Skocz do zawartości

jak pozbyć się spamerów

lolek1969

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

podobno google potrafi wyciąć nawet 90% linków z rumaka?

:D

jest link i link...

a google ... jak wierzysz w takie historie, to zapomnij o zabawie w SEO

jak masz dobrze zrobioną kampanię w rumaku, to uwierz... nie tylko google nie ma szans, ale często ja się zastanawiam, czy na pewno to jest robione automatycznie :)

pamiętaj: żadnego domu nie zbudujesz najlepszymi nawet narzędziami, jak zabraknie w tym głowy

technika blastów zmienia się w zawrotnym tempie i coś, co robiłem rumakami w ubiegłym roku jest już absolutnie nieskuteczne... natomiast po użyciu tego najważniejszego czynnika, jakim jest u pozycjonera głowa, powstały już nowe metody używania rumaków: dużo bardziej przypominające żywych userów... z tym, że szybciej i znacznie więcej ;)

jakoś google moich linków nie wycina i ślicznie je indeksuje :D

no i na tyle wazeliny dla botmastera... chyba mu wyślę linka z translacją :D

dymna.jpg

zuo w czystej postaci :) dlatego noszę na co dzień czarny szpiczasty kapelusz i rzucam uroki na ulicy ;)

a tak poważnie to rumak w rękach seo-analfabety to naprawdę niebezpieczna zabawka

I bardzo dobrze. Jakby wszyscy jechali na Rumakach to by nie dość że narobili bałaganu to jeszcze sobie przysporzyli dużych problemów :)

Skoro mamy tutaj taki mega Offtop to i ja pozwolę sobie wrzucić captche, która zabezpieczy (albo i nie) przed rumakiem :)

https://www.fartcha.com/client/example.php#

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Czytałem czytałem rumak jest jak milion dolarów mozesz je pomnozyc lub przechulać, kwestia w jakie ręce trafi :)

Musze przyznac że ten wątek zmienił moje podejscie do tego narzedzia i jesli to prawda to te kilkaset dolarów to pikuś hmm think :)

ta fartha fajna jest ale niektóre captchy mnie do szału doprowadzaja i za duzo czasu zajmują

dzięki wszystkim za podpowiedzi

ale jak jest z numerem ip, jeśli go banuję to potem znowy ktoś czy coś może z tego numeru spamować? a może lepiej banować adresy e-mail, czy oni zakładają ich nieskończoną ilość? czy ten robot zmienia sam sobie adresy e-mail i numer ip? jak to z tym jest?

pozdrawiam

xrumer - w zależności od ustawień - zmienia IP jak dostaje info o banie oraz email, pobierając z pliku w sposób losowy (najnowsza wersja fantastycznie sobie z tym radzi) i właściwie może zmienić wszystko, jeśli mu tak podam w komendach...

jeśli chcesz prostego i skutecznego rozwiązania, poważnie skontaktuj się z Mionem. On robi to w taki sposób, że po prostu mi się nie chce uczyć moich koników, jak obchodzić to zabezpieczenie - z czystego lenistwa. a rozwiązanie jest prościutkie - nie jak wstawianie filmów i ubieranie innych zakręconych kapci, które tylko będą odstraszać Twoich userów.

Bo musisz wiedzieć, że zarówno brak odpowiednich zabezpieczeń nie jest OK dla Twojego forum, ale i przegięcie (jak wrzucenie captchy podanej przez Grzesia) będzie męczyło userów i z czasem z lenistwa zaczną szukać "prostszego" forum.

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności