Skocz do zawartości

Dodatek do "Schizofrenia Google"

intruder2600

Wybierz grupe w ktorej Twoje strony sa wyzej w wynikach  

118 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grupa ktora lepiej mnie traktuje to:

• Grupa "postępowa" / używam systemów wymiany linkami
      14
    • Grupa "postępowa" / nie używam systemów wymiany linkami
      9
    • Grupa "zachowawcza" / używam systemów wymiany linkami
      7
    • Grupa "zachowawcza" / nie używam systemów wymiany linkami
      19
    • Grupa "zachowawcza" i "postępowa" nie używam systemów linków
      1
    • Grupa "zachowawcza" i "postępowa'' używam systemów linków
      1
    • moje pozycje na obu grupach sa te same
      7
    • Grupa "zachowawcza" i "postępowa'' używam systemów linków moje pozycje sa bez wiekszych zmian
      4
    • Grupa "zachowawcza" i "postępowa" nie używam systemów linków moje pozycje są bez większych zmian
      6
    • 0

Rekomendowane odpowiedzi

Dodałem ci 5 opcji bo moim zdaniem Ankieta okrajała i sugerowała wynik testu ;)

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

ok - teraz moj wniosek - grupa zachowawcza pod kazdym wzgledem traktuje mnie lepiej i widze ze tak samo ma wiekszosc glosujacych i tego sie wlasnie spodziewalem.

Jednak jest w tym cos dziwnego - mianowicie u mnie grupa zachowawcza jest szybsza, szybciej reaguje na zmiany, latwiej sie w niej pozycjonuje. Martwi mnie ze liczba DC grupy postepowej wzrasta a zachowawaczej maleje.

Grupa postepowa jest beznadziejna - boty pracja wolniej, dluzej indeksuja strony, wyniki sa jakosciowo porownywalne do wynikow Onetu - sa beznadziejne. Jezeli to patent Google anty seo to jest to patent udany ale kosztem wynikow - mam nadzieje grupa postepowa zniknie :)

ps. jeden przyklad:

Grupa "postępowa" / używam systemów wymiany linkami [ 12]

i to widac - w grupie postepowej latwo sie wypozycjonowac np linkorem - po poprzednim upadte Google ostatecznie wyeliminowal systemy linkow rotacyjnych - skoro znowu jest na to podatny to musi oznaczac ze grupa postepowa to jakis jeden wielki balagan.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Nie wzięliście w ankiecie pod uwagę wieku stron, co jest IMHO równie ważnym czynnikiem. Mnie lepiej traktuje grupa postępowa (nie używam systemów) ale moje strony są relatywnie nowe (najstarsza ma ok 6 miesięcy).

Poza tym grupa postępowa ma dość istotne utrudnienie - nie masz przyrostu linków - lecisz w dół (chociaż na ew. przyrosty reakcje są dość szybkie).

Pozdr,

Z

Oj, przyrost linków w systemach też się kiedyś kończy.

Jeśli faktycznie ten update spowodowany jest zmianą algorytmu, to jestem gotów zaryzykować tezę, że prędzej czy później systemy zostaną odfiltrowane jak po jogurcie.

Cały problem w tolerowaniu systemów może sprowadzać sie do faktu, że algorytm wpierw musi rozpoznać że dana strona z nich korzysta - w przypadku nowego algorytmu wymaga to czasu.

Raczej nonsensowna była by sytuacja, w której google po opracowaniu i wdrożeniu filtra na systemy nagle z niego rezygnuje.

Jakoś nie zauważyłem po jogurcie, że systemy zostały odfiltrowane

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności