Skocz do zawartości

[opinie] V-NET.PRO

grykom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dopiero teraz zobaczyłem, iż taki temat istnieje.

Od 2 tygodni projekt www.v-net.pro funkcjonuje pełną 'parą'. Zatrudniliśmy 2 pracowników (Marek Waszko, oraz Piotr Kaczor) którzy są oddelegowani wyłącznie do tego projektu, także na wszelkie niespodziewane 'okoliczności' projekt jest przygotowany.

Serwery wyposażone są w nowy sprzęt, bardzo wydajne procesory Intel E3 i szybkie dyski.

Do 14 lutego trwa promocja zniżkowa dla płatności rocznej.

Zapraszam - https://www.v-net.pro/

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja mam miedzy innymi VPSy z Windows w V-NET i wszytko jest OK, ekipa szybko reaguje i potrafią skonfigurować maszynę pod SEO zabawki odpowiednie z założeniami,. Ale zdecydowanie polecam nie najtańsze opcje. Softy SEO potrzebują swojego, odpowiedniego RAMu, CPU.

Są dwa wyjścia;

1) 10 PLN netto zmiana głównego IP

2) opcja bulletproof 80 PLN netto rok

@aktualizacja

Promocja dla userów z PiO;

Zakup serwer V_NET 3 lub V_NET 4, wybierz płatność roczną i wpisz kod promocyjny pio45

Kwota obniży się o 45%! 3 kupony do wykorzystania.

Pozdrawiam.

Doświadczyłem cudownego zniknięcia.

Mój post. Był i nie ma go nigdzie.

Ciekawe czyje interesy naruszyłem pisząc, że usługa jest OK?

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Po pierwsze o jakim spamie mówisz? Podaj konkretny przepis mówiący że "spam" (w ujęciu ogólnym) jest zabroniony

Po drugie - od kiedy ScrapeBox to tylko spam?

Nazywa się to zakłócenie usługi teleinformatycznej lub coś w ten deseń .

Jeżeli ktoś posiada małą ilość stron, to nie ma z tym problemu jeżeli ktoś doda kilka komentarzy,ale problem zaczyna się wtedy, gdy ktoś zaczyna spamowac strony należące do jednej osoby .

Osobiście mam z tym ogromny problem, bo moje zaplecze to grubo ponad 1300 stron + 60 platform blogowych .

Jeżeli ktoś zapuści scrapeboxa, to sprawia to wrażenie DDOSA - zwłaszcza w przypadku platform blogowych

W sumie mam wytypowanych kilkadziesiąt osób działających na IP z Polski. Po sadach nie lubię się ciągać,ale jestem coraz bliższy podjęcia decyzji właśnie o wytoczenie procesów sądowych największym spamerom .

Moze w tym,albo w następnym tygodniu przejdę się do jakiegoś prawnika

Nazywa się to zakłócenie usługi teleinformatycznej lub coś w ten deseń .

twoje deseń to Art. 269a, jak już udasz się do prawnika to zapytaj jego co będziesz dla tego potrzebować :D

Jeżeli ktoś zapuści scrapeboxa, to sprawia to wrażenie DDOSA - zwłaszcza w przypadku platform blogowych

nieprawda SB ma opcje radom, poczytaj co to znacze

W sumie mam wytypowanych kilkadziesiąt osób działających na IP z Polski. Po sadach nie lubię się ciągać,ale jestem coraz bliższy podjęcia decyzji właśnie o wytoczenie procesów sądowych największym spamerom

.

Największe spamery nie działają na IP z polski litości, o czym ty w ogóle gadasz

Moze w tym,albo w następnym tygodniu przejdę się do jakiegoś prawnika

tez dobre rozwiązanie jak ktoś nie wie co to takie aksimet.

Doświadczyłem cudownego zniknięcia.

Mój post. Był i nie ma go nigdzie.

Ciekawe czyje interesy naruszyłem pisząc, że usługa jest OK?

Nie przejmuj się, moje tez giną. Marketing. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@ kokodzambo

Art. 269a

Kto, nie będąc do tego uprawnionym, przez transmisję, zniszczenie, usunięcie, uszkodzenie, utrudnienie dostępu lub zmianę danych informatycznych, w istotnym stopniu zakłóca pracę systemu komputerowego lub sieci teleinformatycznej, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Żeby faktycznie ktoś mógł zostać skazany z tego paragrafu jednocześnie musi nie być uprawnionym i zakłócić w znacznym stopniu pracę systemu komputerowego.

Każdy osobnik jadący SB jest uprawniony z prawnego punktu widzenia bo dajesz każdemu możliwość komentowania bloga. Druga sprawa to znaczny stopień zakłócenia. Czym innym jest DDOS gdzie sieć komputerowa pada a czym innym użytkownik scrapeboxa który zje Ci kilkanaście megabajtów transferu. Po trzecie - znikoma szkodliwość społeczna czynu:

§ 2. Nie stanowi przestępstwa czyn zabroniony, którego społeczna szkodliwość jest znikoma.

Jaka jest szkodliwość społeczna blasta ze scrapeboxa? Mówimy o zakłóceniu działania sieci teleinformatycznej, konkretna osoba zjadła Ci tyle transferu że musisz za niego zapłacić XXX pln? Jaka jest Twoja szkoda? Kradzież dobrych perfum o wartości 100zł jest bardziej szkodliwa a nie trafia do sądu.

jestem coraz bliższy podjęcia decyzji właśnie o wytoczenie procesów sądowych największym spamerom.

Paragraf który wymieniłem powyżej to kodeks karny czyli zgłaszasz to przykładowo na policję, zbierają materiał dowodowy i przekazują go prokuraturze a ona decyduje czy sprawa trafi do sądu. Każdy prokurator stwierdzi że to pierdoła i sprawa skończy w koszu a nie w sądzie. Sam oczywiście możesz wytoczyć proces cywilny o rekompensate szkód poczynionych w wyniku blasta ze scrapeboxa (lol:D) ale koszty procesowe Cie zjedzą a nawet jeżeli wygrasz dostaniesz kilkadziesiąt pln.

P.S. Studiowałem prawo i wiem o czym mówię. Kasę którą byś wydał na prawnika proponuje wpłacić na fundację Anny Dymnej.

Witam, pragnę poinformować, iż przenieśliśmy infrastrukturę do Polski, na nieco lepszy sprzęt.

Także lokalizacja serwerów www.v-net.pro zmienia się na PL.

V_NET 3 lub 4. Na oba jest zniżka przy płatności rocznej, istnieje również możliwość zwiększenia zasobów cpu/ram w każdej chwili.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności