Skocz do zawartości

Powrót domeny pod EMD

Diego

Rekomendowane odpowiedzi

One same zaczynają wracać, tutaj domena z którą dokładnie nic nie robiłem:

DPD7j.jpg

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Z pozycji 4-5 na dosć popularną frazę, spadłą na ponad 200, bez działań wróciła na 14.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Hahahaha, jak bym słyszał mojego kuzyna :) To jest bajka i tyle...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nikomu nie życzę tak niecierpliwych Klientów :P

od tego są odpowiednie zapisy w umowie...

a w kwestii EMD - przecież to była jedna z bardziej nonsensownych "czystek"

Klient, który nie ma pojęcia o SEO, a chciałby sprzedawać "makaron babuni" *, jak zobaczy wolną domenkę "makaron-babuni.pl", to aż jajko znosi :) ze szczęścia.

Natomiast gugiel miałby mu za to oznakować stronę, jako beee. Pogratulować ;)

ale być może to dlatego, że zbytnio obciążano im boty wpisując w google frazę google :D no i znaleźli "rozwiązanie". Ale już wraca, bo się okazało, że to nie spamerzy, a babcie z nikła znajomością netu to robiły, a guglowi spadł tarffic, bo w wyniku EMD babcie zaczęły wchodzić na to coś, co się pojawiło na pierwszej pozycji... i polubiły, bo wyniki z tego czegoś były bardziej trafne. No i przecież łatwiej im wpisać "bing" niż "google"... kto w ogóle w Polsce wymyślił takie dziwne nazwy...

...OK. ponisło mnie

a stronki wracają bez większych działań ;)

* przykład z palca lub innej części ciała ;)

dymna.jpg

Jeśli macie domenę np zabawki.pl i linkowaliście np na

fajne zabawki,super zabawki,tanie zabawki itd (proste zapytania z keywordem pokrywającym się we frazie i domenie) to one nie oberwały mocno (spadły 2-10pozycji do tyłu)

jeśli były to wyrażenia dość rozbudowane które kompletnie nie pokrywały się z tytułem domeny (nie mylić z treścią!) to spadły dość mocniej (np 30-50 niektóre jeszcze niżej)

dość mocno oberwałem na longtail (na niektórych domenach pozycje aż tak ostro nie spadły ale..mam mniej wejść=long tail poszedł mi w cholerkę :) )

generalnie obserwuje to na skromnej próbie kilkunastu domen i będę monitorować

co do powrotów? u mnie generalnie lekki trend spadkowy (nie widzę póki co nadziei na szybki samoczynny powrót)

Pozdrawiam Tomasz.

Jeśli ktoś linkował z głową domeny, emd tak samo jak domeny bez frazy kluczowej w nazwie to nic (lub mało) złego się nie stało, natomiast jeśli ktoś liczył na bonus od emd i olał sprawę SEO lub robił nieumiejętnie to teraz są tego opłakane skutki - my 3 cents ;)

BTW - tomek_25 jeśli już chcesz czerpać z kojotkowej mody na niepozycjonowanie za efekt (i trabić o tym wszędzie, myśląc że tym samym jesteś lepszy) i robić SEło za granicą to postaraj się przynajmniej o poprawne teksty po ang na stronie ze stopki. Jedna z podpowiedzi - menu główne;D

Wybaczcie ten sarkazm, miałem dzisiaj zły dzień i PiO jakoś się napatoczyło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności