Artur Betcher Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Żeby nie było że spamuje wpierw na moje pytanie szukałem odpowiedzi przez szukajkę tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?app=core&module=search§ion=search&do=search&fromsearch=1 Nie znalazłem jednak a chodzi mi dokładnie o to jak dodać site map i do jakich wyszukiwarek. Zrobiliśmy dzisiaj nową i nie wiem nawet czy wszystko dobrze ale jest ona z przyjaznymi linkami https://www.forumsumowe.pl/sitemap.xml Dodałem ją w narzędziach Google i to chyba jest Ok natomiast nie wiem gdzie i jak dodać ją do innych wyszukiwarek ( i do jakich warto) i czy coś to nam da? Jak też przyspieszyć indeksowanie starych tematów na forum po zmianach, po poprawkach?( o to już pytam czysto okazyjnie) Dlaczego na 10tyś zgłoszonych Google indeksuje tylko równą połowę?? I jak zrobić site map dodając do tego blogi i wszystko inne bo wielu rzeczy w niej nie ma? Wędkarstwo Sumowe Portal dla ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKucinski Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Myślę, że ten link odpowie na kilka Twoich pytań. Do binga z tego co pamiętam sitemapę dodaje się podobnie jak w Google, rejestrujesz się w ich narzędziach dla webmasterów. A co do indeksacji, samo dodanie mapy to mało, stronie potrzeba linków aby została zaindeksowana. Specjalista SEO Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Betcher Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Z tego co widzę to tak naprawdę nawet sensu nie ma dodawanie do czegokolwiek bo Google dominuje na tyle że reszta jest nie ważna. Nie rozumiem co znaczy potrzeba linków?? I mam takie pytanie. Czy istnieje program który sam zrobi szczegółowy Site map??? Bo jak na razie jest moja mapa mocno niekompletna. Wędkarstwo Sumowe Portal dla ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golum Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Do Binga mapę dodasz w tym miejscu Odnośnie innych wyszukiwarek, to resztę sobie możesz podarować. Lepiej jednak podlinkować stronę z dobrych źródeł i bocik sam powinien zaindeksować Twoją stronę. W tym celu zgłoś stronę do kilu dobrych katalogów (Onet, WP, Gazeta) Tutaj masz narzędzia do tworzenia SiteMap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@k Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 W pliku robots.txt dodaj to Sitemap: https://www.forumsumowe.pl/sitemap.xml Większość szanujących się wyszukiwarek odczytuje mapy nawet bez dodania w ich panelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 linkowanie strony to podstawa - nie trzeb jej dodawać do innych bo po linkach same ją odnajdą Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.