Skocz do zawartości

Zaplecze dla erotyki

Kerrang

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Pozycjonowaniem zajmuję się od ponad miesiąca. Nie mam zamiaru zajmować się tym zawodowo a zależy mi jedynie na wypromowaniu własnego serwisu. Niestety na usługę pozycjonerską nie było mnie stać.

Jestem w branży erotycznej, gdzie stopień konkurencyjności jest średni (czyli dla mnie duży :-) ) W tym momencie moim głównym narzędziem jest Adder czyli dodawanie do katalogów i precli. Postawiłem oprócz tego dwa precle zapleczowe na domenach na osobnych IP, które również pozycjonuję. Chciałem jednak zapytać, ile takich zapleczówek powinienem zrobić aby moja praca miała sens. Darmowe blogi odpadają ze względu na tematykę więc czy ktoś podpowie, co jeszcze można robić? Czy płacenie za banery na tubach i blogach ma sens?

Dzięki z góry

@Czy płacenie za banery na tubach i blogach ma sens?

Tak

@Czy płacenie za banery na tubach i blogach ma sens?

Bardzo dużo - czyli budować własne szeroko pojęte zaplecze ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jestem w branży erotycznej, gdzie stopień konkurencyjności jest średni (czyli dla mnie duży :-)

i

Niestety na usługę pozycjonerską nie było mnie stać.
,

w tej branży bez kasy nie da się.... radze znalezc sponsora. Stopień konkurencyjności w tej branży jest dość duży, a nie średni.

Stopień konkurencyjności w tej branży jest dość duży, a nie średni.

cóż... ja bym nawet ocenił, że bardzo wysoki, a przy bardzo wysokim stopniu konkurencji używanie addera... zdecydowanie odradzam

dymna.jpg

oferty z kategorii erotyczne również mają mocną konkurencję, jak również grubych graczy na naszym rynku (niekoniecznie pochodzących z PL), którzy nie używają addera (nie czyni go tym samym unikalnym i dobrym narzędziem)

dymna.jpg

Niestety raczej kiepski pomysł na biznes, zbyt dużo silnych graczy którzy już dawno podzielili między sobą rynek, ale moim zdaniem zawsze warto próbować.

Co do twojego pytania - zapleczówek co najmniej kilka 5-10 nie koniecznie z branży ero, raczej tematy luźno powiązane z ero - ale muszą to być naprawde dobre strony a nie wordpress z trzema wpisami, katalogi te które zezwalają na ero (niestety cena takiego wpisu będzie wyższa niż normalnie) i na pewno musisz zainwestować w kupno linków, zróżnicowanie źródeł, anchorów dużo dużo pracy przed Tobą. Adderem możesz co najwyżej podlinkować zaplecze, raczej nie używaj tego na główną domene, szczególnie przy standardowej liście.

Szczerze powiedziawszy, albo zainwestujesz dużo i coś ugrasz, albo zainwestujesz mało i te pieniądze wtopisz, w tym wypadku lepiej rozejrzeć się za firmą seo.

Zrób sobie kilka piramid, na forum jest link do aukcji Kojotka - to na początek.

Adder jest dobry do zapleczówek i stron z bardzo niską konkurencją,

Erotyka to dość śliski i drogi temat, a jeżeli chcesz mieć szybsze efekty i wogóle jakieś efekty to pozostaje się sporo ręcznej roboty (jak to brzmi :P)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

@Kaene, jakie masz doświadczenie z tą branżą? "zapleczówek co najmniej kilka 5-10 nie koniecznie z branży ero" - qrcze, żeby wyskoczyć z takim zapleczem w tę branżę, to moimi zapleczówkami musiałaby być chyba roxa, fotka i inne same tuzy :)...

5-10tys - to dobra cena za tę branżę

"Erotyka to dość śliski i drogi temat" - przy tej specyficznej konkurencji na naszym rynku to nawet bardziej śliski, niż drogi... kto zna - ten wie ;)

Jak nie stać Cię na 5-10k miesięcznie za SEO, to poszukaj innej niszy. Sad but true

dymna.jpg

nie kumam po co ludzie robia kolejne serwisy z ogloszeniami jak liczy sie tylko roksa i odloty. cala reszta ma znikomy ruch. i nie, nie wystarcza kilka piramidek ani kilka zapleczowek. nawet jak bedziesz top 3 - co jest stosunkowo proste, to przebicie roksy i odlotow to mega kosztowna sprawa.

nawet jak kupisz banery i zdobedziesz troche ruchu to i tak bedzie za malo by laski placily za ogloszenia, wiec bedziesz tylko tracil

serwisow z ogloszeniami powstaje pewnie dziennie kilka ;) tylko ze zaden sie nie wybil ;)

ps. ktos pisal 5-10 zapleczowek, pewnie zapomnial kilku zer ;)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności