Skocz do zawartości

Monitoring dostępności stron i treści

adikon

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

@adikon: Czy aplikacja działa w pełni poprawnie, pobrałem pliki i uruchomiłem na teksty. Dodałem ok 300 stron i pokazuje mi ok 100 nieaktywnych, po czym przy ręcznym sprawdzaniu wychodzi że strony działające mają błędy 404.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Agencja reklamowa www.PRO-position.pl - pozycjonowanie, strony www, copywriting...

@adikon: Czy aplikacja działa w pełni poprawnie, pobrałem pliki i uruchomiłem na teksty. Dodałem ok 300 stron i pokazuje mi ok 100 nieaktywnych, po czym przy ręcznym sprawdzaniu wychodzi że strony działające mają błędy 404.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Witam

Skrypt powinien działać prawidłowo w sumie to nie użyłem żadnej zaawansowanej technologii do sprawdzania dostępności strony (kod jest otwarty i można go przestudiować).

Jedynie co mi teraz przychodzi do głowy to:

- akurat strona nie działała

- timeout został przekroczony

- adres strony jest nie prawidłowy (skrypt został przed tym zabezpieczony ale mogło mi coś umknąć)

Którą z zalecanych opcji masz włączoną: cron, fsockopen, fopen z allow_url_fopen?

pozdrawiam

Adrian

- adres strony jest nie prawidłowy (skrypt został przed tym zabezpieczony ale mogło mi coś umknąć)

A czy możliwe jest sprawdzanie stron z polskimi lub niemieckimi znakami typu ą, ę, ä, ü?

Którą z zalecanych opcji masz włączoną: cron, fsockopen, fopen z allow_url_fopen?

pozdrawiam

Kuba

Agencja reklamowa www.PRO-position.pl - pozycjonowanie, strony www, copywriting...

Witam,

@adikon: Wielkie dzięki. Zaraz będę testował.

Mam tylko jeszcze jedno pytanie, czy jest jakaś możliwość dodawania kilkuset domen jednorazowo bez problemu zerwania połączenia. Teraz jak dodaję z pliku txt to udaje się dodać jednorazowo mniejszą liczbę domen, a widzę że nie wyłapuje duplikatów.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

pozdrawiam

Kuba

Witam,

@adikon: Wielkie dzięki. Zaraz będę testował.

Mam tylko jeszcze jedno pytanie, czy jest jakaś możliwość dodawania kilkuset domen jednorazowo bez problemu zerwania połączenia. Teraz jak dodaję z pliku txt to udaje się dodać jednorazowo mniejszą liczbę domen, a widzę że nie wyłapuje duplikatów.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

pozdrawiam

Kuba

Witam

Poprawie to.

Dziś lub jutro wydam kolejna aktualizację, także proszę śledzić wątek.

pozdrawiam

Adrian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności