Skocz do zawartości

Za co można dostać punkt ostrzeżenia lub bana na PiO

Gość ddmarcin

Rekomendowane odpowiedzi

OK... już myślałem, że pomogłem znaleźć wszystkim, ale najwyraźniej nie:

odpowiadając na specjalne zapytanie PW kolegi Lukasa:

mamy najwyraźniej problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu...

jak mi znajdziesz maila w swoim ogłoszeniu to ja przepraszam...

email jest obowiązkowy i jego brak będzie mocno karany. Obiecuję...

czasami wymiękam...

dymna.jpg

Zatem zgodnie z obietnicą indywidualne prośby o przetłumaczenie z języka polskiego wyjaśniam użytkownikowi termipl:

regulamin ogłoszeń zobowiązuje do umieszczenia minimum adresu e-mail:

punkt 2.b

warto czytać ze zrozumieniem

=============================================================

I dodatkowo indywidualne wyjaśnienie dla użytkownika StrefaPC:

regulamin ogłoszeń

punkt 2.b

Ogłoszenia firm

Wymogi dla ogłoszenia:

- Pełna nazwa firmy

- adres

- NIP

-dane kontaktowe: przynajmniej email

- treść ogłoszenia *

aha... mała edyta: dodatkowo w tym ogłoszeniu poza łamaniem regulaminu, o czym masz powyżej, jest jeszcze próba oszukania użytkowników PiO... PR jest fake - przeniesiony z https://www.wangye2.com/, za co automatycznie powinieneś mieć zakaz dodawania ogłoszeń. To ostatnie ostrzeżenie w tej kwestii.

Edytowane przez początkujący
dymna.jpg

Ponieważ kolejne osoby nie potrafią znaleźć w tym wątku lub w regulaminie PiO i regulaminie ogłoszeń powodów, za co dostają ostrzeżenia wraz z ograniczeniami na PiO to wyjaśniam:

• użytkownikowi skav3n: punkt 5 działu ogłoszeń. Proponuję sprawdzić, co oznacza "częściej niż raz na stronie ( strona forum ustawienia domyślne) i co 7 dni" - "Wyjaśnienie punktu 5. słowo ogłoszenie rozumiane jest następująco : post oferujący dokładnie to samo co poprzednio zamieszczone ogłoszenie, różnica w podanej cenie nie jest wystarczającym powodem zamieszania następnego ogłoszenia. Oba warunki muszą być spełnione." dodam od siebie, że próba sprzedaży innymi słowami tego samego produktu to również spamowanie działu ogłoszeń.
  • użytkownikowi krokodyl śpieszę wyjaśnić, że nie jest istotna logika Administracji PiO jak również Twoje z tym związane wynurzenia. "Dura lex sed lex". Jednocześnie, skoro nas odsyłasz na inne forum, jako przykład, sugeruję umieszczać tam ogłoszenia zgodne z ich regulaminem, a tutaj - z naszym:

PW od użytkownika krokodyl

Gratuluję inteligentnych rozwiązań, otwartości, pokory i chęci doskonalenia. Rozumiem, że ordynarna odpowiedź jest spowodowana tym, że w tym nie ma żadnej logiki ani sensu, ale głupio się przyznać...

Co jest złego w podglądaniu dobrych nieopatentowanych rozwiązań u innych?

Gratuluję jeszcze raz, na wypadek gdybym otrzymał bana i nie miał już okazji tego więcej zrobić

jedynie skomentuję, że ten wątek powstał specjalnie w związku z tak sympatycznymi użyszkodnikami jak Ty.

• użytkownikowi pawel_podlesie polecam przestudiowanie regulaminów, które w tym względzie nie pozostawiają żadnych wątpliwości: kiedy ktoś umieszcza w ogłoszeniu "wystawiam fakturę vat", wówczas na 100% jest to firma, a wówczas należy ogłoszenie uzupełnić o wymagane dane: - Pełna nazwa firmy, - adres, - NIP, -dane kontaktowe: przynajmniej email, - treść ogłoszenia *
  • użytkownik sanczez_80 również nie potrafi zrozumieć, czym jest regulamin działu ogłoszeń... zatem ponawiam informację, że - jako firma - jesteście zobowiązani do podania wszystkich danych firmy (patrz podpunkt wyżej).

dymna.jpg

Następnym użytkownikiem, który nie czyta regulaminów i później się dopytuje, za co został ukarany, jest SeoWarriors.

Wprawdzie powyżej znalazłbyś odpowiedź na swoje pytanie, ale oczywiście śpieszę z pomocą:

Regulamin działu ogłoszeń w punkcie 5:

Zakaz umieszczania ogłoszenia częściej niż raz na stronie ( strona forum ustawienia domyślne) i co 7 dni.

Mam nadzieję, że w miarę jasno wyjaśniłem, dlaczego dostałeś ostrzeżenie dodając ogłoszenia właściwie każdego dnia...

dymna.jpg

Użytkownik rwtrb napisał:

Trzeba było się chociaż wysilić i napisać co zrobiłem źle

zatem się "wysilam", skoro tak trudno jest przeczytać regulamin...:

po pierwsze zgodnie z regulaminem:

1. Wątki muszą rozpoczynać się od wymienionych tagów poniżej

[Kupię]

[sprzedam]

[Zlecę]

[Praca]

[Współpraca]

[Wykonam]

[Aukcja]

[inne]

po drugie:

2. Ogłoszenia muszą zawierać dane identyfikacyjne jak i precyzyjny opis

identyfikacja ogłaszającego się: nie musi być Imię i nazwisko ale jest to mile widziane

edyta: a ponieważ kolega okazał się bardzo wrażliwy, że ktoś śmiał pokazać jego PW do moderatora, przypomnę, że jest to nierozerwalnie związane z tym wątkiem... a obiecałem to w tym miejscu. Zatem w przyszłości, kiedy będziesz chciał, żeby moderator się wysilił, to może najpierw Ty się wysil i przeczytaj regulamin... to nie boli.

Nie będę odpowiadał na zaczepki Panów spamerów na PW, ale gwarantuję sympatyczną reklamę w tym miejscu.

Edytowane przez początkujący
prywatna odpowiedź do użytkownika raportującego ten wątek
dymna.jpg

Kolejnym użytkownikiem, proszącym o indywidualną wskazówkę, za co jego ogłoszenie ląduje w koszu, jest metju.

Jak to już wielokrotnie zostało tutaj napisane, zgodnie z regulaminem ogłoszeń adres mailowy jest wymagany w każdym ogłoszeniu, jako minimum.

W tym miejscu zostało to bardzo dokładnie wyjaśnione przez Administratora.

dymna.jpg

• 1 miesiąc temu...

Kontynuuję wątek - zgodnie z obietnicą - odpowiadając na pytanie użytkownika PawelM78:

Uczciwie byłoby w przypadku ostrzeżenia podawać konkret a nie odwoływać się do całego regulaminu

Po pierwsze zaakceptowałeś Regulamin przy stworzeniu swojego profilu na PiO, zatem nie obwiniaj mnie, czy innego moderatora swoją ignorancją i nieznajomością tego, co zaakceptowałeś...

Po drugie Regulamin Ogłoszeń dość jednoznacznie mówi:

Ogłoszenia muszą zawierać dane identyfikacyjne jak i precyzyjny opis

identyfikacja ogłaszającego się: nie musi być Imię i nazwisko ale jest to mile widziane

mam nadzieję, że to w pełni odpowiada na Twoje zarzuty względem mojej osoby...

dymna.jpg

Zgodnie z "obietnicą" w tym miejscu śpieszę z odpowiedzią użytkownikowi vastar0:

Regulamin Ogłoszeń:

pkt. 5.:

Zakaz umieszczania ogłoszenia częściej niż raz na stronie ( strona forum ustawienia domyślne) i co 7 dni. *

i dodatkowe wyjaśnienie:

* Wyjaśnienie punktu 5. słowo ogłoszenie rozumiane jest następująco : post oferujący dokładnie to samo co poprzednio zamieszczone ogłoszenie, różnica w podanej cenie nie jest wystarczającym powodem zamieszania następnego ogłoszenia. Oba warunki muszą być spełnione.

i teraz Twoje ogłoszenie:

Wczoraj, 09:32

27 grudzień 2012 - 12:49

jak łatwo policzyć... troszkę się pospieszyłeś z "powtórką"...

dymna.jpg

• 2 tygodnie później...

OK. wątek żyje dalej, bo nadal dostaję pytania jak to dzisiaj od użytkownika seo-synonimy:

Chciałbym się dowiedzieć, jaki dokładnie punkt regulaminu złamało moje ogłoszenie?

W dziale ogólnym postowałem również unikalne ogłoszenia, zgodnie z wytycznymi odnośnie czasu (...) Umieszczane w regulaminowym odstępie czasowym.

zatem:

[Wykonam] Usługi SEO! Synonimy, teksty, pozycjonowanie, katalogowanie...

Napisany przez seo-synonimy na Dzisiaj, 07:30 w Ogłoszenia i Zlecenia

Napisany przez seo-synonimy na 02 styczeń 2013 - 19:13 w Ogłoszenia i Zlecenia

Napisany przez seo-synonimy na 31 grudzień 2012 - 16:48 w Ogłoszenia i Zlecenia

Napisany przez seo-synonimy na 28 grudzień 2012 - 18:00 w Ogłoszenia i Zlecenia

zatem przypomnę, że czas "regulaminowy" to minimum 7 dni pomiędzy ogłoszeniami

Regulamin działu ogłoszeń punkt 5: "Zakaz umieszczania ogłoszenia częściej niż raz na stronie ( strona forum ustawienia domyślne) i co 7 dni."

dodatkowo nie załączaj ogłoszeń dotyczących tego samego w kilku działach ogłoszeń

mam nadzieję, że pomogłem

dymna.jpg

No tak... następną osobą, która twierdzi, że trzyma się regulaminu i najwyraźniej niesłusznie została ukarana jest vastar0:

zatem prosiłbym, żebyś przeczytał treść posta nad tym i porównał z tym:

[WYKONAM] Profesjonalne, NATURALNE w 100% zgodne z wytycz...

Rozpoczęty przez vastar0, Dzisiaj, 01:52

Rozpoczęty przez vastar0, 08 sty 2013

Rozpoczęty przez vastar0, 01 sty 2013

Rozpoczęty przez vastar0, 29 gru 2012

Rozpoczęty przez vastar0, 27 gru 2012

czy to rozwiązuje Twój dylemat co do kary?

dymna.jpg

echhhh... łapki opadają... następni użytkownicy mają poważne problemy z liczeniem dni w kalendarzu i potrzebują "wypunktowania", za co mają ostrzeżenia...

Przypomnę:

Regulamin działu ogłoszeń w punkcie 5:

Zakaz umieszczania ogłoszenia częściej niż raz na stronie ( strona forum ustawienia domyślne) i co 7 dni.

zatem:

Drogi webdesigner:

jeśli ogłoszenie ma identyczną treść, to temat możesz dać jakikolwiek... i tak będzie to to samo ogłoszenie

właściwie powinieneś mieć usunięte prawie wszystkie swoje ogłoszenia za spamowanie działu ogłoszeń (patrz wyżej)... zatem użyj czasami kalendarza...

[sprzedam] Dwa projekty szablonu seokatalogów w Ogłoszenia i Zlecenia

Rozpoczęty przez webdesigner, 12 sty 2013

[sprzedam] Projekt strony firmowej (social media/pozycjon... w Ogłoszenia i Zlecenia

Rozpoczęty przez webdesigner, 11 sty 2013

[sprzedam] Dwa projekty szablonu seokatalogów w Ogłoszenia i Zlecenia

Rozpoczęty przez webdesigner, 11 sty 2013

[sprzedam] Projekt strony firmowej w Ogłoszenia i Zlecenia

Rozpoczęty przez webdesigner, 06 sty 2013

a KataLogi.co...

w przypadku Twojego spamu (inaczej się czegoś takiego nie nazywa) troszkę zacytuję (niestety nie będę linkował do Twojej oferty):

Pozycjonowanie strony o małej zawartości tekstu

Napisany przez KataLogi.co na 13 styczeń 2013 - 16:19 w Dla początkujących

Najlepiej znaleść podobną która ma dobre pozycje i porównać profil linków ze swoją a szybko sie dowiesz co źle robisz.

Można to zrobic tylko dziś już za 1zł nawet /

Szczegóły TU

Problem z pozycjonowaniem.

Napisany przez KataLogi.co na 13 styczeń 2013 - 15:40 w Dla początkujących

Jeśli masz sklep internetowy lub inna strone która nie chce zdobywać wyższych pozycji znaczy to że twoja konkurencja ma lepsze linki od ciebie, a ty coś źle robisz, wystarczy je znaleść aby dogonić i prześcignąć ich, tylko jak ?

Odpowiedź znajdziesz TU tak to takie proste :)

Pozdrawiam :)

Jaki program do katalogania (multikody)

Napisany przez KataLogi.co na 13 styczeń 2013 - 15:36 w Dla początkujących

Chcesz wiedzieć do jakich katalogów dodała się twoja konkurencja a tym samym poznac i zrobić sobie liste tych najlepszych dających powera naszej stronie?

Wejdź tu a zrobisz to bez wysiłku

Samych sukcesów życzę :)

Budowanie własnego zaplecza tematycznego

Napisany przez KataLogi.co na 13 styczeń 2013 - 15:34 w Dla początkujących

Chcecie wiedzieć gdzie linkować aby był jak najlepszy efekt jak najniższym kosztem pracy? Kombinujecie pytacie a odpowiedź jest tutaj :)

Pozycjonowanie bez wysiłku

Pozdrawiam :)

Na ogłoszenia mamy odpowiedni dział. Chcesz reklamy - skontaktuj się z administracją PiO i dostaniesz na to ofertę, ale takie coś nazywa się po prostu spamem...

Szczerze powiedziawszy zastanawiałem się, czy nie dać Ci za to bana i o biecuję, że przy następnym razie - dostaniesz.

mam nadzieję, że pomogłem

dymna.jpg

• 10 miesięcy temu...

Tak jak wiele osób uparcie nie chce czytać regulamin, woli pisać email do administracji czemu temat w koszu a na konto nałożony urlop + punkty ostrzeżenia, napisze jeszcze raz najbardziej "popularne" punkty złamania regulaminu działu "Ogłoszenia i zlecenia".

1.Tytuł nie zaczyna się od tagów włącznie z znakami [   ] typu [SPRZEDAM] , [OFERUJE], [ KUPIĘ] i inne wymienione w regulaminie
2. W treści ogłoszenia brakuje kontaktowego adresu email ( jest obowiązkowy)
3. Jeśli z treści ogłoszenia wynika, że to firma ( jest wzmianka o FV, rachunku dla firm nie Vatowców) dane firmy włącznie z NIP obowiązkowe
4. Ogłoszenia mogą okazywać się nie częściej jak raz na 1 dzień. 1 dzień to 24h, ogłoszenie dodanie 23,59 h od pierwszego jest niezgodne z regulaminem.
5. Ogłoszenia z multikont od razu lecą do kosza niezależnie od treści
6. Ogłoszenie które oferują kupno, sprzedaż towarów lub usług zabronionych do sprzedaży, łamiących prawa autorskie producentów, dystrybutorów.
7. Ogłoszenia które zostały napisane wyłącznie w celu zamieszczenia aktywnego linku z anchorem lub bez.

8. Ogłoszenie znajduje się w nieprawidłowej kategorii. Linki, profile, strony www, posty maja swój dział tak samo jak ogłoszenia z działu copyrighting czy praca.

Reszta przyczyn znajdziecie w regulaminie.

Regulamin forum w żadnym punkcie nie zmusza użytkowników do zamieszczania tu ogłoszeń.

Jeśli nie pasują zasady - nie dodawaj ogłoszeń.Wszyscy robią to z własnej woli i na własne ryzyko.

• Like 4

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności