Skocz do zawartości

Kolejny możliwy update kroku google do $

farcrytabor3

Rekomendowane odpowiedzi

Google Panda i inne egzotyczne zwierzaki karał strony za zbyt dużą ilość reklam do treści. Czy google dąży, żeby strona wyszukiwania była wyłącznie bilbordem samych reklam, a wyniki organiczne były zepchnięte daleko od wzroku użytkownika ? I wypowiedzi Matta Cuttsa o dbaniu o komfort użytkownika, można nazwać to ironią ?

Motto Google'a to "zarobić to nic złego" tak dobrze, ale to co Google pokazuje to wyraźnie widać, że nie mają żadnego interesu w pomaganiu ludziom w znalezieniu najlepszej strony internetowej, która spełnia ich zapytania i zamiast pokazać odpowiednie wyniki, to tylko pokazują więcej reklam i zarabiają więcej pieniędzy $$$.

Informacje zaczerpnięte ze strony https://mattsmarketin...s-to-a-new-low/ jest to spojżenie Matta Cartera z Nowej Zelandi na możliwość przyszłego update.

google-evil2.jpg

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Google robi wszystko, by zarabiać więcej. To logiczne, w końcu po to ta firma istnieje.

I wbrew pozorom oba zalecenia jak najbardziej mogą być ze sobą sprzeczne.

Strony z SERPów mają być użyteczne dla użytkowników. Mają mieć treść od razu po załadowaniu. Po to, by użytkownicy byli zadowoleni.

Jak userzy wyszukiwarki będą zadowoleni, to będą częściej z niej korzystać, klikając w reklamy.

jeden problem - to czy strona jest przydatna/użyteczna dla użytkowników nie decydują użytkownicy, tylko Gugielsrugiel. A strona użyteczna według Google to super ładna strona z mnóstwem przydatnych informacji, fan pagem, g+ i bez reklam - takich stron prawie nie ma

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Te reklamy wyglądają jak zwyczjne serpy, następnie dodatkowe zapytania i dopiero organiczne. No i tu jak się mają ich wytyczne co do ilości reklam na stronie, troszeczkę irytują takimi posunięciami jakie mogą wdrożyć.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

google już dawno ma w planach zrobienie z pierwszej strony tablicy reklamowej czekają tylko na odpowiedni moment.Bo np. w stanach taki krok gdzie Bing zdobywa co raz wiekszy rynek byłby strzałem w kolano , nie mogą w jednym kraju tego zastosować np w pl a w stanach nie bo zaraz larmo by się podniosło.To że jeszcze google tego nie zrobiło zawdzięczami Bingowi :)

Dzięki.

Biorąc pod uwagę te dane wcale nie jest tak, że bing zdobywa co raz to większy rynek. "Stety niestety". I pewnie takie reklamy wprowadzą, choć ktoś w innym wątku wspominał, że na terenie Juropy urzędasy mogą na to nie pozwolić.

Nawiasem mówiąc na mojej starożytnej nokii E51 z Operą Mobile reklam już dawno nie widać, dopiero po wytężeniu wzroku da się dostrzec, że są na strasznie jasnym różowym tle.

ja tam mam w ()() te G proste ja od 4 dni używam binga !!!! i Yahoo do szukania inf....

ja już nie mam siły próbowałem Asense i mi wyceniło prawie 2zł za klik mam już gdzieś te G :angry: a stronka spadła dalekkkoo... kolejny update daje popalić prawie 4-5% stron, i teraz te zgłaszanie tych linków to ściema, to kapowanie na katalogi stron..

i teraz te zgłaszanie tych linków to ściema, to kapowanie na katalogi stron..

Mi również tak się wydaje. Bedzie zapewne tak że jak za duzo osob zgłosi stronę przez te narzędzie to stronka wyłapie bana. Myślę, iż te narzędzie to kolejny powód, żeby stawiać na jakość a nie na ilość.

Zakapowane będą tylko te słabe katalogi.

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

...Zakapowane będą tylko te słabe katalogi.

Jak znam życie to zakapowane będzie wszystko co wartościowe, a najczarniejszy spam będzie trzymał się dobrze, jak zawsze po zmianach jasnie panującej nam szukareczki :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności