Skocz do zawartości

Kilka pytań od początkującego

Tortowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pozycjonowaniem zajmuję się od niedawna. Pozycjonuję głównie dodając stronę do różnej maści katalogów. W związku z tym nasunęło mi się kilka pytań na które nie znalazłem do tej pory odpowiedzi. Chciałbym zapytać szanownych forumowiczów o opinię na ten temat:

1. Pewne katalogi zaznaczają, że link wychodzący jest w postaci adresu strony www. Czy dodając strony do takich katalogów strona będzie pozycjonować się pod aktualny tytuł mojej witryny?

2. Jeśli strona nie ma ani w tytule, ani w treści słów pod którymi widnieje w katalogach to czy będzie można ją odnaleźć po tytule linka wychodzącego, który widnieje w katalogach? Przykładowo strona o tytule "Ogródki działkowe", a widnieć mogłaby jako "Wysokie żywopłoty" (słowa zgoła różne, ale w podobnej tematyce).

3. Czy dodawanie strony pod tytułem linku wychodzącego z katalogu jako przykładowo "Ogródki działkowe OrzęSam" spowoduje jej wy-pozycjonowanie na kombinację słów "Ogródki działkowe" lub "Ogródki"?

1. linkowanie ogólnie ma wpływ na inne frazy

2. gdzie będzie można ją odnaleźć w Google, czy w katalogu ?

3. tak

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Odnośnie powyższej wypowiedzi:

2. Tak, w Google.

3. Czy pozycjowanie na kilka słów tytułowych ma taką samą moc, np. dodając do katalogu stronę o tytule "Ogródki działkowe, wysokie żywopłoty" zadziała to tak jak dodałbym dwa razy do tego samego katalogu stronę o tych dwóch nazwach?

2. odnajdywana będzie pod takimi hasłami, jakimi linkujesz

3. nie, - linkujesz raz "ogródki działkowe", raz "wysokie żywopłoty"

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności