Skocz do zawartości

Schizofrenia Google

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mi się wydaje że 4 ostatnie DC z zachowawczej powinny przejść do postępowej. Mam tam takie same wyniki jak w postępowej. Mowię o DC:

już przeszły - po prostu algorytm nie może sprawdzać wszystkich D.C. co minutę - dlatego zaleczam korzystanie zpierwszych wyników są posortowane od najświżej zbadanego do starszych

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@zergavis - no ale przyczytaj to co ja opisalem, bo wedlug moich obserwacji jest zupelnie inaczej

[...]

a przeciaz wedlug definicji powinno byc na odwrot...

No i dobrze że w/g Twoich obserwacji jest na odwrót. Umiejętności analityczne to cecha dobrego pozycjonera - nie należy bezmyślnie wierzyć w to co piszą ;)

Zmiany są faktycznie falowe - raz jedna grupa działa szybciej, raz druga. Nie należy traktować tego jako coś dziwnego. Też to swego czasu zauważyłem, niemniej ogólna koncepcja na chwilę obecną jest taka, jaką opisał mrtn.

Ja mam takie pytanie, moze ktos wie od czego zalerzy ile stron jest zindeksownanych

bo jezeli jest tak jak ze Grupa postepowa - To grupa DC, w której najszybciej następują zmiany. Ma mało restrykcyjne podejście do indeksowania stron - przez to ich ilość jest zazwyczaj kilkukrotnie większa niż w grupie "zachowawczej".

to jakim cudem w zachowawczej mam 56 ,000 podstron a na postepowej od 16,000 do 23,000

decent

Mam jeszcze jedno pytanie choc moze naiwne

Czy aby w grupie postepowej na wiekszą ilosc zindeksowanych stron nie ma wplywu saitmap

moze ci ktorzy maja mape niech sie wypowiwedza jak to wyglada

decent

Ja stwierdziłem, że są dwie główne grupy wyników w obrębie których dochodzi jeszcze do fluktuacji. jednak te dwie grupy są zasadniczo rożne. Ponieważ włąśnie przez drobne róznice pomiędzy D.C. ludziom wydaje się, że są setki róznych wyników. Obserwując wyniki przy uzyciu tego narzedzia praktycznie można przekonać się o istnienieniu dwóch mocno zindywidualizowanych grup wyników oraz dochodzi do przypadków kiedy wyników nie daje się zakwalifikowac o do żadnej z grup.

CO do podziału na zachowawczą i postępową - zastanwaiam się czy nie zmienić nazw po prostu na na A i B - boiwem roznie to z nimi wygląda :-).

decent: czytaj wszystko jest napisane wyrażnie napisane, przy opisie grupy zachowawczej: może się więc zdarzyć, że liczba stron w indeksie dla pojedynczej strony będzie wyższa w tej grupie.

Zrezygnuj z tych nazw zachowawcza i postępowa bo niektórzy się tym sugerują :( i kojarzą postępową z postępami

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności