Skocz do zawartości

Kolejne wnioski z wdrożenia adkontekst

mchrapka

Rekomendowane odpowiedzi

jak ostatnio pisałem, że brak mozliwości kliknięcia w cała powierzchnie reklamy a nie tylko w title to duze nieporozumienie to mi odpisaliscie, ze "tak jest bardziej intuicyjnie" (?!?!?!?!) a teraz wszyscy sie żalą :jezyk1:

Myślę, że najwięcej na braku możliwości klikania w całą powierzchnię reklamy tracimy my, czyli webmasterzy. Nie trzeba nawet przedstawiać żadnych argumentów za wprowadzeniem tej mozliwości -wystarczy spojrzeć na liderów w dziedzinie reklamy kontekstowej - Adsense i Yahoo Publisher Network. Mam nadzieję, ze AK szybko naprawi ten błąd. Pozdrawiam

...Nie trzeba nawet przedstawiać żadnych argumentów za wprowadzeniem tej mozliwości -wystarczy spojrzeć na liderów w dziedzinie reklamy kontekstowej - Adsense i Yahoo Publisher Network

Tak bym do tego nie podchodził, poprzez małpowanie rozwiązań większych możemy ich conajwyżej dogonić, nie prześcignąć, ale faktycznie może warto przynajmniej przetestować takie rozwiązanie?

...Nie trzeba nawet przedstawiać żadnych argumentów za wprowadzeniem tej mozliwości -wystarczy spojrzeć na liderów w dziedzinie reklamy kontekstowej - Adsense i Yahoo Publisher Network

Tak bym do tego nie podchodził, poprzez małpowanie rozwiązań większych możemy ich conajwyżej dogonić, nie prześcignąć, ale faktycznie może warto przynajmniej przetestować takie rozwiązanie?

Jak można dognić lidera, skoro nie stosuję się sprawdzonych prze liderów rozwiązań? Myślę, że raczej nie ma lepszego rozwiązania tej kwesti niż klikanie w całą powierzchnię reklamy. Jak masz banner reklamowy to klikasz tylko w jedno miejsce? Kibicuje Ak i czekam na możliwość klikania w całą powierzchnię reklamy. Pozdrawiam

Ja tam wciąż uważam, że oba rozwiązania mają "zady i walety" ;) Jak już wcześniej pisałem wyższy CTR niekoniecznie oznacza większe zyski, bo liczy się tylko to ile jest w stanie zapłacić reklamodawca. A klikanie w całą powierzchnie generuje z pewnością więcej przypadkowych wejść, więc i zysk reklamodawcy mniejszy, więc mniej jest w stanie zapłacić... I o to mi chodzi.

A nie wiemy jak by było gdyby adsense zrezygnowało z klikania w całość - może spadłby ctr i wzrósł CPC np. Adsense z tego co wiem nigdy na szerszą skalę nie stosowało rozwiązania z klikalnymi linkami tylko a nie całą powierzchnią.

Oczywiście ja też kibicuję ak i też im życzę jak najlepiej - ja czekam na większą liczbę reklamodawców i jednak szybsze jeszcze działanie.

Witam!

Piszę tym razem w sprawie często i gęsto poruszanego tematu klikalności w całe pole Boksów Adkontekst. Od dziś istnieje taka możliwość, Boksy są klikalne na całej ich powierzchni. Zobaczymy, jak wypadną testy. Narazie jesteśmy dobrej mysli.

Pozdrawiam

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

• 2 tygodnie później...

Witam.

Ja osobiscie tez popieram AdKontekst zamiast ADSENSE - a dlaczego ?:

- szybki kontakt - maila pisze i za parenascie minut odpowiedz

- bardzo szybka i bez problemowa wyplata - wysyla fakturke priorytetem i za 4-5 dni pieniadze sa juz na koncie.

- CPC powoli rosnie

- no i mam pare miesiecy i nei ma zadnych problemow

Mam nadzieje ze rozwina skrzydla i wiecej firm bedzie kupowac Boksy reklamowe u nich niz w ADSENSE.

PS. ADSENSE - 2 razy zablokowali mi konto - na mnie i na brata.

Za co ? Nie wiem - ale 2 razy zdarzylo sie to przed koncem miesiaca - moze daltego aby mi nie wystaic czeka ;)

A powiem Wam ze nie mysle ze bylo tu jakies naklikiwanie, jak kazdego dnia mialem z ADSENSE 2-3 $ - niestety tak malutko - i tak zablokowali mi oba konta.

Nie chce miec juz z nimi do czynienia - a te swoje maile z automatow niech sobie wsadza...wiadomo gdzie.

A jak maja takie dobre algorytmy (i ogolnie oprogramowanie) - to dlaczego np. w mailu o zablokowaniu konta nie ma jakis danych: statystyk klikniec itp. - zeby czlowiek mogl dojsc do tego dlaczego zablokowali konto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności