Skocz do zawartości

Nowa strona a wypracowane stare pozycje

tamii

Rekomendowane odpowiedzi

Wypozycjonowałem klientowi stronę, po pewnym czasie stwierdził że strona staromodna i robimy odświeżenie, a w rzeczywistości budujemy stronę od nowa. Strona ma fajne pozycje na frazy regionalne i zastanawiam co stanie się po podmianie strony, porównanie strony poniżej. Mam już gotową nową wersję strony i poniżej zamieszczam porównanie.

title ten sam na starej i nowej

meta ta sama na starej i nowej

podstrony te same nazwy na starej i nowej

obrazki tylko obrazki, nowa strona zawiera obrazki z alt, title, nazwy plików zoptymalizowane pod seo

nagłówki stara brak, nowa h1, h2, h3

opis strony stara głównie obrazki 2-3 linie tekstu - nowa dużo tekstu, obrazki multimedia

sitemap stara brak nowa jest

robots.txt stara brak nowa jest

podstrony nazewnictwo zachowane + nowe podstrony (site +100%)

czy frazy polecą na łeb na szyje w związku ze zmianą strony ?

pozdrawiam

Pewnie będą lekkie zawirowania, ale dużych zjazdów raczej nie będzie. Oczywiście jeśli nie zapomnisz o redirectach ze starych adresów na nowe.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Niedawno także przebudowałem stronę (między innymi zmieniły się struktury linków) i przeniosłem na nowy serwer. Dzięki przekierowaniom 301 zanotowałem tylko lekkie spadki pozycji przez 2-3 tygodnie, potem wszystko wróciło do normy, a dzięki temu, że nowa strona była lepiej zoptymalizowana obecnie mam jeszcze lepsze pozycje na niektóre frazy. Myślę, że w Twoim przypadku będzie podobnie, zwłaszcza, że stronę chcesz ulepszyć. Myślę, że po zmianie strony nie zaszkodzi jej trochę podlinkować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności