Skocz do zawartości

Schizofrenia Google

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam wszystkich,

Tak się tylko generalnie zastanawiam, czy zwykli użytkownicy wyszukiwarki google. w ogóle zauważają te skoki w wynikach, którymi tutaj wszyscy są tak zrozpaczeni (no przynajmniej Ci, którym spada), bo ja jak sobie czegoś po prostu w googlu szukam to to w dalszym ciągu znajduję.

Pozdrawiam,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Za niedługo BD otrzyma moc wszystkich serwerów googla.

Żeby tylko nie był to "złoty strzał"...w nogę.

:) byleby nie w nasze.

A ja juz dawno pisałem ze google sobie nie radzi ;) Ciesze się ze to sie potwierdza.

Jak spadną obroty na biżuterii to już sie nie będziesz tak cieszył, nastąpi zmian z :P na :(

Witam wszystkich,

Tak się tylko generalnie zastanawiam, czy zwykli użytkownicy wyszukiwarki google. w ogóle zauważają te skoki w wynikach, którymi tutaj wszyscy są tak zrozpaczeni (no przynajmniej Ci, którym spada), bo ja jak sobie czegoś po prostu w googlu szukam to to w dalszym ciągu znajduję.

Pozdrawiam,

Radek

Raczyj tylko ci co szukają "swoich" stron widzą zaminy, w miarę sensownie przebiega aktualizacja całości. Oczywiście nie wszystko jest oki, ale dla szaraczka raczyj nie za bardzo widoczne, tylko nas muszą denerwować.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Dzisiaj strasznie zamieszali. Dotychcas na kilku serwerach mialem PR=0, 0 BL i kilka zideksowanych stron, na grupie postepowej i zachowawczej PR=2, 5 BL i w zaleznosci od grupy 105 lub 120 zideksowanych stron, a dzisiaj mam na polowie serwerow PR=0, BL=0, to jeszcze na dodatek na prawie kazdym mam inna ilosc zideksowanych stron. Czyzby algorytm dostal reseta :)?

Tutaj bedzie sygnaturka

Ja od niedawna czytam to forum, stworzyłem swoją pierwszą stronkę którą chciałem wypozycjonować - www.ogc.pl

2 dni temu stronka została zaindeksowana przez google i na wstepie uzyskała przyzwoite wyniki (na 3 frazy odpowiednio 5, 6 i 11 miejsce) sprawdzilem te wyniki około godziny 9 rano, pół godziny pozniej chciałem sprawdzić jeszcze raz :P a tu kaprys - mojej strony niema w google. Sprawdzam pół godziny pozniej i znowu miejsca 5,6,11 i tak w kółko, czysta paranoja :)

Tak się tylko generalnie zastanawiam, czy zwykli użytkownicy wyszukiwarki google. w ogóle zauważają te skoki w wynikach

Prosta sytuacja... idziesz ulicą, kolega Cię prosi przez telefon o adres jakiejs strony. Nie pamiętasz adresu, ale pamietasz, ze była w google na 2 miejscu. Niestety, kolega trafia na zupełnie inną stronę, a tej co szukał nawet nie ma w indeksie tego DC na które sie dostał. Ma pretensje. Ty wracasz do domu, sprawdzasz.. no jest na 2 pozycji jak mówiłeś...

I to nie jest sytuacja wyssana z palca. Pomijając didaskalia, miałem cos takiego... tyle, ze od razu uprzedziłem kumpla, że moze miec inne wyniki...

A myślisz, że nikt oprócz nas nie zauważa "śmieci" w wynikach? I nie chodzi mi o spam, tylko o całkiem normalne strony, które z niejasnych powodów znalazły sie w "nieswoich" wynikach.

Czar rozumiem, że żyjemy w XXI wieku ale pytać o adres strony i mówić na którym miejscu w google ? (Rozumiem jak dzwoni klient bo cię akurat nie ma na Skype bądź Gadu Gadu).

Jak strona jest wartościowa i odwiedza się ją codziennie np. newsy itp...

To nie ma opcji żeby nie pamiętać adresu, pomijajać to że jak coś jest wartościowe to wciskamy "Dodaj do Ulubionych" można oczywiście wpisywać do google jeżeli adres jest strasznie trudny np. "Laboratorium AdsenseLab :)" ale to są wyjątki :P

Jak strona jest wartościowa i odwiedza się ją codziennie np. newsy itp...

To nie ma opcji żeby nie pamiętać adresu

A jak sie na nią nie wchodzi codziennie?

Akurat chodziło o jakąś podstronę z koszmarnym adresem z jakiegos forum, bo chodziło o bardzo szczegłówy problem w konfiguracji Exima.

EDIT

Sprawdziłem w tej chwili... nie ma tej strony... widocznie była w wynikach grupy "zachowawczej", na którą coraz trudniej trafic niestety...

ehh niech mi to ktos jakos wyjasni bo spac nie moge...

216.239.59.105 - na tym DC mam bardzo dobre wyniki, kopia az z 6 marca! duzo zaindeksowanych podstron (17000), pozycjonuje obecnie tez nowa moja strone, ktora na tym DC idzie ladnie i systematycznie w gore

216.239.63.104 - na tym DC mam slabsze wyniki, kopia jest z 20 marca, mam bardzo malo zaindeksowanych (700) podstron, a nowej strony, ktora pozycjonuje nie ma wogole w wynikach!

ktory z nich to zachowawczy a ktory postepowy ?

ogolnie niestety ta druga opcja wypiera ta pierwsza

@zergavis - no ale przyczytaj to co ja opisalem, bo wedlug moich obserwacji jest zupelnie inaczej

na DC z grupy "postepowej" bardzo wolno postepuja zmiany i jest mniej zaindeksowanych podstron

jak pisalem pozycjonuje strone, na DC nazwanych przez was "zachowaczą" mam juz 2 miejsce na jedna z fraz

na grupie "postepowej" strony wogole nie ma w wynikach

a przeciaz wedlug definicji powinno byc na odwrot...

A myślisz, że nikt oprócz nas nie zauważa "śmieci" w wynikach? I nie chodzi mi o spam, tylko o całkiem normalne strony, które z niejasnych powodów znalazły sie w "nieswoich" wynikach.

Nie sądze, kiedy onet rozwalił swoją wyszukiwarkę z poczatku też nikt tego nie zauważył, a google zwraca wyniki na temat i prawidłowe.

@zergavis - no ale przyczytaj to co ja opisalem, bo wedlug moich obserwacji jest zupelnie inaczej

na DC z grupy "postepowej" bardzo wolno postepuja zmiany i jest mniej zaindeksowanych podstron

jak pisalem pozycjonuje strone, na DC nazwanych przez was "zachowaczą" mam juz 2 miejsce na jedna z fraz

na grupie "postepowej" strony wogole nie ma w wynikach

a przeciaz wedlug definicji powinno byc na odwrot...

grupa "postępowa" u mnie również zachodziły zmiany w tej grupa o wiele wolniej, od kilku dni dostrzegam zmianę i teraz szybciej działa grupa "postępowa" co zgadza się https://b2b.wroclaw.pl/

Patrząc na indeksację całościowo, to w związku ze zmianami w google strasznie kuleje.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

ktory z nich to zachowawczy a ktory postepowy ?

Tu masz zawsze aktualne spisy co jest co:

https://b2b.wroclaw.pl/

Dobranoc :D

Pozdrawiam,

Z

Tak mi się wydaje że 4 ostatnie DC z zachowawczej powinny przejść do postępowej. Mam tam takie same wyniki jak w postępowej. Mowię o DC:

72.14.207.107

72.14.207.106

72.14.207.104

72.14.207.99

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności