Skocz do zawartości

SEOKI - prawda i mity

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W żadnym razie nie neguję waszych opinii. I nie twierdzę, że Agencje postępują uczicwie, tylko ze powoli odchodzą od spamów. Oczywiście, macie rację, leży to w ich interesie bo zaplecze łatwiej kontrolować niż katalogi.

Linkowanie zaplecza to już inna bajka - wtedy link to link, ale mala szansa aby spamowane strony były wysoko w serpach. Co innego strona docelowa. Mogę stworzyć fajną stronę zapleczową nawet zaspamowaną - ważne aby przekazywała moc, nie ważne że będzie nisko w serpach. Dlatego wielu linkuje zaplecza czym popadnie.

A nienaturalne linki - historia stara jak świat, a info wysyła google przez GWT do właścicieli serwisów o nienaturalnych linkach. Zdarzyło się niejednemu - stąd ten wątek - bo wielu znajomych pozycjonerów uważa, że to właśnie efekt nadmiernego linkowania z katalogów-spamów.

Niedługo będę robił testy na 3 nowych stronach- na pierwszą pójdą linki jedynie z katalogów, na druga z precli, na trzecią z for - frazy pozycjonowane są taki same, więc jestem ciekaw efektów.

A awatara zmienię, bo dziadzio już mi się znudził:)

Nie cierpię spamerów!

Wszystkie katalogi są dobre - pod jednym warunkiem : wpisy musza byc dopalone / podlinkowane

rotfl LMAO

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

golum, są frazy których serwisy to spamy i tylko spamy. Nic dziwnego, że potem słyszy się o spamach wysoko w serpach, skoro wartościowych na daną fraze nie ma. Kredy bankowy to najlepszy przykład.

Oczywiście jest jakieś 10% spamerów którym się jeszcze udaje. Kiedyś było ich znacznie więcej, ale co roku spada odsetek:)

Nie cierpię spamerów!

Mam wrażenie że dyskutuje ktoś kto przespał ostatnie 2 lata ....

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@ojciec, albo ja czegoś nie rozumiem, albo ty zaprzeczasz sam sobie.

Jak rozumieć ten fragment

ale mala szansa aby spamowane strony były wysoko w serpach

w zestawieniu z tym

Nic dziwnego, że potem słyszy się o spamach wysoko w serpach, skoro wartościowych na daną fraze nie ma. Kredy bankowy to najlepszy przykład.

Oczywiście jest jakieś 10% spamerów którym się jeszcze udaje. Kiedyś było ich znacznie więcej, ale co roku spada odsetek:)

A Ojciec PIO, to żaden dziadzio, trochę szacunku dla nieżyjących.

zgred, nie przespałem ostatnich dwóch lat, wręcz przeciwnie. Sam kiedys byłem "spamerem" i to przechodziło a od jakiś dwóch lat trzeba sie naprawde postarac, aby wypozycjonować serwis.

golum, chodzi mi o to, że pytania typu" dlaczego po update wybija na wierzch spamerskie strony" - jest bardzo oczywista. Im trudniejsza fraza tym więcej spamerskich stron. 90% tych spamerskich stron leci na dno, ale tym 10% się udaje - po prostu trafaiają idealnie w algorytm. Ale to nie znaczy, że znają się na rzeczy - czysty fart i tyle. Jednak nie obiecam klientowi, że jak zaczniemy spamować, to trafimy do top 10 - bo spamerzy mają mniejsze szanse przeżycia niż saper, ale mają. Jednak szanujący się seowiec takiego ryzyka się nie podejmie

Nie cierpię spamerów!

a o czym jest dyskusja ? bo straciłem wątek... moze ktoś wie ?

Swoje seoki każdy prowadzi jak chce. Moim zdaniem:

- multikodowe katalogowanie DLA MNIE nie ma sensu

- SEOKi przynoszą (o ile przynoszą) korzyść to tylko właścicielowi

- seoków wartościowych ... moim zdaniem nie ma, chyba że są one tematyczne i zadbane (a takich też jest baaardzo niewiele)

- coraz więcej linków z seoków pwoowduje, że Gugiel tego się czepia wiec ludzie będą (jeśli już nie wysyałają) disavow - oznacza to, że lada co moment będzie pomór

To jest moje zdanie w tej kwestii.

To jest jak z dilerką co jakiś czas ktoś idzie do pierdla żeby statystyki się zgadzały więc wszystko w porządku. patrz:porównywarki,tablica,etc

Trochę pozycjonowanie jest jak rynek forexe, masz zły dzień nie grasz, zaczynasz panikować bo kurs ena spadł o 0000.2% wycofujesz cały kapitał tracisz wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności