Skocz do zawartości

Przyklady dobrych reklam z ad sense i klikalnosc zabronione czy nie

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No ale z drugiej strony każdy właściciel strony z AdSense robi czynności, które dla mnie są...tworzeniem strony POD AdSense.

Chodzi mi o to, że na przykład patrząc w statystyki strony sprawdzam, w których miejscach jest najlepsze CTR (mam jeden dział na forum, gdzie w statystykach "od zawsze" jest 2,5x większy CTR, w jednym artykule jest 4x większy niż średnia dla całej witryny) po to, by później możliwie dużo ludzi w takim miejscu się pojawiło i w najlepszym dziale siedziało możliwie długo.

I ja to robię, ale główną stronę na ktorej mam adsense mam już z 5 lat, z czego tylko rok z Adsense. Wcześniej ani o tym myślałem, więc trudno powiedzieć, że zrobiłem stronę "pod adsense".

Oczywiście teraz kombinuję jak te reklamy umieścić, czasem nawet zmieniam układ strony, żeby reklamy miały lepszą skuteczność itp...

Co myslicie o tej stronie :] https://www. suknieslubne.lipin.art.pl/

ja bym się to takiej strony akurat nie przyczepiał, wg. mnie bardziej podpadają strony "hurtowo-automatyczne" w z reklamami umiejscowionymi tak, że na górze są reklamy, później długo nic, a treść strony gdzieś dalego poza pierwszym ekranem

OK, pytanie z innej beczki :-)

Wiadomo ze calkiem ladnie sprawdzaja sie obrazki obok reklam i terez moje pytanie, czy zna ktos jakis dobry (darmowy) sposob odszukania obrazkow ktore by pasowaly do prezentowanych reklam? Tzn. wiem ze reklamy beda zwiazane przykladowo z kwiaciarniami/kwiatami, i co teraz?

wyszukac w google images jakis obrazkow i wkleic ? (to troche jak kradziez)

Chodzi mi glownie o to czy znacie jakies serwisy ktore by mialy jakas dobra wyszukiwarke zdjec ewentualnie katalog i udostepnialaby zdjecia za free..ewentualnie jakies niewygurowane ceny bo za 4 male ikonki nie zamierzam placic wiecej niz 10zl ;)

:)

pozycjonuj.png

Chodzi mi glownie o to czy znacie jakies serwisy ktore by mialy jakas dobra wyszukiwarke zdjec ewentualnie katalog i udostepnialaby zdjecia za free..ewentualnie jakies niewygurowane ceny bo za 4 male ikonki nie zamierzam placic wiecej niz 10zl :)

Ja brałem z commons.wikimedia.org.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności