Skocz do zawartości

Znikające linki...

@res

Rekomendowane odpowiedzi

hmm, tego to nie mogłem wiedzieć ;)

Tak czy siak jestem przekonany, że po następnym updacie backlinków te linki nie będą sie juz pokazywać.

I teorie z pokazywaniem linków mniejszych niż pr4 uważam za błędną i zwracam uwage na fakt ze może te sajty mają pr4 lub więcej a jedynie toolbar chce nam coś innego powiedzieć... ;)

Chociaż nie wiem jak ty sprawdzasz PR, bo są różne sposoby.

Ja tez mysle ze anikna przy nastepnym update. Nie jestem jednak pewien czy aby przekonanie o pokazywaniu sie stron PR4+ bylo dalej prawdziwe. Od ostatnich trzech updates dzieja sie bardzo dziwne rzeczy. Ja osoboscie przestalem sie tym zbytnio przejmowac. Traktuje to tylko jako wskaznik ile linkow powinno sie pokazywac aby byc na gorze (chociaz to teraz tez juz nie jest tak).

Jezeli chodzi o sprawdzanie PR to do tego sluzy toolbar. Wszystkie inne sposoby sa oparte na kodzie checksum ktory generuje toolbar.

Co do sprawdzania PR to z tego co wiem to toolbar pobiera dane z toolbarqueries.google.com ale są strony na których można sprawdzić PR stron na innych serwerach googla.

np. na https://www.webmasterbrain.com/upcoming-pag...ool--tool11.htm

A to że my korzystamy z toolbara i widzimy taki PR a nie inny. nie oznacza ze google sam w sobie bawiąc sie rankingami ;) moze pobierać dane PR z innych serwerów a nie toolbarqueries... ;) chyba namieszałem, ale wkońcu ważne to nie jest bo teraz PR to praktycznie nie jest żadnym wyznacznikiem wartości strony.

Sajt posiadający pr3 może bez problemu lepiej stać w wynikach niż sajt z pr6 bo liczy sie tylko ilość linków + kilka innych drobnostek 8)

Toolbar jest tak skonstruowany ze wysyla zapytanie do toolbarqueries na www (rotating dns). Jezeli chcesz zeby pobieral dane tylko z jednego datacenter to musisz to wprowadzic w pliku hosts.txt (jezeli korzystasz z Windows).

Webmasterbrain i wszystkie inne serwisy tego typu korzystaja rowniez z toolbarqueries. Wiem bo rozmawialem z kilkoma osobami ktore maja takie serwisy i jest to jedyny sposob na pagerank. Niestety mi sie jeszcze nie udalo zlamac kodu checksum a Ci co go maja nie sa sklonni podzielic sie nim za darmo. Jezeli chcesz kupic ten kod to kosztuje kolo $4000.

Pagerank i linki ktore mamy mozliwosc widziec pochodza z toolbar. Algorytm Google natomiast robi update tych 2 czynnikow dla siebie na biezaca (kazdego dnia) ale dzieli sie tymi informacjami z nami sredni raz na miesiac.

PageRank w tej chwili nie jest glownym czynnikiem w rankingu a nawet bym powiedzial ze mniejszosciowym. Coz, czasy sie zmieniaja.

Niestety mi sie jeszcze nie udalo zlamac kodu checksum a Ci co go maja nie sa sklonni podzielic sie nim za darmo. Jezeli chcesz kupic ten kod to kosztuje kolo $4000.

Co posiadanie takiego kodu może dać?

PageRank w tej chwili nie jest glownym czynnikiem w rankingu a nawet bym powiedzial ze mniejszosciowym. Coz, czasy sie zmieniaja.

No i bardzo dobrze... ;)

Niestety czytając wiele forumów szczególnie niemieckich ciągle widze osoby które czują sie pokrzywodzone tym ze ich super strona z pr4 jest niżej niż jakaś pr2 i nie mogą tego zrozumieć ;)

Niestety mi sie jeszcze nie udalo zlamac kodu checksum a Ci co go maja nie sa sklonni podzielic sie nim za darmo. Jezeli chcesz kupic ten kod to kosztuje kolo $4000.

Co posiadanie takiego kodu może dać?

Np. to ze mozesz sobie zrobic narzedzie do sprawdzania pagerank i Twoja strona bedzie bardziej popularna. Mozesz tez stworzyc jakas aplikacje komercyjna oparta na pageranku i zarobic jakies pieniadze (dopoki Google tego nie skasuje). Pozatym naprawde nie wiem. ;)

Np. to ze mozesz sobie zrobic narzedzie do sprawdzania pagerank i Twoja strona bedzie bardziej popularna. Mozesz tez stworzyc jakas aplikacje komercyjna oparta na pageranku i zarobic jakies pieniadze (dopoki Google tego nie skasuje). Pozatym naprawde nie wiem.  ;)

eee, myślałem, że z tym idzie coś więcej zrobić to by się człowiek mógł zastanowić nad kupnem ale jak to tylko taki o bajerek to chyba nie skorzystam ;)

Ja jeszcze powrócę do kwestii pokazywania linków w wynikach zapytania 'link:' - Michal ma racje co do tego, ze pokazywane sa takze odnosniki do site'ow z mniejszym PR. Rzecz dzieje sie juz od kilku miesiecy i zostala potwierdzona przez wiele osob.

I tak naprawde nie wiadomo jakimi kryteriami kieruje sie Google pokazujac wyniki dla tego zapytania - po prostu nalezy je traktowac bardziej jako ciekawostke niz przydatne informacje.

Zreszta niewazne co jest pokazane - wazne sa same linki, ktore zostaly umieszczone na stronach zindeksowanych przez Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności