Skocz do zawartości

Podstawowe ustawienia bloga.

Vector.mac

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu pozycjonuję swoją stronkę i chciałbym mieć dobrze zoptymalizowaną stronę pod seo. Wcześniej używałem seo all in one, teraz przeniosłem się na seo ultimate (moja strona/blog jest oparta na wordpress).

Proszę o porady czy dobrze ustawiam różnorakie opcje:

1. Na początki title dla stronki, tutaj raczej nie dowiem się nic nowego. Ustawiam odpowiedni tytuł dla stronki. W moim przypadku jest to "Nazwa strony – jakiś lekki opis"

2. Następnie meta destription dla całej strony – tutaj raczej też będę wiedział jak to ustawić. Ale czy stosujecie ten aspekt do każdego postu oraz strony bloga (prosił bym o podanie optymalnych długości) ?

3. Teraz kilka słów o postach:

A – czy jeżeli dodam opis postu w standardowej rubryce wordpress to mogę sobie odpuścić dodawanie Title Tag w wtyczce ?

B – czy dodajecie meta description do każdego postu

C- jak dokładnie wygląda sprawa z tymi znacznikami od H1 do H6, czy jeżeli dodam tytuł wpisu w standardowej rubryce wordpressa to on sam doda mi H1 w tym miejscu. A ja będę zobligowany do dodawania od H2 do H6 reszty wpisu.

D – czy dodawanie wielkości H2 do H6 w wpisie polega na zwiększaniu i zmniejszaniu wielkości wyrazów w standardowy sposób, czy trzeba to robić w html i jeżeli tak to znacie jakiś plugin wordpress do zmiany tych znaczników bez ingerencji w edytor html ?

E – jeżeli wrzucam zdjęcia do wpisu to powinienem je oznakować atrybutami TITLE i ALT. Z tego co mi się wydaje to jeżeli opisze zdjęcie na dysku i dodam je z nazwą (nie jako np. Nowe1) to znacznik TITLE mam za sobą. Jak dodawać znacznik ALT do każdego zdjęci (czy jest na to jakaś wtyczka) oraz czy między tymi znacznikami powinno być jakieś podobieństwo (ogólnie co powinno być jako ALT, a co jako TITLE).

4. Widziałem bardzo fajną wtyczkę do wordpress o nazwie Easy WP SEO jest to wtyczka która pokazuję nam podczas tworzenia wpisu jak wpis wygląda pod względem SEO, czyli np. Powtarzalność słów kluczowych itp. Niestety ten dodatek jest płatny, nie mam takiej kasy na oprogramowanie tego typu i chciałbym się dowiedzieć czy nie istnieje jakieś darmowe oprogramowanie o podobnej specyfikacji ?

5. Zauważyłem w różnorakich wtyczkach taki dodatek jak code insert, czy wy dodajecie jakieś opisy strony, słowa kluczowe albo coś innego w tym miejscu. Może w postaci jakiegoś html albo czegoś takiego ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności