Skocz do zawartości

Filtr? Proszę o ocenę sytuacji.

hadziap

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od kilku lat prowadzę w wolnym czasie małą stronę o swoim hobby. W maju zeszłego roku zmieniłem domenę i po niedługim czasie w google moja strona pod najwazniejszym słowem kluczowym była w TOP10, pod innymi też nienajgorzej. Na stronę ciągle wprowadzałem różne "innowacje własnej produkcji" i chyba któraś z nich spowodowała nałożenie przez google filtru na najważniejsze słowa kluczowe. Nie znam się zbyt dobrze na pozycjonowaniu i nie bardzo wiem co w mojej stronie jest tak strasznie nie tak, co aż spowodowało otrzymanie filtru. Dlatego proszę o pomoc i radę co mam zrobić.

Adres strony: kbprogram.tk

Na stronę ciągle wprowadzałem różne "innowacje własnej produkcji" i chyba któraś z nich spowodowała nałożenie przez google filtru na najważniejsze słowa kluczowe.

Adres strony: kbprogram.tk

Czemu oczekujesz pomocy skoro sam nie pomagasz w opisaniu problemu?

Napisanie takich ogolnikow nic nie daje, rozwin temat, dokladnie opisz co bylo, co zrobiles i co jest teraz.

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

Czemu oczekujesz pomocy skoro sam nie pomagasz w opisaniu problemu?

Dokładnie... :)

szklana_kula.jpg

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Np. ładowanie podstron. Jest kilka plików index.php, delphu_kurs.php, download.php i artykuly.php. Dla przykładu wszystkie lekcje kursu delphi są wczytywane do pliku: delphi_kurs.php?go=delphi_lekcja1 i wtedy plik delphi_kurs.php ładuje się z zawartością lekcji pierwszej. Czyli sam plik delphi_kurs.php jest tak jakby czystą stroną bez tekstu, który jest ładowany za każdym razem inny w zależności linku czyli dla dellphi_kurs.php?go=delphi_lekcja2 ładowana jest już lekcja druga, natomiast jeśli wywołamy plik bez parametru "go=cośtam" zostanie załadowany spis lekcji i krótki opis. Aaa do każdej podstrony ładowane są oprócz treści też INNE: title, keywords i description.

Ale może zamiast o to chodzi o zbytnie nasycenie słów kluczowych choćby w tych linkach? O to chciałem prosić czy ktoś mógłby przejżeć stronę i powiedzieć mi czy nie jest ich za dużo.

Nie pochlebiaj sobie. Żadko tam wpadam odkąd Kapitan Seo przestał się tam udzielać. Było ciekawie. Teraz to tylko bełkot białych "ekspertów".

Jednak teraz najwięcej uciechy mam z Twoich wypowiedzi. Blog też jest ciekawym odskokiem od codziennych problemów.

Taki Monty Python SEO. ;)

Dla @hadziapa jest jednak rada, dobry spam i strona pójdzie w górę. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jak coś jest drugie, to nie może być lepsze... :D

odkąd Kapitan Seo przestał się tam udzielać

Czasem się udzielam... Walczę dalej... :D

Kliknij w Yeti...

Troszkę spamu... było trochę spamu, strona była przecież na całkiem niezłej pozycji po czym spadła tak, że nie jest nawet w TOP500. No a napewno nie jest dobrym znakiem gdy wpisując w google "kurs delphi dla początkujących kbprogram" praktycznie cała pierwsza strona wyników to katalogi gdzie dodawałem swoją stronę...

strona musiała wypaść, brak sensownej treści na 1 stronie, zakładka linkowisko, zamiast tytułu <h1> masz baner t2.jpg, tak się nie robi, brak dobrych tytułów <h2> <h3> i <strong> "Do dziś strona była dostępna pod dwoma adresami www.kbprogram.tk i kbprogram.tk. By ujednolicić to wszystko dodałem w pliku .htaccess przekierowanie z www.kbprogram.tk na adres bez www na początku." jakieś przekierowania stosujesz, w panelu google możesz wybrać sam bez modyfikacji w htaccess, natomiast mapa strony sitemap.xml jest z lipca. Strona jest mało linkowana, mało rozbudowany social FB Twitter, i inne. Strona nie ma filtra bo z niczym nie przeginałeś. Po prostu zleciała na swoją pozycje.

• 5 tygodni później...

Ja też bym obstawiał nasycenie słów kluczowych zaraz po zagmatwanej konstrukcji strony (zwanej ulepszaniem). Nawet w projektowaniu stron przydaje się elementarna wiedza na temat SEO. W obecnych czasach samym projektowaniem można sobie zaszkodzić tak samo jak złym pozycjonowaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności