Skocz do zawartości

Pytanie...

PITI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie odnośnie ilości dodanych linków dziennnie do mojej strony na innych stronahc. Czy np. jak dodam około 1000 linków dziennie na inne strony czy google moze to uznać jako spam? I czy warto bawić sie w dodawanie linków do różnych ksiąg gości, for dyskusyjnych itp?

Bo jak dotąd moje forum (https://wybrancy.info) ma PR=0

pozdro PITI

Mam pytanie odnośnie ilości dodanych linków dziennnie do mojej strony na innych stronahc. Czy np. jak dodam około 1000 linków dziennie na inne strony czy google moze to uznać jako spam?

tutaj masz o ilosci linkow naraz jakie mozesz dodac aby nie trafic do sandboxa

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic337.h...ghlight=sandbox

I czy warto bawić sie w dodawanie linków do różnych ksiąg gości, for dyskusyjnych itp?

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic567.h...si%EAga+go%B6ci

a tu troche o blogach

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic1583....si%EAga+go%B6ci

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

wymieniłem sie linkami z kilkoma stronami o tej samej tematyce (okolo 2 tygodnie temu), a google do tej pory nie widzi tych linków

Albo strony z linkami nie zostały jeszcze uaktualnione w bazie Google (sprawdź co Google ma w cache).

Albo Google po prostu nie wyświetla tych linków - mam na myśli polecenie link:adres.strony - nie wszystkie linki są pokazywane.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Sprawdzałem na różnych stronach link popularity i tak samo sie dzieje (ciągle 0 links found), a strony zostaly zaktualizowane bo sprawdzałem ostatnio.

Widocznie 2 tygodnie to za mało czasu na zaindeksowanie linków. Innej przyczyny nie widzę. Link na tamtej stronie wg. mnie jest zbudowany prawidłowo.

Ale nie rozumiem jednej rzeczy:

tylko hotbot widzi 4
ciągle 0 links found

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

• 5 tygodni później...

no dobrze ... rozumiem..

ale moim zdaniem ilość linków z jaką strona wchodzi do sieci nie moż byc ograniczona. Prosty przyklad www.wp.pl czy też inny portal podobnych rozmiarów. takie strony nie rodza sie jako index, galeria i kontakt tylko na dzien dobry startują z ok 500 linkami... wiec jak to niby jest w ich przypadku?

cos wasza teoria tym razem do mnie nie przemawia...

Mocny link za złotówę!

Dodaj wpis do Katalogu Frets.pl PR3

cos wasza teoria tym razem do mnie nie przemawia...

Rzeczywiście to tylko teorie jednak jeśli rzucisz okiem na wyniki allinanchor:katalog (6 poz na ponad 45 mln dok) i wyszukiwania z wyrazem katalog (dopiero 120 poz na ponad 45 mln dok) to może trochę Cię to przekona :o

Problemy z filtrami (fresh site bonus) mają nowe strony - tzn te które istnieją w sieci do 4 miesięcy. Wówczas na początku wyniki idą w górę a podem spadają.

Co do zastrzyku dużej ilości linków np. 500 to pamiętaj że i tak nie zindeksują się one (i system też ich nie powiąże) w tym samym dniu tylko rozkłada się to na jakiś okres uzależniony od częstotliwości odwiedzin przez robota stron na których znalazł się konkretny link.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

lama pyta:

w jaki sposób zmusic wstretnego robota zeby zawital na strone, skoro nie czyta mety?

recznie wbic mu przez dmoz ze stronka zostala zaktualizowana?

lama pisze:

planuje wejsc do googla z ok 30 stronkami na raz promującymi pojedyncza witryne... mam juz jedna stronke zaindeksowaną. Zamierzam podmienić na niej kod na mapę strony.tylko pyt kiedy robot mnie zaszczyci swoja obecnoscia.

czy moze lepiej dodac ja do dmozu jako zaktualizowana?

lama pozdrawia nocnych marków:)

Mocny link za złotówę!

Dodaj wpis do Katalogu Frets.pl PR3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności