Skocz do zawartości

Za co można dostać punkt ostrzeżenia lub bana na PiO

Gość ddmarcin

Rekomendowane odpowiedzi

aaaa... no też tak pomyślałem, ale chciałem się upewnić :)

ale wiesz, my - jako modzi - raczej musimy brać coś na uspokojenie, a nie wciągać jakieś pobudzacze :P

jak zmieni prochy, to pewnie admini chętnie rozpatrzą jego CV :D

dymna.jpg

@początkujący, teraz Ci konkretnych przykładów z datami, godzinami i nickami nie znajdę, bo dawno niczego nie raportowałem i nie śledzę non stop działu ogłoszeń, a kosza przeglądać nie będę jak jakiś fanatyk, ale zdarzały się posty, które się pojawiały 2-3 razy w ciągu tygodnia o identycznej treści, a usuwany był tylko temat wcześniejszy, natomiast najnowszy/e pozostawał/y w dziale ogłoszeń. Nie obserwuję Twoich działań, nie wiem, kto usuwa/przenosi posty, bo tego nie widać, ale skoro chcesz przykładów, to tak na szybko - posty/tematy kasowane/przenoszone do kosza przed admina forum (jimmy) w czasie, gdy moderatorzy sobie przysypiali (w ostatnich tygodniach) - kasowany był stary temat, a zdublowany, świeży, zostawał w dziale ogłoszeń.

W raportowanych postach podaję linki do dublowanych tematów, to za mało? Nie jestem od interpretacji regulaminu forum, dlatego uprzejmie zapytałem, jak jest to rozpatrywane (które tematy są dokładnie kasowane, wcześniejsze/późniejsze/wszystkie), bo z tego co zauważyłem, to na razie działa wersja numer 2, przynajmniej w przypadku postów raportowanych przeze mnie.

Tu ciekawy przykład takiego usera, co wali dublowanymi tematami jak leci:P

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&mid=27396

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

cóż... ja podobno należę do tych srogich modów...

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&mid=27396

ten user już nie będzie dodawał ogłoszeń

jeszcze jakiś przykład, który mi umknął w natłoku postów na PiO?

dymna.jpg

Nawiązując do tematu "Za co można dostać punkt ostrzeżenia lub bana na PiO".

Dobrym pomysłem będzie rozdawanie ostrzeżeń za awatary, niektórym użytkownikom od razu należy się ban za awatar. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tak jak w Google "rosyjska ruletka". Niektórzy spamują codziennie dział Ogłoszeń i nie dostają bana/ostrzeżenia a inni raz to zrobią i kara !! Jak już się, kogoś każe to warto chociaż wskazać punkt w regulaminie. Normalnie na PiO jak w Google. Są równi i równiejsi.

Niektórzy spamują codziennie dział Ogłoszeń i nie dostają bana/ostrzeżenia a inni raz to zrobią i kara

bardzo się w tej kwestii mylisz

autor tego tematu nie dostał kary za to, że zrobił to raz

przeczytaj uważnie wątek, a być może zrozumiesz

no i uwierz mi, że u mnie nie ma w tych kwestiach równych i równiejszych

a w kwestii cytowania regulaminu - jachu dał Ci wyczerpującą temat odpowiedź.

dymna.jpg

Czyli, autora nie boli, że dostał bo wie, że słusznie.

Autora boli, że inni nie dostali.

To tak jak z tym rolnikiem, który nie modli się o krowę dla siebie, tylko o to by sąsiadowi zdechła jedna.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie wiem w czym problem, ostrzeżenia dostałem, tylko z własnej winy, i pewnie z każdym tak samo jest, zresztą zawsze jest to dokładnie wyjaśnione (ja nie czytałem całego regulaminu, niewiedza oznacza wszystko)

Warn za ogłoszenie, jeśli częściej niż 7 dni, zamieszcza się to samo (tego się trzymam;)

Trzeba umieć się pogodzić z tym, że go złamaliśmy i ponosimy konsekwencję, dobra zasada to "Nie patrz na innych, patrz na siebie " ;)

a tak z uśmiechem to kiedyś słyszałem, że moderator jest jak nauczyciel "Zawsze ma rację, nawet jak jej nie ma, to i tak ją ma" ;)

" dlaczego chcesz banować czyjomś inwencję twórczą? " :faja: "Jesteś moim nowym "GURU" :milosc:

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

"raportuj " = donoś, kabluj, podpierd.....

Zabili/zranili/okradli kogoś na Twoich oczach - nie raportujesz, bo to jest donosicielstwo, kablowanie, podpierd...

Zabili/zranili/okradli (nie daj Boże) Ciebie lub kogoś z Twoich bliskich - osoba, która to widziała nie raporuje, ponieważ to jest donosicielstwo, kablowanie, podpier...

Osoba, która to zrobiła zostaje na wolności, bezkarna, i może postąpić tak w przyszłości znowu. Chciałbyś tak?

Owszem, za ostry przykład.

Bardziej łagodniejszy przykład - załóż swój forum i spróbuj pilnować porządek, zobaczysz jak to jest i wtedy zrozumiesz po co jest regulamin i po co przestrzegać porządek na forum.

Z własnego doświadczenia wiem jak to jest, prowadzę 2 fora oraz na jednym forum jestem moderatorem. Czasami nie jest łatwo, ale co tam będę opisywał, spróbuj sam.

Moderator nie jest w stanie śledzić wszystkie tematy, dla tego jest przycisk "raportuj", oraz po to są forumowicze, żeby zwrócić uwagę na łamanie regulaminu.

Kilka dni temu mój temat też został skasowany, chociaż zawsze staram się przed założeniem tematu przeczytać uważnie regulamin, żeby temat był zgodny z regulaminem, ale niestety przegapiłem punkt z "emailem". Sprawa szybko się wyjaśniła, wystarczyło tylko napisać do moderatora. W tym celu nie trzeba było zakładać temat, żeby wyjaśnić sprawę. Napewno, teraz będę jeszcze bardziej uważnie czytać regulamin przez zakładaniem nowego tematu.

Więc, nie ma co żalić się na cały internet, że skasowali temat czy coś tam oraz że ktoś kabluje.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności