Skocz do zawartości

Schizofrenia Google

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

W grupie aktualnie rzadzącej na googlu strona na jedną fraze wypada na tydzień - dwa, po to by powrócić z powrotem na stare miejsce. Inna skacze znienacka o 100 miejsc w dół i po chwili powraca do top 5. Strony całkowicie wylatują z indeksu aby po chwili wrócić jak gdyby nigdy nic. Google gubi strony, frazy, lub zmienia ich "przynależność". Jak już kilka osób zauważyło - nie radzi sobie z bazami danych. Zostaje tylko przeczekać i dalej robić swoje.

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google to skomplikowany i duży engin, obecnie przeprowadzali zmianę oprogramowania, która trwała i to było najważniejsze teraz mogą zacząć czyszczenie wyników i dlatego widzimy skoki, zmiany pozycji, śmieci w wynikach itd.

1. Obecnie z tego co piszecie to google ma problemy z duplikatami.

2. Z tego co widziałem na stronie znajomego to on poszedł mocno w dół pod ogólnym słowem kluczowym na 4 stronę wyników a jego konkurencja została na swoim miejscu czyli na 1 stronie wyników. Znajomy używał systemu linkującego, a konkurencja nie. (przed BD byli razem na pierwszej stronie) Na swoich stronach nie używam i nie mogę tego potwierdzić.

3. Nie widze aktualizacji linków, która była przeprowadzona w starych wynikach.

4. Widze częste skoki pozycji na moich stronach, nie jakieś drastyczne, ale np. z 2 pozycji na 15 pozycję. Nie na wszystkich słowach kluczowych, raczyj tych nowo dodanych (sądzę że to przez różny stopień aktualności poszczególnych DC)

5. Przez weekend ładnie po indeksował mi googlacz nowe strony, tylko nie które.

Tak z grubsza tyle zaobserwowałem, ciekawi mnie jak to u was wygląda.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

mkane sory, że trochę nie w temat

mkane pozycjonujesz 80 fraz :);):wow:

Ile cos takiego kosztuje 10k m-c i czy to w ogóle możliwe.

Taka ilość przecież to masakra. Chyba, że chodzi o frazy typu "strzyżenie owiec w ustrzykach dolnych" to w porządku.

Na upartego to ija znajdę kilkadziesiąt lekkich fraz, które spokojnie mogę pozycjonowaćm i się aż tak bardzo nie napracuję, ale jaki jest sens takich działań skoro największy ruch jest tak naprawdę z kilku fraz, które z reguły są ciężkie.

Ale spoko każdy ma swoją metodę pracy i o tym się nie dyskutuje. Wracając do tematu mnie się wyniki na 90% DC sie ustabilizowały.

Z przykrością stwierdzam że G nadal nie radzi sobie z linkorem i innym badziewiem.

Piszecie że grupy się zmieniają.

Ja u siebie widzę iż wszystko stoi. Jak strona zleciała z pierwszej 10 to jest około 30.

tak od kilku dni.

Wcześniej były skoki.

Ale mam nadzieje ze to 2 miechy nie potrwa.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

JA u siebie w sumie stwierdziałem iż strona co jakis czas ma inna kopię/wiadomo/ ale ostatnio czasami sa dziwne gdyż rozwalają stronę przeplata się obraz rzeczywisty wizulany z kodem źródłowym strony.

moze tu jest problewm tego bałaganu iż gdy wstukamy interesujące nas słowo znjaduje jakies obok i robocik nie wie co zrobic.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Systemy linkow maja OGROMNE znaczenie, przynajmniej w jednej z moich kategorii. 2 strony z top3 uzywaja linkorow, a wczesniej byly ledwo w pierwszej 50. Pocieszam sie tym, ze ban dla nich nadejdzie, jestem tego pewny, predzej czy pozniej :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

mi zawsze indeksowalo swieze domeny ww ciagu max 3 dni - teraz czekam juz 2 tygodnie i nic, na dodatek nowa strona ktora juz zaindeksowalo, majaca ok 50 linkow wg yahoo nagle z powrotem zniknela z indeksu.

no nic - przeszedlem na czarna strone mocy i dopalilem jedna strone za pomoca DP - poszlo ze 2k linkow rotacyjnych - zobacze co sie bedzie dzialo, gorzej juz i tak byc nie moze :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

@camelleon

@arek_inc

Czyli czysty przypadek tak to przynajmniej wygląda.

intruder u mnie jest podobnie, ale efekt finalny jest taki, że indeksacja następuje nie ma sie w sumie czym przejmować trwa to tylko trochę dłużej, a od kilku dni mocno ruszyło się w tym temacie.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności