Skocz do zawartości

[opinie] V-NET.PRO

grykom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...

Podaj prosze id zgloszenia na pw.

Zapewne chodzi o serwery AMD, mamy deficyt nowych IP, czekam na kontakt pw.

• 2 tygodnie później...

Tak pracuje, z tego co widze sredni czas odpowiedzi to 1h,

sugeruje podbic zgloszenie jesli jest to cos pilnego.

• 2 tygodnie później...

Dziwy mi ostatnio wyprawia VPS w tej firmie. Moja historia to też by opowidać. Przez firmę przynajmniej zmusiłem się do postawienia nowej strony gdy stara po ataku się rozsypała a backup z automatu nie działał, bo okazało się że dysk za mały, mimo że prosiłem się większy. Nie ma pretensji, nowa strona powstawała przez rok, a tak w tydzień ją uruchomiłem - to serwis informacyjny.

Ale nic to , to było w czerwcu tego roku. Ostatnio jakby i Pan Marek miał zastoje. Ogólnie, można z nim porozmawiać. Dziś mam dziwną sytuację - serwer mimo że już nauczyłem się go restartować (samo restart nie wystarczy, trzeba w panelu wcisnąć start to załapie) to niby wstał bo mail, DA, FTP, SQl działa ale strony po prostu się nie ładują albo błąd : name lookup timed out

Coś z DNS-ami?

Ticket wysłany odnośnie mojego Linux E5 - V-NET E5 2

No i czekam , a ranek i wierni czytelnicy już rano zaczną się dobijać do strony, której nie ma.

Wiem, mam Linuha i VPS-a. Ale nie moja wina, że przez pół roku co miesiąc prosiłem się o licnecje na DA, choć nie moja ona a zapłaciłem za serwer z DA, potem Pan Marek w końcu podesłał komenty i numerek do samodzielnego aktualizowania licencji. Ok, nie ma problemu, kocham konsolę czy też SSH w Linuxie, bo sam używam. Teraz już licencja chodzi, to od jakiś dwóch tygodni coś niedobrego się dzieje z serwerem. Zwlania, jakby jeden rdzeń poszedł na urlop.

No nic, czekam na rozwiązanie mojej palącej kwestii. BO 3 w nocy i miasto zacznie się budzić. A Pana Marka niet. I serwer nie wiedzieć czemu się zbuntował. Wstałem z łózka, bo dostałem sms że coś nie tak. Ticket napisany, czekam.

I nawet nie wiem, czy mi też się należy czy też czy już mam SSD.

Serio? Serwer dziala, odpowiada na ping a Ty zalisz sie na forum? To jest serwer zarzadzany po stronie klienta wiec nie rozumiem za bardzo po co ten post. 

https://xxxxxxxonline.com.pl/

wczytuje sie z jakąś tam treścią...

Serio? Serwer dziala, odpowiada na ping a Ty zalisz sie na forum? To jest serwer zarzadzany po stronie klienta wiec nie rozumiem za bardzo po co ten post. 

https://xxxxxxxonline.com.pl/

wczytuje sie z jakąś tam treścią...

Żałenie się że coś nie działa to jeden akapit. Z racji, że strony nie działały to zaczełem szukać opinii o was, czy tylko ja mam kłopoty. No i przypomniało mi się to forum. A i nowe posty o firmie się pojawiły, niektóre opinie zgodne. Ja nie marudzę na Was, opisałem swoją historię współpracy.

Wiem, mam hosta zarządzanego. Ok, ale widzę, że serwer pracuje, w SSH htop pokazuje że obciązenia brak a strony się nie wczytują. Wszystkie usługi na serwerze pracują. Pomyślałem że to jakiś problem z serwerownią, dlatego zgłosiłem. Jeszcze ten tajemniczy komunikat, który po wygooglowaniu wskazuje na problem z siecią w serwerowni.

Jestem daleki od tego, by narzekać. Byłem już w wielu firmach i zawsze są problemy. Jeżeli moja opinia  ma pomóc komuś w podjęciu decyzji o wybraniu firmy to dlaczego nie. Ogólnie - za tą kasę to polecam. Ale trzeba umieć rozwiązywać problemy samemu. Ja jeszcze się uczę, dlatego pomoc i nauka przyjęta od Pana Marka się przydały. Nie wymagam dużo - może raz na kilka miesięcy zgłoszę jakiś problem. Dla nieocenionego Pana Marka to chwilka pracy.

Ja jestem zwykłym kowalskim, który ma tylko zwykłe strony www, nie robię SEO, nie mam jakiś dziwnych aplikacji na serwerze. Chce tylko, by wszystko chodziło. Jeżeli chcecie moje uwagi, to podeślę na priv.

• 1 miesiąc temu...

Witam,

ostatnio spamhaus dość moco się do nas przyczepił,

niestety na ten moment niemożliwe jest funkcjonowanie domeny v-net.pro, także ten adres będzie przez jakiś czas niedostępny.

W przeciągu paru godzin wyślemy mailing do klientów.

Przed chwilą dostałem od Was maila (jak pewnie wszyscy klienci):

Szanowni Państwo,
w związku ze zmianami w strukturze firmy i przeprowadzonej wewnętrznej reorganizacji została zmieniona nazwa usługi z V-NET.pro na AstroVM.net
W związku z reorganizacją zmieniają się także nasze umowy z zewnętrznymi dostawcami łącza i sprzętu serwerowego, w związku z czym Państwa serwery zostaną wkrótce przeniesione na nowe adresacje.

Pogrubiłem interesujący mnie fragment. Czy to znaczy że zmienią się adresy IP serwerów? Czy zmiana będzie przeprowadzona z dnia na dzień, czy będzie wcześniej jakieś info?

Mam u Was dwa serwery z Windowsem, na których stoją SEO Softy. Mają one przypięte licencje do IP (z resztą podobnie prywatne Proxy). Zapewne nie jestem jedyny. Jeżeli zmienicie adresy IP bez wcześniejszego info, to licencje pewnie zostaną automatycznie poblokowane, i będzie niezły Sajgon.

Reasumując: czy jest jakiś plan przenosin, do którego klienci będą mogli się przygotować, czy to będzie na hura?

Pytam tutaj, bo pewnie wiele osób ma u Was serwery pod SEO Softy, i każdy będzie miał taki problem.

Mam u Was dwa serwery z Windowsem, na których stoją SEO Softy. Mają one przypięte licencje do IP

Jesteś pewien? Softy SEO nie mają zazwyczaj licek pod IP. Przynajmniej te dobre :)

Nie panikuj. Szef Szefów VMline nie zostawi Cię bez wsparcia. Jak mnie pamięć nie myli, zmiany były wiele razy i za każdym razem problemów nie było.

"Sajgon" przy dwóch serwerach? Nie żartuj.

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Spokojnie, do przeniesienia jest tylko mala czesc IP.

Nie chce opisywac szcegolow na forum, w razie pytan zapraszam na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności