Skocz do zawartości

Czy wikipedia jest faworyzowana?

konwalik2

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, dopiero zaczynam "pozycjonować" strony i zauważyłem ostatnio ciekawą rzecz. Wpisując pewną frazę w google natknąłem się na takie coś https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e39097b894fd6d5.html

I teraz co ja mam sobie myśleć o tym wszystkim jak się naczytałem tony tekstu że: -"wklejaj linki" -"im więcej backlinków tym lepiej"! A tutaj się okazuje że co? ja porobie sobie przykładowo 1000 linków a mnie wikipedia i tak przegoni o jedną pozycję w google? Nie kumam tego

bardzo często jeden link jest wat 10 000 z tej "zwykłej strony. Nie które strony maja tak zwany duży próg zaufania, bardzo dobrym przykładem jest PIO i temat o jednym domniemanym nierzetelnym uztkowniku i jego firmie, nikt nic nie linkuje a PIO dalej jest w TOP1 na nazwę jego firmy, jego nazwisko, i nazwę jego nowej formy mino starań wynajętych depozycjonerow i dużej iloci linków wywalonych przez niego na te anchory. Tak działa internet, nie jest jakaś nowa zasada

Wiki ma wysoki TR .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wiki to w pewnym sensie superdomena, jest bardzo mocno faworyzowana, a po pingiwnie szczególnie - czasem zajmuje połowę top 50. Przypuszczalnie Google zapycha takimi wynikami dziury powstałe po stronach, które oberwały od pingwina. W połączeniu z kilkoma innymi superdomenami w pl, stanowi olbrzymią i dominują cześć wyników google.pl. Tylko gdzie tu rzekoma jakość jak czasem wystarczy, że są 2 zdania i title i już wiki na 1wszym, to nie jest ani kwestia jakości, ani tego ile linków zew. prowadzi do danej podstrony, a jedynie samej domeny wiki.

No to co ja mam zrobić? Jeżeli upatrzyłem sobie niszke i mam szanse na 1 miejsce ale wiki jest na pierwszym miejscu?

Mam kupować linki na allegro z wysokim PR,TR czy co żeby przeskoczyć wikipedie? Bo jaj jej nie przeskocze to kaplica.

Przykład który podałem w temacie to ta strona nie mogła być zepchnięta przez pingwina ani bociana ani tchórzofredkę bo to jest normalnie działająca strona z żywymi użytkownikami itd. a dodatkowo jest o wiele wiele więcej informacji niż w wikipedi. Ja się boję że wydam ciężko zapracowane pieniądze na domenę+serwer i na "dobre linki" + zrobienie małego zaplecza a wiki i tak będzie top1 a ja top2.

Powiedzcie coś jeszcze bo czuje niedosyt.

Może się uda przeskoczyć, a może się nie uda... nie dowiesz się póki nie spróbujesz, ale jest spore ryzyko, że będzie ją bardzo ciężko przegonić, a nawet może być to niemożliwe. Czasem łatwo ją przeskoczyć, a czasem bardzo trudno, ale też sporo użytkowników - tych bardzie obeznanych w sieci automatycznie pomija wyniki z wiki; w każdym razie ja to robię już podświadomie. No chyba, że szuka się definicji słowa.

To że u Ciebie jest o wiele więcej informacji to nie ma znaczenia, to co Google podaje jest z reguły dalekie od rzeczywistości.

W każdym razie po wprowadzeniu pingwina wiki dostała jeszcze większego kopa, - TR niż miała wcześniej.

Przy okazji jak przywalisz mocno linkami na tą jedną frazę, a nie masz mocno zróżnicowanych anchorów i wysokiego TR to ryzykujesz też podróż w drugą stronę, a nawet wylot poza top100 na tą frazę.

Przykład który podałem w temacie to ta strona nie mogła być zepchnięta przez pingwina ani bociana ani tchórzofredkę bo to jest normalnie działająca strona z żywymi użytkownikami itd. a

a myślisz, że jakie strony pingwin wyrzucał??, bo spamy i śmieci bez linków mocno poszły do góry, jednak jeżeli twoja strona pojawia się wysoko to jej nie dotyczy. Nie twierdziłem, że Cię pingiwn zepchnął, tylko, że jest taka zależność w sieci ostatnio.

Reasumując:

jak jesteś na 2gim, a wiki na 1wszym, to możesz delikatnie spróbować ograniczając się do niedużej liczby mocnych linków, jak nie pomoże to bym odpuścił. Z resztą algo mocno rotuje i bez niczego też się możecie zamienić pozycją za miesiąc na przykład.

Na allegro raczej nie kupisz dobrego linka

Nie długo w top to będzie tylko wiki i youtube Obecnie czekamy jeszcze na profile i fanpages (czy jak się to tam u nich zwie) z G+ i topy będa jak ta lala :)

Tak na poważnie to wiki jest mocno faworyzowana. samo tr to nie wszystko gdyż jakoś nie widzę w topach samych yahoo czy innych bardzo popuarnych serwisów. Trochę nie rozumiem tej polityki Googla do gloryfikacji stron które tam tylko przeszkadzają na 99% wyszukiwanych fraz.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Teraz zauważyłem że ta niby zwykła strona nie ma reklam adsense. Może gdyby miała reklamy to google by inaczej potraktowało pozycyjnie ją. Właśnie zaczynam przerabiać szablona pod swoje widzimisię i ruszam z koksem

P.S. a tak w ogóle to widzę że wybrałem super moment na start ze stroną.Pingwiny ,pandy i inne ssaki już na mnie czychają a nawet ani jednego pliczku na serwer nie wgrałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności