciel strony ma głęboko w norze, które zwierzątko jak się nazywa i za co odpowiada.

Jednak patrząc na staty można łatwo rozpoznać od którego zwierza dostałeś kopa, a w związku z tym na co zwrócić większą uwagę.

Moja rada - zaliczyłeś glebę 24-25 kwietnia, zrób czytkę w linkach, zaryłeś 26-27 kwietnia, masz g..ny content. A jeśli pojechałeś na d..pie w obu tych terminach, zmień fach :yahoo:

https://www.forum.opt...60#entry1064562

Koniec pozycjonowania?

Dopóki wyszukiwarki będą działały w oparciu o jakikolwiek algorytm - nie.

Wszystkie tego typu posty i "głębokie przemyślenia" wynikają wyłącznie z tego, że nie macie pojęcia, jak obecnie ten algorytm działa. Wszelkie "nie widzę jakichkolwiek prawidłowości", "włączyli random", "dwie strony linkowane tak samo, jedna spadła, druga nie, gdzie tu sens" są tylko dowodem na to, że wprowadzona w kwietniu przez G zmiana strategii działa.

I bardzo dobrze. Mniejsza konkurencja to czyste przedpole i dyktowanie warunków przez podaż, a co za tym idzie... dokładnie to, co głoszą święte zasady wolnego rynku.

Mam nadzieję, że tak już zostanie. A jeśli ktoś będzie chciał się podzielić czymś nowym, niech się najpierw p...lnie w czoło i zastanowi, w jakiej jeszcze branży szkoli się konkurencję zdradzając jej własne sekrety, ucząc warsztatu, a to wszystko dobrowolnie, z własnej woli (głupoty) i publicznie.

Goophno 100% poparcia. Im dłużej tak pozostanie tym lepiej. Zaraz grupa "specjalistów" zaatakuje nas, że pozycjonujemy tylko łatwe frazy, ale wynika to tylko z ich frustracji i niemocy

Najlepszy stomatolog i ortodonta w Katowicach - Freshmed - piękny uśmiech to zdrowy uśmiech :)

A powiedzcie mi ile starego SEO teraz jest SEO?

Trzeba być:

- filmowcem, żeby umieszczać filmy na youtube

- pisarzem, żeby pisać unikalny content

- redaktorem, aby redagować dokumenty na Google Docs

- lubianym i elokwentnym, aby mieć jak najwięcej znajomych na FB i G+

- analitykiem, aby wyciągać wnioski z błędów popłenionych przez innych

- wróżką, aby mieć zdolność przewidywania algorytmu

- prekursorem, aby zaimplementować nowe rozwiązania na stronie

- programistą, abyn móc te rozwiązania zakodować

- grafikiem, aby strona ładnie wyglądała

a kiedyś starczyły tylko artykuły PLR, kilka wordpressów, 2 automaty :)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

A powiedzcie mi ile starego SEO teraz jest SEO?

Trzeba być:

- filmowcem, żeby umieszczać filmy na youtube

- pisarzem, żeby pisać unikalny content

- redaktorem, aby redagować dokumenty na Google Docs

- lubianym i elokwentnym, aby mieć jak najwięcej znajomych na FB i G+

- analitykiem, aby wyciągać wnioski z błędów popłenionych przez innych

- wróżką, aby mieć zdolność przewidywania algorytmu

- prekursorem, aby zaimplementować nowe rozwiązania na stronie

- programistą, abyn móc te rozwiązania zakodować

- grafikiem, aby strona ładnie wyglądała

a kiedyś starczyły tylko artykuły PLR, kilka wordpressów, 2 automaty :)

I bardzo dobrze!! Nie mam miejsca dla amatorów, zostaną najlepsi

Najlepszy stomatolog i ortodonta w Katowicach - Freshmed - piękny uśmiech to zdrowy uśmiech :)

I bardzo dobrze!! Nie mam miejsca dla amatorów, zostaną najlepsi

tak tak :) szczególnie jak widzę oferty na allegro za 9.99 PLN :D

bez poprawy wizerunku branży jako takiej można tylko poważyć o "fachowości" nawet jeżeli to święta prawda

w ten sposób amatorzy mają bardzo duże pole do popisu a także wiele do popsucia (reputacji także) :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności