Skocz do zawartości

[Warsztaty] - Pozycjonowanie 2013 po zmianach w Google

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Temat przewodni:

Pozycjonowanie 2013 - Zestawienie technik i wiedzy SEO po zmianach w Google (pingwin, panda, nietoperz)

Sponsor warsztatów:

SEOP Limited (UK) – „grupa Omni”

Prowadzący:

Piotr Kiper – Expert od pozycjonowania, SEO, BHS autor bloga

https://www.optymalizacja.edu.pl

prelegent na Międzynarodowej Konferencji SEO w Poznaniu w 2011, członek kilku zamkniętych grup SEO w tym HackSEO „2”, szkoleniowiec z zakresu tematyki SEO/Pozycjonowanie

Miejsce spotkania:

Warsztaty są przeprowadzane online przy wykorzystaniu komunikatora Skype – w jednym spotkaniu będzie uczestniczyło maksimum 6 osób. Grupy są małe, co pozwoli na indywidualną pomoc każdemu uczestnikowi.

Uwaga: Wymagane posiadanie słuchawek na czas warsztatów - brak słuchawek na spotkaniu może skutkować usunięciem takiej osoby z spotkania

Spis tematów omawianych na warsztatach (kolejność przypadkowa)*:

Dzień I:

• Omówienie najczęstszych błędów w SEO

• Tworzenie zaawansowanych footprint’ów

• Znaczenie i wykorzystanie komend w wyszukiwarce Google

• Jak ocenić trudność słowa/frazy

• Keyword density czy nadal obowiązuje? - omówienie zmian po aktualizacjach w Google

• Omówienie znaczenia PR + Nabijanie PR na nowej stronie

• Wyższość linków z PDF nad linkami z HTML’a

• Sposoby "indeksowania" linków w Google

• Czas na pytania uczestników

Dzień II:

• Rodzaje kar dla stron za pozycjonowanie (dokładne typy)

• Prawdziwe znaczenie tagów H1 do H6 - jak H szkodzi stronie po zmianach w Google

• Szkodliwe elementy w tytule dla pozycjonowania - po zmianach w Google

• Jak dobrać poprawną strategię linkowania domeny (naturalne linkowanie) - po zmianach w Google

• Znaczenie IP / DNS w procesie budowy zaplecza

• Źródła linków TR z przykładami zastosowania

• Seokatalogi i ich znaczenie po zmianach w Google

• Klasyfikacja linków - rodzaje linków

• Wykorzystanie "spamu" dla SEO

Dzień III:

• Znaczenie przekierowania 301 - po zmianach w Google

• Depozycjonowanie stron - techniczne rozwiązania oraz etyczne rozważania

• Obrona przed depozycjonowaniem

• Zagrożenia wynikające z utrzymywania stron firmowych na serwerach współdzielonych

• Jak pozyskać nieograniczoną ilość linków z DMOZ’a

Dla kogo są te warsztaty:

Warsztaty są skierowane do osób które chcą efektywniej wykorzystać narzędzia do pozycjonowania stron (automatyka pracy) i wspomagających narzędzi do indeksowania linków na stronach z których pozyskano linka. Duży nacisk będzie też położony na aspekt SEO w takim procesie aby nie przesadzić z linkami do strony oraz technikom które znacznie zmniejszą szanse na ukaranie strony za stosowanie automatów do pozyskiwania linków.

Jest to kontynułacja pierwszych warsztatów które odbyły się 2 miesiące temu https://www.forum.opt...gwinem-i-panda/ - w temacie warsztatów można też przeczytać komentarze i opinie osób które na nich były

UWAGA: Nasze warsztaty mają za zadanie pokazać jak działa SEO i zmusić uczestnika do myślenia (SEO to kombinowanie i myślenie! a wygra ten który lepiej kombinuje i układa "klocki" z których składa się całe SEO)

Czas spotkania:

Spotkanie będą odbywać się przez 3 dni w różnych godzinach:

I dzień 7, 8 lub 13 listopada 2012 – 13:00 do ok. 16:00 oraz 18:00 do ok. 21:00

II dzień 7, 9 lub 15 listopada 2012 – 13:00 do ok. 16:00 oraz 18:00 do ok. 21:00

III dzień 10 lub 17 listopada 2012 – 13:00 do ok. 16:00 oraz 18:00 do ok. 21:00

Dla uczestników warsztatów:

W ramach zakupu szkolenia można za darmo otrzymać jeden z wymienionych poniżej produktów

- OmniSPEED (wartość zakupu licencji ponad 600 zł - 200 USD)

- OmniADD (wartość zakupu oprogramowania 400 zł)

- OmniPING (wartość zakupu oprogramowania 150 zł)

- OmniWP i OmniManager (wartość oprogramowania 300/450 zł - opłacone na 3 miesiące)

Cena warsztatów:

Ceny podane są na stronie i podzielone są na grupy: osoby prywatne lub firmy oraz niższa cena dla uczestników wcześniejszego szkolenia/warsztatów z takim samym podziałem osoby prywatne i firmy

zamawiam_oferta_pl_2.png

*Ilość materiału jaka zostanie przerobiona może ulec zmianie i zależne jest to wyłącznie od czasu jakim będziemy dysponować

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Co w przypadku, gdy podczas szkolenia zerwie się połączenie ze Skype jednego z uczestników (1-2 min)?

Pytam, bo takie sytuacje się zdarzają. A nie ukrywam, że jestem zainteresowany.

Szukasz szczoteczki do zębów? Sprawdź nowy blog o szczoteczkach do zębów , gdzie znajdziesz rankingi, artykuły.

Wszystko się może zdarzyć i taka sytuacja jak powiedziałeś też i jesteśmy na to przygotowani :)

Aktualnie zostało ostatnie 2/3 miejsca na pełne szkolenie 3 dniowe (kto pierwszy ten lepszy)

Aktualnie mamy kilka miejsc nie opłaconych pomimo zamówienia tak więc stają one się wolne dla chętnych

Nowość:

Wczoraj przeprowadziliśmy testy nowej platformy do szkoleń online w gronie 23 osób i wszystko śmigało bezbłędnie - nawet nie przeszkadzał fakt że ktoś był na głośnikach

Szczegóły zostaną wysłane na maila w poniedziałek do każdego uczestnika - skype nie będzie potrzebny

Oficjalny limit to 25 osób na spotkanie tak więc jak ktoś coś by chciał zmienić w terminach swoich spotkań proszę pisać do mnie i poukładamy tak żeby każdemu pasowało

Dziękujemy wszystkim za zainteresowanie szkoleniami - w sumie kilka miejsc udało nam się dodać (dzięki innemu rozwiązaniu technicznemu obsługo szkolenia/warsztatów) - ostatnia parta miejsc extra została dziś dodana (więcej już nie będzie!)

Chciałem poinformować że o godzinie 20/21 dnia jutrzejszego zostaną zamknięte zapisy na warsztaty i nie będzie już możliwości zamówienia miejsc

Jeśli w dniu jutrzejszym ktoś jeszcze zakupi szkolenie proszę o przesyłanie od razu potwierdzenia opłacenia warsztatów/szkolenia w przeciwnym razie zamówienie będzie anulowane

Maile z informacjami będą wysyłane w poniedziałek w godzinach wieczorno-nocnych - od razu powiem że skype jednak nie będzie potrzebny ani też inne programy - wystarczy sama przeglądarka WWW + zainstalowany dodatek Flash (testy nowej platformy wykazały że stabilnie 25 osób może być on-line i co najważniejsze głos jest o niebo lepszy niż na skype przy 6 osobach - nawet głośniki nie przeszkadzają :D )

Kajotek - dostałem meila z zaproszeniem, naciskam linki ale się nie otwierają ?

napisz czy może dopiero przez spotkaniem (5-10 minut przed) będzie widoczna strona ?

czy będzie tylko widać prowadzącego ? czy użytkowników szkolenia też ? czy trzeba mikrofon /?

- JUZ WSZYSTKO DZIAŁA - POZDRAWIAM

Witam wszystkich forumowiczów.

Uczestniczyłem w szkoleniu 3-dniowym u Kojotka_OX i mogę powiedzieć, że warto wydać na te szkolenia każdą złotówkę.

Informacje jakie są podawane na szkoleniach przede wszystkim systematyzują wiedzę i wyjaśniają niewyjaśnione;-), odsiewają stare i nieaktualne techniki pozycjonowania.

Możliwość zadawania pytań Kojotkowi i otrzymywania konkretnych odpowiedzi popartymi przykładami to najlepszy element tego szkolenia.

Chciałbym gorąco polecić szkolenia Kojotka_OX wszystkim tym co nie są zdecydowani.

Naprawdę warto.

Odwiedź mojego bloga jeszcze nie skończony ale powoli się kształtuje;)

Ja również polecam wszystkim. Zgadzam się z przedmówcą pytania można zadawać praktycznie w każdym momencie szkolenia, tylko jeden raz odpowiedź była "przepraszam nie mogę tego powiedzieć". Na wszystkie inne pytania podczas szkoleń, na których byłem obecny zawsze była odpowiedź, czesto z podaniem przykładów lub wyjaśnieniem dlaczego tak a nie inaczej. Obalonych zostało kilka mitów jak mantra powtarzanych zawsze i wszędzie. Niestety nie mogę powiedzieć, że sprawdziłem wszystkie własnymi testami bo czas jeszcze na to nie pozwolił aczkolwiek podawane przykłady potwierdzały tą teorię. Myślę, że szkolenie szybko się zwróci.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności