Skocz do zawartości

mapy Google a wyniki wyszukiwania

duckie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich. Mam następujący problem. Pozycjonuję stronę od kilku miesięcy po frazach lokalnych. Osiągnąłem pozycję 1-6 dla tych dwóch fraz. W pewnym momencie klient umiescilo sobie wizytówkwe w miejscach google. Wizytówka jest widoczna na pozycji 1-3 na mapach. Po tych frazach zawsze na początku wyswietlaja sie mapy. Skoro strona jest widoczna na mapach nie ma jej w wynikach. Klient zarzucił mi to że w zasadzie w pozycjonowaniu naturalnym go nie ma i nie bedzie za to placil.

Co sie stanie jak usune jego strone z moich baz, jak mu wyjaśnić że pozycjonowanie naturalne ma wpływ na pozycję w mapach. Prosze o pomoc. pozdrawiam

Tak, zawsze był w 1-10. Jest ok 6-7 wyników na mapach. Na naturalnych byl w 1-10 bylo ok. W pewnym momencie pojawil sie na mapch i teraz jest problem. Niestety nie mam kontroli nad mapa bo przejal ja sobie sam. Co teraz z tym zrobic?

Mysle że jest to dobry temat dla wszystkich bo w pewnym momencie moze to dotknac kazdego. klienci sa rozni. pozycjonuje kilkadziesiat firm i z takim przypadkiem sie jeszcze nie spotkalem.

Dlatego trzeba informować klientów, że mamy są integralnym elementem pierwszej strony z wynikami. I w umowie zawsze zawierać stworzenie wpisu do map gratis, wtedy sobie sam nie umieści i nie będzie miał podstaw nie płacić, skoro mapka też jest elementem oferty. :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności