Skocz do zawartości

Title meta i inne

Artur Betcher

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie.

Kiedyś na forum dla webmasterów zadałem pytanie molocha Problem z pozycjonowaniem. https://productforums.google.com/forum/#!category-topic/webmaster-pl/indeksowanie-i-ranking/lBmFqT2ROp4

Posypało się trochę odpowiedzi na ten mój prawie że spamerski temat i nawet ładna dziewczyna Lynx z tego forum mi tam coś podpowiadała.

Temat rozwinąłem bardzo bo zadawałem przeróżne pytania.

Między innymi mówiono tam o meta, title i innych że ich nie mam i muszę posiadać.

Zadbałem o to mocno i teraz nawet w toalecie mam title i na szczoteczce do czyszczenia klozetu a także dodane do okienek YT których mam sporo w galerii filmowej.

Niestety wszystkie te zabiegi nic a nic nie dały a nawet spadł mi PR z 3 na 2 i w ogóle już tego nie rozumiem.

Po co dawać te title wszędzie skoro to mało co daje, ja nie zauważyłem żeby coś dało ( chyba że w dół) a nawet tutaj po najechaniu na obrazki i banery nie wyświetla się nic.

Jaka jest prawda to tych Title bo ja pomimo tego że forum posiada sporo postów, newsów zdjęć i wszystkiego ( a we wszystkim title i tytuł strony) to i tak spadliśmy znacznie po tych wszystkich zabiegach a trwało to kupę tygodni.

hosting_baner.png

Wędkarstwo Sumowe

Portal dla ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Masz błędy w metatagach:

Nie upychaj słów kluczowych w title. Napisz taki title, który najlepiej oddaje treść strony (około 75 znaków).

Description nie ma być zlepkiem słów kluczowych tylko opisem. Mapisz kilka zdań i w nich wpleć kilka najważniejszych słów kluczowych. Zrób to tak, żeby cały ten descripption miał sens. Mówi się, że nie powinien mieć więcej niż 160-200 znaków.

Keywords w Twoim wydaniu to już jest przegięcie - 480 znaków! Wybierz dosłownie kilka najważniejszych słów kluczowych a nie tyle.

Zadajesz bardzo dużo podstawowych pytań. Zacznij od czytania forum i szukania odpowiedzi tutaj lub w Google. O meta tagach napisano już nie jedno na forum, np:

https://www.forum.opt...i-nowy-pytania/

https://www.forum.opt...ption-keywords/

Zainteresuj sie może też jakomś książką o SEO: https://helion.pl/kat...nowanie-seo-sem

Ja jak zaczynałęm z pozycjonowaniem to zacząłem od książek:

Danowski Bartosz, Makaruk Michał - Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW. Jak się to robi.

Jerri Ledford - SEO Biblia pozycjonowania

Sasza wiem że popełniam kardynalne błędy zadając pytania na forum na które już dziesiątki razy odpowiedziano ponieważ sam jestem właścicielem i administratorem strony która przez 2 lata wbiła się w czołówkę polskich for o tematyce wędkarskiej i też widzę to na co dzień. Bardziej razi mnie jednak brak kultury niż coś takiego więc do takich rzeczy nieczęsto się czepiam ( prędzej o pisownię ;))

Przepraszam więc za to ale tak po prawdzie ja czasu na to wszystko nie mam i jeden z moich celów zarejestrowania się na forum był taki że znajdę tutaj kogoś kto mi pomoże bezpośrednio ( odpłatnie oczywiście ale tanio) w SEO.

Mam dobrego programistę ale na SEO on się nie zna :) Bierze ode mnie naprawdę malutkie pieniądze ( inaczej bym nie mogł bo nie czerpie z portalu zysku, wszystkie profity idą do użytkowników, ten portal ma się wyróżniać tym ze dba się na nim nie o kieszeń admina a właśnie o użytkownika) i tylko dlatego stać mnie na hosting, przebudowanie obecnych blogów i inne. Stratny nie jest bo go polecam firmom z którymi współpracuje na zasadzie zniżek i reklamy za konkursy a że robi dobrze to i one i ja i on jesteśmy zadowoleni.

Odpowiedź Twoją o title i meta już do niego wysłałem bo ja rozumiem bardzo mało z tego co piszesz, ktoś musiał by to właściwie przygotować.

Jeśli więc znajdę kiedyś tutaj pasjonata, który jest tak dobry jak Mateusz mój programista z tym że w dziedzinie SEO a do tego będzie naprawdę tani to osiągnę swój cel. Do tego czasu postaram się jak najmniej spamować ( dużo ciekawych rzeczy już zrozumiałem ale to pewnie promil całości) i jednocześnie co nieco się uczyć.

Nie daje zlecenia w dziale giełda bo nie wiem kto jest naprawdę dobry, nie ma firmy a do tego więcej dla pasji robi niż dla pieniędzy( tylko nie mów że takich nie ma, sam jestem tego żywym dowodem)

Pozdrawiam

hosting_baner.png

Wędkarstwo Sumowe

Portal dla ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności