Skocz do zawartości

Schizofrenia Google

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

Grupa "postępowa" to grupa DC często kojarzona z BIG Dadym. Ma mało restrykcyjne podejście do indeksowania stron - przez to ich ilość jest zazwyczaj kilkukrotnie większa niż w grupie "zachowawczej". Znacznie łatwiej też „łyka” śmietniki.

Grupa "zachowawcza" przypomina to co dotychczas znaliśmy, z tą jednak różnicą, że indeksy powiększane są powoli, a zmiany pokazują się zazwyczaj z opóźnieniem.

Przeprowadziłem mały test i okazało się że zmiany w stronie zostały wcześniej zauważone i wprowadzone do wyników w grupie "zachowawczej", natomiast wprowadzonych zmian nie zauważyłem w grupie "postępowej".

co prawda różnica w kopiach jednodniowa kopia z 15go na "postępowej" a z 16 na "zachowaczej"

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Balagan jest ja mam sajt ktory juz zupelnie inaczej wyglada i wyskakuje na fraze ktorej juz tam nie ma bo w cache zachowala sie kopia tej strony z przed 2 lat i tak sobie wisi gdzies w przepastnych przestrzeniach dyskowych G

Bledy sie zdarzaja.

Check email deliverability tool Maildog

Bałagan jest, bo wczoraj na jedną frazę kluczową byłem i na pierszej i na drugiej stronie wyników. Sprawdzałem kilka razy. Normalnie szok. Później niestety wróciłem tylko na 2 stronę:-).

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Wy się tu grzebiecie w jakiś skryptach, analizach, a kolega z webhelp.pl sprzedaje skrypt wyszukiwarki google:

https://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=125655

pozycja 50 ;)

Może zrobimy zrzutę, ktoś to przeanalizuje i będziemy mieli jasność, o co w tym google chodzi tak naprawdę...

Bo z analizy wyników w ostatnich tygodniach kompletnie nie wiadomo :)

intruder2600: mnie strona wypadla z indeksu jakis czas temu teraz wcale jej nie widze tez czekam na jakies ruchy zrobilem maly myk z wycieciem strony z googla i ponownym zaladowanie ... ryzykowane ale mam nadzieje, ze bedzie skuteczne okaze sie przy kolejnym updatecie jakims mniej archaicznym.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Błąd w algorytmie?

66.102.9.147

66.102.9.104

66.102.9.99

Te 3 DC dublują się w spisie zachowawczych.

Pozatym w/g moich obserwacji właśnie owe 3 przeszły dzisiaj/wczoraj na "postępową stronę mocy" - zobaczymy jak zareaguje algorytm :)

Pozdr,

Z

Dublety uzusnięta - a do właściwej grupy przjedą najpóznie w 6-8 godzin

Z tego co zauważyłem, to Twój algorytm reaguje nieco później tylko i wyłącznie dlatego, że na zapytania które sprawdza update następuje później niż na te które sprawdzam ja. Jakoś dziwnie falowo to przebiega (ale zgodnie z modelem teoretycznym).

Pozdrawiam,

Z

Nie wiem jak to u was wygląda, ale u mnie jeszcze ostatnio (zeszły tydzień) grupa zachowawcza indeksowała szybciej nowe pod strony niż grupa postępowa, dzisiaj widze, że to się również zmienia.

Za niedługo BD otrzyma moc wszystkich serwerów googla.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności