Skocz do zawartości

[nierzetelny partner] - Damian P "WebDreams"

lilavati

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem co mówie. Zostałe dwa razy oszukany na Allegro: telefon komórkowy za 300 zł i raz książka około 50zł. W przypadku telefonu sprawa zgłoszona na Policję i nic. Ponadto siostrze skroili telefon komórkowy w barze, też zgłosiła na policje i nic.

Dlatego wiem z doświadczenie, że policja raczej pi*****i tak małe sprawy.

No to się zdecyduj w końcu o czym mówisz. Jeśli piszesz, że w tym przypadku kwota jest za mała to ja Ci mówię, że nie jest, bo to oszustwo.

Co do skuteczności, to jest materiał już na całkiem inną dyskusję i każda sprawa jest tak złożona, że nie ma co dywagować.

Moje zdanie jest takie że zgłaszać należy wszystko, chociażby dla zasady.

Trzecia sprawa jest taka, że to nie "policja pi*****i tak małe sprawy" tylko prokurator ma tutaj decydujący głos. Policja tylko przyjmuje zawiadomienie.

Czwarta wreszcie kwestia jest taka, że trzeba się troszkę zainteresować sprawą. Jeśli ktoś Cię oszukał, złożyłeś doniesienie "i nic", to trzeba się zainteresować dlaczego "nic", ewentualnie napisać zażalenie, ewentualnie dostarczyć dodatkowe materiały itd. W przyrodzie nic nie ginie i jeśli tak ewidentna sprawa jak oszustwo na Allegro nie poszła, to musiał być jakiś powód.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Krótka piłka - nie dbasz sam o swoje sprawy ? Miej pretensje sam do siebie ... Tyczy się tych wszystkich co narzekają na policje, służby, internet i na wszystkich dookoła tylko nie na samego siebie , własne lenistwo czy głupotę ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Żeby wszyscy zaczęli tak wszystko zgłaszać na policję to funkcjonariusze nie mieliby czasu nawet po d... się podrapać, bo by musieli za kolesiem, który paczkę fajek drapnął ganiać.

Od tego oni są, od tego są oni.

nie rozumiem podejścia by olewać takie sprawy. Co to za problem przejść się raz czy dwa i porozmawiać z miłym panem policjantem ;)

Jeśli każdy będzie tak odpuszczał to takie cwaniaczki będą się czuć bezkarne. Zgłaszam nie po to by odzyskać pieniądze co bardziej przestrzec przed tym człowiekiem społeczeństwo (choć zwrot kasy byłby mile widziany). Ja zgłoszę sprawę, kolejna osoba zgłosi itd i w końcu koleś będzie miał sprawę i zawiasy - a wbrew pozorom one przeszkadzają. Później znowu coś głupiego zrobi (idioci zazwyczaj robią dużo głupich rzeczy) i będzie miał większy problem.

Ja mam umowę poprzez Allegro i większą niż kwota minimalna kradzieży, ale jak już ktoś zauważył to inna para kaloszy bo to oszustwo.

WebDreams Użytkownik od 13 sie 2012 i zapłaciliście mu z góry ?

Nie wiem jak ty, ale ja nie lubię ot tak sobie tracić kilkuset złotych.

Krótka piłka - nie dbasz sam o swoje sprawy ? Miej pretensje sam do siebie ...

Ja się dziwię tej pladze oszukanych osób na PiO. Dlaczego przypadki innych niczego was nie uczą?

nihil fit sine causa

Poniewaz zaproponowal aukcje allegro i nawet ja wystawil. Z lenistwa uznalem, ze gosciu nie chce oszukac i zaplacilem z gory. Nie mam czasu na to by o wszystkim pamietac - zaplacilem i czekalem na raport.

Nie zalozylem tematu by sie zalic czy pytac o porady prawne tylko by ostrzec innych przed tym pajacem.

W poniedzialek ide na komende zlozyc zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa. Poza tym nie otrzymalem rachunku ani faktury - do urzedu skarbowego tez sie przejde zapytac czy ich to zaintresuje. Chamów trzeba tepic.

Dla mnie temat jest wyczerpany.

Dziekuje za uwage

Dziwna sprawa, bo gościu udzielał się również na innym forum, miał zamiar pisać softy itp. Wyglądało to całkiem normalnie, aż w pewnym momencie kontakt umarł. Może sprawa jest dużo bardziej złożona.

• 1 miesiąc temu...

Ile wy macie lat?

Co zabawiacie się w swoje firmy a nie wiecie ze jak klient płaci to z góry a jak wy to jak najdłużej się da.

Miałem w firmie przypadek że nie przyjełem paczki od kuriera bo było o ok 50% droższa niż było umówione.

Przesyłka wróciła do firmy, sprzedawca dostał doświadczenie (oczywiście rozmawiałem z jego menagerem) i przysłali drugi razi przeprosili za stratę mojego czasu. W między czasie uzgodniłem czemu jest drożej.

Nie jestem oszustem tak jak ten ale jak ktoś nie pilnuje swego to ja też o to nie dbam.

Jak dla mnie to możecie kupować na bazarze(nieważne komórki, laptopy czy coś dla klienta) , ale potem to nie podlega reklamacji bo Cie stara rumunka przepędzi z bazaru

@kuli co chciałeś swoim wpisem do tego tematu? Może jeszcze napisz , że Damian P to rzetelny uczciwy usłogodawca.... Koleś to [ nierzetelny partner ] i trzeba przestrzegać przed nim innych. Nie musisz nas pouczać tekstami "Ile wy macie lat???" . Jeżeli ktoś się publicznie ogładasza, dzwonei do neigo ustalam szczegóły, mam podane dane firmy to nie widzę powodu, żeby nie zapłacić mu z góry tych kilkudziesięciu złotych, to nie majątek. Ale gdy robi mnie w trąbkę w biały dzień to mnie osobiście takie coś wkurza...Nie chodzi o pieniądze tylko o zasady. Jeśli nikt by się nie czepiał tylko każdy by sobie olał "bo przecież to tylko kilkadziesiąt złotych" to koleś dalej by robił w h....a innych. Dobrze, że ktoś założył taki wpis na forum, niech ma gościu karę za swoje grzechy tymbardziej, że jak widać w tym temacie to nie jest jedyny przypadek tylko koleś robi w ten sam sposób w jajo wiele osób. Z tego co wiem to gówniarz 19 letni. Ja osobiście po nowym roku dzwonie do jego ojca bo namierzyłem go w necie i powiem mu jakiego ma syna oszusta i złodzieja....

W/w problem nie dotyczy tylko usług SEO. Nie trzeba się specjalnie rozglądać, a to fachowiec (Hydraulik) nie przyszedł a ja własnie wziąłem urlop aby wszystkiego dopilnować, samochód miał być zrobiony a nie jest itd. Niestety tak jest prawie w każdej dziedzinie życia, dlatego warto piętnować wszelkie partactwo!. Popieram również zgłoszenie oszustwa na Policje - kradzież to kradzież, bez względu na wysokość straty. Wielu takich przestępców własnie liczy na to, że poszkodowani nie będą zgłaszać tego typu przestępstw własnie z powodu małej straty lub "niskiej szkodliwości społecznej". A jest własnie odwrotnie tzn. brak reakcji ze strony pokrzywdzonych oraz społeczeństwa, ośmiela złodzieja do zwiększenia aktywności. Tak, to prawda, że Policja niechętnie zabiera się za takie sprawy, ale trudno, przyjąć zgłoszenie to ich psi obowiązek i basta.

Jeżeli my wszyscy zmienimy stosunek do tego typu przypadków to może, któregoś dnia obudzimy się w choć trochę lepszej Polsce (nie tej knajackiej jak obecnie)

Kolorowe słuchawki na Fonostacja.pl

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności