Skocz do zawartości

Poprawienie unikalności poprzez dodanie komentarza

abstynent

Rekomendowane odpowiedzi

Przykładowo, zerknijcie na tę podstronę: https://www.biznes-zuromin.pl/informacje/24-finanse/498-spiskowa-ustawa-antylichwiarska-.html

Jak widać, portal ten przedrukował czyli skopiował z Artelis.pl artykuł z linkiem w stopce. Nie jest to zatem artykuł unikalny a co więcej, Google zapewne traktuje tenże tu jako kopię a jako oryginał ten w Artelis.pl. Jednak pod artykułem dodano całkiem spory, tym razem unikalny komentarz tematyczny.

Pytanie moje brzmi: czy ten komentarz spowodował zwiększenie unikalności tekstu na stronie albo spowodował, że link w stopce będzie teraz liczył się bardziej niż przedtem?

Nie tylko ten portal ma taką kopię :)

https://www.google.pl/search?q=Jednak+ju%C5%BC+wkr%C3%B3tce+po+wej%C5%9Bciu+w+%C5%BCycie+ustawy+antylichwiarskiej%2C+pozabankowe+firmy+po%C5%BCyczkowe+sprzedaj%C4%85ce+chwil%C3%B3wki+SMS+oraz+po%C5%BCyczki+bez+BIK+wpad%C5%82y+na+pomys%C5%82&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

Zobacz jak ładnie wójcio G wszystko łyka - czy ma komentarz czy nie to nie jest ważne bo wójcio nawet nie wie o tym że to jest ten sam tekst (dowie się o tym dopiero po podpie... przez kogoś życzliwego albo autora, który by sobie nie życzył przedruku). Artelis z tego co wiem zawiera same materiały do przedruku więc problemu żadnego nie widzę. A wójcio znajdzie kopię JEDYNIE w przypadku zlinkowania tych artów ze sobą. Inaczej nie ma na to szans.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

[...] czy ma komentarz czy nie to nie jest ważne bo wójcio nawet nie wie o tym że to jest ten sam tekst [...]

To, że go łyka, nie znaczy, że nie wie co jest grane ;)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

To, że go łyka, nie znaczy, że nie wie co jest grane ;)

Tzn co ma być grane? W indeksie jest? Pozycje da się zrobić kopią? Nic więcej nie potrzebuje :) Jak dla mnie to może wiedzieć co jest grane skoro i tak nic z tym nie robi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Podmiotem tego tematu nie jest gdybanie, czy strona jest/pozostanie w indeksie...

Pytanie moje brzmi: czy ten komentarz spowodował zwiększenie unikalności tekstu na stronie albo spowodował, że link w stopce będzie teraz liczył się bardziej niż przedtem?

W jakimś stopniu na pewno. Nowa, unikalna treść wpłynie pozytywnie na podstronę, jednak ten komentarz nie jest aż tak obszerny, żeby można było stwierdzić jego pozytywny wpływ na cokolwiek.

Kilka takich komentarzy i myślę, że Google nie będzie wybrzydzał ;)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności