Skocz do zawartości

jak pozbyć się spamerów

lolek1969

Rekomendowane odpowiedzi

Ale pytanie typu: "Kogo pokonaliśmy pod Grunwaldem? (podpowiedż: K.......)" powinno być dobre, bo to chyba każdy Polak wie

i wystarczę ze ten sam polak wpisze prawidłowa odpowiedz jeden raz w rumaku czy innym sofcie działającym na podobnej zasadzie, a tysiące użytkowników dostanie to pytanie i odpowiedz na swoje listy, nie muszą znać wcale polskiego, będą spamować automatycznie.

Sasza jak coś doradzasz to przynajmniej dowiedz się jak takie softy działają.

Fora można zabezpieczyć, ale nie tedy droga jak doradzają "eksperci".

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to po co doradzasz jak można zabezpieczyć forum od niego, jak nie wiesz jak on działa>?

Takie pytania - odpowiedzi to już od dawna żadne zabezpieczenie, texcaptcha obsługuje już wiele softów i jeśli u kogoś to "działa" to tylko dla tego ze nikomu na razie się nie chciało ręcznie jeden jedyny raz przepisać prawidłowa odpowiedz

Napisałem z własnych doświadczeń co mi utrudnia rejestrowanie sie na egzotycznych forach. A jest to właśnie captcha ze znakami z innych alfabetów (np. chinski czy arabski) i dziwne pytania co odpowiedź jest nie jasna. A rumaka nie używam, bo robie to inaczej: wyszukuje fora PR 6, 7 i więcej z całego świata i dodaje ręcznie linki.

@Max, a czy to nie jest tak, że trzeba mieć punkty żeby pobrać nowe odpowiedzi na te pytania z serwera botmastera? Dodam, że ja mam forum na którym żaden rumak się nie rejestruje. Istnieje od kilku lat. Przy rejestracji trzeba udzielić odpowiedzi na dwa pytania.

seowyszbanner.gif

co do rumka, jesteś w błędzie.

co do twojego forum to już odpowiedziałem :

jeśli u kogoś to "działa" to tylko dla tego ze nikomu na razie się nie chciało ręcznie jeden jedyny raz przepisać prawidłowa odpowiedz
.

zakładam ze skrypt forum nie jest autorski, i jest obsługiwany w domyślnej konfiguracji,

Napisz jakiego skryptu forum uzywasz.

forum jak i całą stronkę zrobił mi ktoś. ja do niedawna nie wiedziałem jak się wstawia linka, ale nathnęliście mnie z tą stolicą polski

zlecę żeby wstawili mi pytatnie o to w jakiej dzielnicy znajduje się wawie jakaś mała i niedawno powstała uliczka.

Albo inaczej

w jakiej dzielnicy leży ulica, nazwana imieniem człowieka który dokonał samospalenia na stadionie dziesięciolecia :)

albo jakie jest ostatnie słowo na tablicy umieszczonej na pomniku chopina w łazienkach

bo w sumie mi nie chodzi o dużą ilość wejść, czy jakąkolwiek ilość, tylko o to żeby wszedł ktoś kto narawdę chce coś powiedzieć (zapytać)

pozdrawiam

albo jakie jest ostatnie słowo na tablicy umieszczonej na pomniku chopina w łazienkach

Hehe dobre ;)

Tylko, to nie załatwi sprawy. Wcześniej Ci to już wyjaśnili.

Jednym z rozwiązań, nie dającym 100% satysfakcji, jest okresowe zmienianie zapytań, gdzie w odpowiedzi masz polskie litery.

Ja najczęściej stosuję takie rozwiązanie - na stronie z regulaminem umieszczam hasło (okresowo zmieniany - ciąg znaków), które nowy user musi podać przy rejestracji z pominięciem któregoś znaku (np. piewszego/ostatniego). Dzięki temu ilość spamu znacząco spadła.

Jednak jak masz mało osób i nie chce ci się bawić w takie utrudnienia, rozważ aktywację ręczną lub w ogóle rejestrację nowych kont przez admina.

Łatwe.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:%C5%81azienki_-_Pomnik_Chopina_-_07.jpg

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności