Skocz do zawartości

jak pozbyć się spamerów

lolek1969

Rekomendowane odpowiedzi

witam speców

mam taki mały kłopot

otóż na stronce mam forum i niemiłosiernie mi je spamują te same osoby. banuję ich numer IP, banuję aders email a ci natręci po paru dniach wracają i znowu to samo

więc mam do was dwa pytanka

czy można ich jakoś skuteczniej zbanować

i czemu teksty piszą po angielsku i rosyjsku ale linki wplatają do polskich jakiś zapleczówek

zastanawiam się też jak administratorzy takiego forum jak to radzą sobiew ze spamem, skoro to forum jest takie popularne podczes gdy moje praktycznie nie widoczne a ja ledwie nadążam z usuwaniem spamu

zabezpieczenie takie jak logowanie, captha i hasło nic nie pomaga

pozdrawiam i liczę jeśli nie na pomoc całkowitą, to chociaż jakiekolwiek podpowiedzi

pozdrawiam

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moja sugestia: Ustaw na jakiś czas aktywację konta przez Administratora. Zobaczą, że nie mogą "świrować" na Twoim forum, to może i wywalą je ze swojej listy.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

po co mieliby wywalać :) ??

listy są regularnie odświeżane (no chyba, że ktoś nie wie do czego służą pewne narzędzia) ;)

a w kwestii zabezpieczenia przed spamem...

są na PiO takie wątki: poszukaj troszkę

"może słaba ta captcha" - a która jest dobra? ;)

"Dodaj przy rejestracji pole z jakimś podchwytliwym pytaniem" - nie do końca... wystarczy, że któryś z użytkowników rumaka wejdzie w self-learning i napisze odpowiedź na to podchwytliwe pytanie (jak człowiek) i wszystkie rumaczki pobierają poprawne dane ... i problem się odświeża - czasami w sposób zwielokrotniony

Chcesz, to zagadaj do Miona: on Ci ustawi skuteczne zabezpieczenie za parę złotych ;)

dymna.jpg

Przyznaję się bez bicia nie mam Xrummaka nie widziałem, że w ten sposób to działa. To może lepiej zrobić z jakiegoś działu, dział weryfikacji użytkowników czyli np. muszą w danym dziale napisać 5 postów gdzie nie mogą umieścić linków a po 5 postach będą mieli dostęp do dalszych?

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

mam fora na MyBB i zainstalowałem ostatnio plugin, który zmienia nazwę pola captchy na losową. Rejestrowało się do kilkunastu botów dziennie, od kilku dni jest zupełnie czysto.

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności