Skocz do zawartości

Problem z bezpośrednimi odnośnikami?

Vector.mac

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety, ale w momencie zmiany bezpośrednich odnośników np. na nazwa wpisu, albo liczbowy po wejściu w pierwszy lepszy wpis wyświetla się:

Not Found

The requested URL /pierwszy-lepszy-wpis/ was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Jeżeli ustawiam na domyślny to wszystko jest ok, no ale wtedy linki wygląda słabo, a wiec muszę to zmienić. Dodam że mam zainstalowaną wtyczkę w better wp security i to może ona wpływa jakoś na to (nie mam innego pomysły a więc podałem ten dodatek, po wyłączeniu wszystkich dodatków nic się nie zmienia - problem trwa dalej).

Może macie jakieś pomysły ?

Zawartość pliku .htaccess:

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress

To na 90% coś źle zrobiłeś i na 90% problem leży w pliku .htaccess. Sprawdź czy plik ma dokładnie nazwę taką jaką podałem (z kropka z przodu" czy jest w głównym folderze public_html. Chmod dla pliku 644.

Jeśli nadal nie trybi to być może problem leży po stronie któreś wtyczki i odśwież stronę główną np. w Firefox za pomocą ctrl+F5 (kilka razy)

tak jak myślałem coś jest źle z tą wtyczką od ochrony, dopiero na innej przeglądarce wszystko chodzi ok (oczywiście po wyłączeniu tej wtyczki). Teraz ją usunę i powoli będę optymalizował - wcześniej zmieniłem mnóstwo opcji i w sumie nie wiem czy dam radę to tak łatwo przywrócić :)

dzięki za pomoc.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności