Skocz do zawartości

Ile za reklamę na stronie lub forum

AbuDabi

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie mam na stronie (strona i forum dane z października) takie statystyki:

25000 wszystkich gości

20000 unikalnych gości

200000 odsłon stron

Statystyki w ciągu miesiąca

Strona ostatnio nawet popularna poprzez popularne hasło, które przewija się na ustach ludzi (dużo młodzieży o tym mówi), także temat modny i jakiś ruch na stronie.

Teraz pytanie chcąc oferować miejsce na reklamę na stronie/forum ile powinienem sobie życzyć przy takich statystykach tak, aby nie schodzić poniżej ceny, jaka panuje na rynku i aby nie zaniżać cen, a tym samym wszystkim nie psuć interesu. Jak przyzwyczaimy reklamodawców do kupowania reklam za psie pieniądze to kiedyś wszyscy będziemy narzekać.

Tak, więc ile wołać przy takich statystykach, aby w ogóle sprzedać miejsce na reklamę na stronie, a przy tym nie schodzić na jakieś śmieszne nieopłacalne stawki?

Oferuję typy reklam 250x300 i 700x100 lub 700x200.

Wg mnie góra 3-30 zł/ na dzień jeżeli statystyki są OK.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Dzięks za wskazówkę

Tak myślałem, aby poniżej 100 zł nie schodzić bo co to za pieniądz, a strona też nie jakiś ostatni badziew, aby za marne grosze przy tym robić.

30 zł byłaby bardzo dobrą ceną bo dawałoby się na tym jakoś zarabiać, ale np. na allegro z tego jak przeanalizowałem to reklama słabo się sprzedaje. Więc chyba pozostaje samemu się oferować różnymi kanałami, aby kogoś znaleźć.

Dodam np., że z adsense za ostatni miesiąc wyszło mi coś 22 € , na forum mam tylko jedną małą reklamę a na stronie 2 jedna linki tekstowe druga multimedialna.

Aby wycenić wartość miejsca na reklamą na stronie trzeba widzieć stronę.

Rozumiemy, że nie chcesz ujawniać ze względu bezpieczeństwa ale podaj chociaż takie dane jak:

- tematyka strony/forum

- konkurencyjność (ile jest stron podobnych do twoich (jeżeli typu kwejk, bierz co sie da))

- % nowych userów w danym miesiącu

Ale jak koledzy wyżej wspomnieli, przy takim ruchu, musisz mieć złe ustawienie reklam adsense skoro wychodzi ci niecałe 1 euro za dzien.

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

Dodam np., że z adsense za ostatni miesiąc wyszło mi coś 22 €

To może spróbuj jakiegoś CPM-a...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

To popracuj nad umiejscowieniem reklam z Adsense i próbuj z tego czerpać zyski Generalnie jak nie masz b. dużego serwisu to ze sprzedażą reklam może być ciężko

Np. na forum nie chcę wpychać w każdą dziurę reklam googla czy innych. Standardowa jest na środku w górze 700x90.

Całość funkcjonuje od marca, także jeszcze wszystko to nowe jest i wymaga zbudowania contentu i marki, więc w tym momencie nie chcę zniechęcać ludzi do strony przez reklamy, a też zbytnio liczyć na zarobki z googla. Nie mam w tym temacie jeszcze jakiegoś dużego doświadczenia a jak wiem ludziom konta lecą czasami za banały.

To może spróbuj jakiegoś CPM-a...

Tka jak piszę nie chce zalew strony reklamami. Jest np. teraz w Novem nowa możliwość poprzez Novinet niby płacą 2.20 za 1000 odsłon jak dobrze to zrozumiałem, ale jak dla testów wziąłem to przy każdym przeładowywaniu strony wyskakuje reklama na dole strony, którą można zwinąć (taka popularna jak np. na demotywatporach czasami).

Gdybym mógł taką reklamę zamieścić na środku na górze np. zamiast google, aby tylko ta reklama się wyświetlała a nie zmuszała użytkowców do ciągłego zamykania reklamy to OK. W tym momencie chyba tylko zniechęcę ludzi taką reklamą.

Ponadto znając życie pewnie zliczają tak, że podwójne wyświetlenie się nie liczy, więc kokosów nie zbije.

Pozostaje mi na razie próbować jakoś rozwijać to wszystko i szukać może na własną rękę kogoś, kto zechce mieć baner na stronie.

Chodzi mi o to, aby zdobyć dodatkowe parę groszy, co pozwalałoby inwestować w rozwój strony. Inaczej tak wszystko samemu z własnej kieszeni może się okazać, że będzie nieopłacalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności