Skocz do zawartości

Dziwaczne indeksowanie Google

Eurologia.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę serwis eurologia.pl. Od pewnego czasu Google dziwnie indeksuje nowe strony w serwisie. Dotychczasowy wygląd linku wyglądał np. : https://eurologia.pl/...rza-u-doroslych a teraz pojawiło się takie cudo: https://v044099.home....za-u-doroslych.

Według home.pl wina nie leży po ich stronie.

Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać i jaka jest przyczyna pojawienia się dziwnych adresów?

Wykasowanie plików, między innymi .htaccess oraz index.html z głównego katalogu serwera?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Ja miałem ten problem dziś a wiązało się to z tym że w Direct Admin była nie sama domena forumsumowe.pl ale też druga jako źródłowa forumsumowe.pl/pro-linux.com

Oczywiście twierdzili ze z ich strony wszystko jest OK ale po kilku godzinach sprawa się zamknęła

Wyniki wyszukiwania wyglądają tak

fshzw_pro_linux_bld_693c5.jpg

Jest to dosyć problematyczne bo w każdym linku jest ich reklama ( wiele stron z przyjaznymi zindeksowało się prawidłowo ale nie zmienia to faktu)

Teraz jak kliknę w te linki to nie działają, trzeba czekać aż się zindeksują poprawnie ( mam nadzieję)

W Google wpisz Zjazd lodowy sumiarzy i zobaczysz je.

Sam szukam pomocy więc raczej mało wiem ale może zapytaj ich o źródłową i czy nie jest czasami podpięta.

hosting_baner.png

Wędkarstwo Sumowe

Portal dla ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności