Skocz do zawartości

[opinie] V-NET.PRO

grykom

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj, nasza oferta w projekcie v-net.pro to głównie serwery pod seo gdzie zmiana ip nie jest jakimś większym problemem. Problemy z dostępnością to czasy sprzed roku, teraz od dłuższego czasu uptime jest praktycznie 100%.
Serwer linux są bez wsparcia technicznego, czyli zarządzane po stronie klienta, także to była dobra wola Pana Marka ze pomagał w ogóle.

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

problemy z działaniem moich stron na serwerze średnio co 1-2 miesięcy.
:glaszcze: > to zdanie przedstawia obraz całej sytuacji... To takie moje IMHO jako też ich klienta od VPS z Windows , ale to ta sama firma.

Reasumując - POLECAM !!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Witaj, nasza oferta w projekcie v-net.pro to głównie serwery pod seo gdzie zmiana ip nie jest jakimś większym problemem. Problemy z dostępnością to czasy sprzed roku, teraz od dłuższego czasu uptime jest praktycznie 100%.

Serwer linux są bez wsparcia technicznego, czyli zarządzane po stronie klienta, także to była dobra wola Pana Marka ze pomagał w ogóle.

ok, rozumiem - to oczywiste, że vps-em zarządza klient ale...

jeśli klient płaci dodatkowo za skonfigurowanie tego vps-a tak, żeby serwer WSTAWAŁ bez problemów po restarcie, a przy każdym padzie serwera NIE MAPUJE się dysk SSD z bazą danych, to sorry ale coś jest nie tak - to nie jest wina klienta, ani żadna dobra wola pana Marka

Strony nie rozsypywały się nigdy same z siebie tylko zawsze po awarii serwera.

Problemy z "awarią sieci" lub z zasilaniem może faktycznie nieco ucichły pod koniec ale pojawiły się kolejne, z wędrówkami po DC i ciągłą zmianą IP - jak nie jedno, to drugie.

Pitter77 spróbuje Tobie wytłumaczyć.

1.Serwery od v-net to serwery budżetowe, aby dać dobrą cenę dla klienta nie mogą mieć na supporcie 10 osób, co jest oczywiste.

2.Z tego co rozumiem nie kupiłeś serwer z administracją, więc cala pomóc supportu miałeś w gratisie, a darowanemu koniu w zęby nie zagląda się.

3.Co do wygasłej licencji DA, owszem od 2010 roku, raz mi się zdarzyło się pisać na support, ale serwer działał dalej, strony www dostępne. Korona z głowy mi nie spadła.

Mam na v-net pro nie jeden serwer od lat, również pod strony docelowe www i polecam innym. Ja nie oczekuje od jednej z najtanszych ofert VPS z DA na rynku, supportu najlepszego i najszybszego na rynku ( ale i tak nie uważam, że support jest zły, jest więcej jak wystraszający).

Jak chce mieć wszytko maksymalnie tiptop to kupuje dedyk w dużej sterowni wprost u właściciela, vps pod kopie zapasową, płacę miesięcznie adminowi x00 zł i wtedy wymagam. A tak place za rok wynajęcia dobrego VPSa w vnet pro x00 zł i nie oczekuje cudów. Głownie ze strony www działają, support odpowiada. Jest jak na te pieniędzy więcej jak dobrze.

ale pojawiły się kolejne, z wędrówkami po DC i ciągłą zmianą IP - jak nie jedno, to drugie.
Ale korzystałeś z hostingu lekko pisząc SPAMERÓW, więc się nie ma co dziwić, że szły abuse i bany i to całych zakresów IP, więc mogli mieć z tym problem. Może nie płowieniem się wypowiadać w tym temacie bo to nie mój CYRK, ale patrzac z boku tak, to właśnie postrzegam.

Taki przykład mam testowego VPS'a w OVH i przestał odpowiadać na pinga wysłałem tikieta ... i na drugi dzień dostałem RE, że serwer odpowiada na pinga :nie_powiem: Więc nie po chwili, godzinie, ale NA DRUGI DZIEŃ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pitter77 spróbuje Tobie wytłumaczyć.

1.Serwery od v-net to serwery budżetowe, aby dać dobrą cenę dla klienta nie mogą mieć na supporcie 10 osób, co jest oczywiste.

2.Z tego co rozumiem nie kupiłeś serwer z administracją, więc cala pomóc supportu miałeś w gratisie, a darowanemu koniu w zęby nie zagląda się.

3.Co do wygasłej licencji DA, owszem od 2010 roku, raz mi się zdarzyło się pisać na support, ale serwer działał dalej, strony www dostępne.

Mam na v-net pro nie jeden serwer od lat, również pod strony docelowe www i polecam innym. Ja nie oczekuje od jednej z najtanszych ofert VPS z DA na rynku, supportu najlepszego i najszybszego na rynku ( ale i tak nie uważam, że support nie jest zły, jest więcej jak wystraszający).

Chyba się nie rozumiemy.

Jeśli płacę za serwer i dodatkowo DOPŁACAM za jeko konfigurację, to oczekuję, że tak podstawowa sprawa jak poprawne jego uruchomienie po restarcie będzie działało, a tego nigdy nie miałem. Pokreślam - zapłaciłem dodatkowo za skonfigurowanie tego serwera. Proszę czytać ze zrozumieniem.

Poza tym wyraźnie napisałem, że problemy występowały tylko po awarii serwera, więc skoro niedostępność stron wynikała bezpośrednio z przyczyn leżących po stronie V-NET PRO, to oczekiwałem rozwiązania problemu.

A co do płatności, to nie wiem dlaczego zakładasz, że płaciłem mało - koszt roczny to nie x00 tylko xx00, poza tym gdzie napisałem, że support jest zły? Przeciwnie - napisałem, że pan Marek sumiennie rozwiązywał problemy (z jednym wyjątkiem).

Nie wiem jak z linuxowymi serwerami

Ja wiem, mam ich sporo i to od początków istnienia vmline. Wcześniej przerabiałem kilka innych firm, o których .... nie chcę już pamiętać.

Sedno sprawy jest takie, że tu właściciel naprawdę zna się na tych systemach, nie ma spraw nierozwiązywalnych.

Czas reakcji ? Natychmiastowy (zastanawiałem się czasem kiedy ten człowiek śpi ?). Może to kwestia tego, że nie jestem "roszczeniowy", potrafię powiedzieć dziękuję i oczywiście zapłacić za dobrze wykonaną pracę. Nie wiem ;)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Ja też muszę pochwalić, i mam takie same doświadczenie jak Konik - żyję dobrze z właścicielem/suppportem (nie wiem czy to ta sama osoba). Odpowiedz zazwyczaj do kilku minut, z czego był okres że parę godzin, od biedy można zadzwonić na komórę, ale nie robiłem tego bo trzeba kiedyś spać jak wyżej napisano. A często tickety pisałem 1-2 w nocy i problem był rozwiązywany.

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Nie wszystko jest takie różowe, wybierają firmę warto prześledzić jej historie, a była już taka sytuacja iż supportu nie było przez kilka dni i nikt nie podnosił serwerów, to w jakiś sposób świadczy o firmie.

Tak jak powiedział Max to budżetowa raczej oferta (chodź są i tańsze,)

Też na maszynie od nich straciłem wszystkie dane, oraz config, poprosiłem o postawienie na nowo configu ponieważ opłaciłem dodatkowa administracje w skali miesiąca. Support mi obiecał wykonanie tego i od 2 miesięcy nikt tego nie zrobił.

Ale zawsze można to wyjaśnić z Panem Markiem. I załatwić jakoś sprawe.

2_tani_hosting_www.jpg

MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref
Najwartościowsze kursy online

Nie wszystko jest takie różowe, wybierają firmę warto prześledzić jej historie, a była już taka sytuacja iż supportu nie było przez kilka dni i nikt nie podnosił serwerów, to w jakiś sposób świadczy o firmie.

Ta firma z Twojej stopki z refem, będzie lepsza ? Interesuje mnie Twoja obiektywna opinia, rzecz jasna :)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

nigdzie tego nie powiedziałem, poza tym każda firma ma swój target i jej usługi nadaje się do różnych celów, stopka to zbieżność okoliczności bo mam w vmline też od paru lat jakieś usługi i dlatego wcześniejsza wypowiedz. Nie będę robił OT, w tym temacie bo nie można w prosty sposób porównać 2 firm hostingowych bo to tak samo jak byś porównywał 2 „specjalistów” pozycjonowania.

2_tani_hosting_www.jpg

Ja mogę porównać ;) W tej z jego stopki mam serwery z linuxem a w tej te z windowsem i nie narzekam na nic.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie wszystko jest takie różowe, wybierają firmę warto prześledzić jej historie,
Nie wiem cz akurat, to jest dobrym podejściem, bo jak mówi powiedzenie "uczymy się ba błędach", więc jeśli przykładowo dwa lata temu były jakieś problemu np związane z serwerownią z jakiej korzystali nie oznacza, że teraz będą podobne. Dlatego historia firmy nie musi oddawać stanu faktycznego usług danej firmy na dzień dzisiejszy.

Na chwile obecną korzystamy wyłącznie z markowych serwerów supermicro (procesory e3 i e5) w jednej z najlepszyc DC w kraju.

Wykonujemy kopie zapasowe na zewnętrzną macierz, a podczas skladania zamowienia istnieje mozliwosc skonfigurowania dodatkowej kopii przez klienta. Teraz jest naprawde dobrze, mamy sporo swoich klas IP i dzialamy.

Zwróciłem uwagę tylko osobie która nie polecała że to ona wybrała firmę hostingową. Nie powiedziałem nigdzie że nie jestem zadowolony z waszych maszyn i pracy.

A w rzeczywistości jestem.

Zauważyłem tylko kiedy @Piter77 wybrał usługę i miał pretensje chyba sam do siebie o to.

2_tani_hosting_www.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności