Skocz do zawartości

proszę o ocenę.

krzysiek51

Rekomendowane odpowiedzi

Strona nierówna. Dla mnie wygląda jakby ktoś kto nie do końca czuje sprawę zabrał się za przerabianie gotowej templatki, i mu powychodziły miejscami różnie "kwiatki".

Całość prosi się o ujednolicenie czcionek, na przykład na https://www.mamaidziecko.com.pl/kontakt.html naliczyłem chyba siedem różnych krojów.

Tutaj -> https://www.mamaidziecko.com.pl/firma.html jest olbrzymi blok wycentrowanego tekstu. Nie da się chyba już nic gorszego niż centrowanie zrobić. Oślepnąć można przy czytaniu. O! Na tej podstronie w tytule widzę "company site" :-) Czyżby faktycznie template?

W menu na dole "Galeria" wyskoczyła kilka pikseli ponad linię tekstu, "home" powinno być z wielkiej litery żeby zachować spójność. Z bliżej nieokreślonych przyczyn belka tam gdzie nie ma napisów też jest aktywna.

Strona główna jak dla mnie nie niesie ze sobą żadnej informacji. Żeby dowiedzieć się dokładniej czego chcecie od internauty muszę sam kopać głębiej.

Szukarka to tylko atrapa?

Na stronie głównej zaginęło gdzieś to zaokrąglenie które występuje bezpośrednio pod menu na podstronach -> jego brak powoduje u mnie zeza w momencie jak patrzę na nietrafiające w siebie krawędzie menu i newsów.

A tak w ogóle to sugerowałbym iść do właścicieli sklepu, i zadać im jedno za********e ważne pytanie. PO CO IM STRONA. Bo ta która jest wygląda jak strona do "mania", bo sąsiad ma i ciocia żony właściciela ma, i mówili że dobrze być w internecie.

Pozdrawiam,

AdamD

- edyta -

Co to jest "box"? Zgodnie z zaleceniem "kliknąłem żeby zlokalizować box" i przeniosło mnie na stronę gildia.elblag.pl powodując konsternację ... bo na stronie na którą trafiłem nie znalazłem żadnych związanych z ubraniami dla mamy i dziecka informacji.

"formularz kontaktowy" atakujący alertem JS jest rzeźniczy ... i na dodatek wymaga ode mnie posiadania skonfigurowanego klienta poczty.

https://www.mamaidziecko.com.pl/kontakt.html -> tu się w tytule robi krzak z powodu problemów z kodowaniem.

A tak w ogóle to sugerowałbym iść do właścicieli sklepu, i zadać im jedno za********e ważne pytanie. PO CO IM STRONA. Bo ta która jest wygląda jak strona do "mania", bo sąsiad ma i ciocia żony właściciela ma, i mówili że dobrze być w Internecie.

Nie wypowiadaj się jeżeli nie masz pojęcia na ten temat!! wypadało by najpierw zapytać czy ta strona ma sens itp. a później osądzać. To raz a Dwa jest to mój sklep i nie muszę iść do właścicieli:)

Do twojej informacji ta strona przyniosła mi już wiele klientów którzy dowiedzieli się o istnieniu sklepu właśnie dzięki stronie WWW. Kobiety w Ciąży szukają bardzo często odzieży w Internecie Np. na stronach producentów ponieważ sklepy ciążowe to jeszcze nowość. B. dużo klientów z okolic miasta przyjeżdża do sklepu mówiąc, że znaleźli nas w Internecie!!!

- edyta -

Co to jest "box"? Zgodnie z zaleceniem "kliknąłem żeby zlokalizować box" i przeniosło mnie na stronę gildia.elblag.pl powodując konsternację ... bo na stronie na którą trafiłem nie znalazłem żadnych związanych z ubraniami dla mamy i dziecka informacji.

Tak właśnie, wystarczy przeczytać adres firmy i od razu wiadomo, że sklep (dla tych co się nie orientują co to znaczy "box" :-) ) znajduje się w hali Gildii Kupców żuławskich w Elblągu. Na stronie Gildii jest mapa boksów na której możemy zlokalizować dany box bo numerze. Prawda, że proste ??

"formularz kontaktowy" atakujący alertem JS jest rzeźniczy ... i na dodatek wymaga ode mnie posiadania skonfigurowanego klienta poczty.

Przyznaję też nie jestem nim zachwycony;)

Na pewno to zmienię.,

Kto powiedział, że na stronie ma być tylko jeden krój czcionki??

Następna sprawa proszę nie patrzeć na mnie jak na fachowca, który zawodowo tworzy strony www, Sam stworzyłem dla siebie tą stronę, sam stworzyłem grafiki i butony. Proszę więc o troszkę wyrozumiałości.

Pozdrawiam i czekam na dalsze sugestie.

Na stronie Gildii jest mapa boksów na której możemy zlokalizować dany box bo numerze. Prawda, że proste ??
To nie lepiej skierować na stronę https://gildia.elblag.pl/index.php?m=3&wher...%AF+CI%A1%AFOWA otwieraną w nowym oknie.

Kodowanie chyba miało być iso-8859-2.

O ile się nie mylę to strony "OFERTA" i "ADRES" są identyczne.

Strona "HOME" nie pasuje do pozostałych.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Nie wypowiadaj się jeżeli nie masz pojęcia na ten temat!! wypadało by najpierw zapytać czy ta strona ma sens itp. a później osądzać. To raz a Dwa jest to mój sklep i nie muszę iść do właścicieli:)

Po pierwsze ... nie krzycz na mnie proszę. Po drugie, mam pojęcie - wyraźnie napisałem że strona "wygląda jak", czyli dokonałem subiektywnej oceny tejże. Nie mów mi więc, że nie mam pojęcia o własnych odczuciach :)

Do twojej informacji ta strona przyniosła mi już wiele klientów którzy dowiedzieli się o istnieniu sklepu właśnie dzięki stronie WWW. Kobiety w Ciąży szukają bardzo często odzieży w Internecie Np. na stronach producentów ponieważ sklepy ciążowe to jeszcze nowość. B. dużo klientów z okolic miasta przyjeżdża do sklepu mówiąc, że znaleźli nas w Internecie!!!

Bardzo się cieszę że to działa, ale jestem przekonany że mogłoby działać lepiej. Jak? Nie powiem bo znów będziesz na mnie krzyczeć, a ja nie lubię się stresować :angry:

Tak właśnie, wystarczy przeczytać adres firmy i od razu wiadomo, że sklep (dla tych co się nie orientują co to znaczy "box" :-) ) znajduje się w hali Gildii Kupców żuławskich w Elblągu. Na stronie Gildii jest mapa boksów na której możemy zlokalizować dany box bo numerze. Prawda, że proste ??

Za diabła nie. Zacząłem korzystać z internetu na Win 3.11 z Netscape'm, a tego nie wymyśliłem. Proste byłoby umieszczenie na stronie ... eee, co ja tam będę, znów zaczniesz się szarpać :)

Swoją drogą, to częsty błąd popełniany przez początkujących. Zakładasz że odbiorca będzie dysponował tą samą wiedzą co Ty. NIE BĘDZIE, przynajmniej w większości wypadków.

Kto powiedział, że na stronie ma być tylko jeden krój czcionki??

Nikt. Ale jak są więcej niż trzy to się zaczyna robić wiocha.

Następna sprawa proszę nie patrzeć na mnie jak na fachowca, który zawodowo tworzy strony www, Sam stworzyłem dla siebie tą stronę, sam stworzyłem grafiki i butony. Proszę więc o troszkę wyrozumiałości.

Pozdrawiam i czekam na dalsze sugestie.

Sugeruję skorzystać z pomocy zawodowca. A może i trzech? Pierwszego co pomoże zdefiniować cele i oczekiwania względem strony, podrzuci trochę pomysłów co można by jeszcze zrobić, oraz da wstępne wytyczne do zrobienia strony. Drugiego co to narysuje, i trzeciego który to wszystko "zapakuje" w zoptymalizowany kod strony i zajmie się pozycjonowaniem.

To nie jest żaden dyshonor oddać coś takiego w ręce ludzi co się w tym specjalizują. Samochód też naprawiasz sobie sam? Nastawiasz złamaną nogę? Meble kupiłeś gotowe, czy poszedłeś do lasu z piłą?

Pozdrawiam,

AdamD

Hehehe dobre z tymi meblami:-)

Nie obrażaj się, że się uniosłem. Nie sodobało mi sie po prostu to, że Twoim zdaniem nie ma sensu coś o czym tak naprwadę nie wiesz bo nie prowadzisz sklepu z odzieżą ciążową.

A stronke jak bym chciał oddać w ręce fachowców to już dawno bym to zrobił, nie mam jednak na dzień dziesiejszy wolnego 1,500 zł :) dla tego właśnie zacząłem sam tworzyć.

Strona ma być głównie informacją o istnieniu firmy. Tak żeby klient mógł łatwo znaleźć adres firmy itp... nic więcej.

Jeżeli chodzi o pozycjonowanie, to może nie jestem fachowcem w tej dziedzinie ale np pod hasłem "9fashion" jestem w googlu na 3 miejscu. Gorzej troszke ze słowem "odzież ciążowa" koniec 2 strony, ale też idzie w górę niedawno była na końcu 4 str.

pozdrawiam serdecznie i dzięki za sugestie, postaram sie ujednolicić czcionki.

1500PLN to nie jest specjalnie rozbuchany budżet :)

Jak już się uspokoiłeś, to być może uda Ci się spojrzeć na stronę trochę chłodniejszym okiem. Rozumiem że taka "zimna" ocena własnego dziecka jest trochę skomplikowana - ale możesz choć popróbować.

Pomyśl, czego oczekujesz od gościa na Twojej stronie. Jaką "akcję" powinien Twoim zdaniem wykonać? Sprawdzić adres? Zadzwonić? Przejrzeć ofertę? PO CO? Zapisz to sobie na kartce.

A potem wejdź na stronę, i zobacz czy ona poprowadzi Cię do realizacji założonych celów. Jak Tobie się nie uda (bo wiesz co gdzie jest i zwyczajnie oszukujesz przy eksperymencie :angry: ) - posadź przy niej ciocię, sąsiada, kogokolwiek - i zobacz co robi.

Jak zachęcasz klienta do odwiedzenia sklepu? Pozwalasz mu wydrukować mapę dojazdu? Zachęcasz do wysłania maila? Zadzwonienia? Może by formularz zapytania?

Jak prezentujesz ofertę? Chyba w Galerii Mokotów w Warszawie jest sklep z ubraniami dla ciężarówek ... są założone na ciężarne manekiny, i wystawa tego sklepu jest jedną z lepiej prezentujących się. Masz takie manekiny? Czemu na stronie nie ma zdjęć oferowanych ubrań? Czemu nie ma informacji o ofertach specjalnych, promocjach, wyprzedażach, super cenach?

Trafiłeś dobrze z branżą -> o ile się nie mylę nie ma w tej chwili sklepu on-line mającego w ofercie odzież ciążową. Jakiś tekst ostatnio czytałem że branża odzieżowa jest w tej chwili w ogóle mało obsadzona. Czemu nie zaczniesz sprzedawać przez internet? Masz już zaplecze w postaci sklepu, magazynu, kontaktów z dostawcami.

I teraz na koniec jeszcze raz powiedz mi proszę, że nie mam pojęcia o czym piszę bo nie prowadzę sklepu z ubraniami dla ciężarnych.

Pozdrawiam,

AdamD

- edyta -

znajdź kilka stron konkurencji (albo choć zbliżonych tematyką). Jak nie będzie z ubraniami ciążowymi, to może będzie z piżamami albo innym cholerstwem. Zobacz jak wyglądają tamte strony, i zastanów się dlaczego. A potem zrób lepiej.

Jak prezentujesz ofertę? Chyba w Galerii Mokotów w Warszawie jest sklep z ubraniami dla ciężarówek ... są założone na ciężarne manekiny, i wystawa tego sklepu jest jedną z lepiej prezentujących się. Masz takie manekiny? Czemu na stronie nie ma zdjęć oferowanych ubrań? Czemu nie ma informacji o ofertach specjalnych, promocjach, wyprzedażach, super cenach?

Masz rację, taka informacja powinna się znaleźć na tej stronie i oczywiście się znajdzie. Jest w trakcie przygotowania:)

Trafiłeś dobrze z branżą -> o ile się nie mylę nie ma w tej chwili sklepu on-line mającego w ofercie odzież ciążową.

https://www.mamadama.pl/

https://www.bebefield.pl/ - sklep producenta

https://www.e-mama.pl/

https://www.happymum.pl/

https://www.mamaija.com.pl/

https://www.9fashion.pl/

jest jeszcze kilka....

A sklepu on-line nie moę otworzyć bo niestety nie ma już dla mnie miejsca to raz, a dwa producenci mają umowy z ze sklepami on-line na wyłączność i nie może już żaden nowy powstać.

Witam, bardzo proszę o ocenę mojej strony www.mamaidziecko.com.pl

Chyba strona główna Ci się posiekała, bo podstrony są ok a główna coś dziwnie wygląda u mnie.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Widzę, że tu gorąco więc wtrace parę groszy.

Sam niedawno oddałem stronę do oceny i bardzo proszę o nieco pokory tych którzy to robią.

Dostajesz tu cenne rady, czaem może w ostry sposób, ale jednak rady i to za free :) więc pokory.

A teraz do rzeczy.

Rzeczywiście strona, jak sam przyznajesz, zdudowana jest amatorsko. Oczywiście przyniosła już efekty, ale zastanów się jakie mogłaby przynieść gdyby była profesjonalnie prowadzona.

Z buidżetem 1500 zł można mieć naprawdę wypasioną wizytówkę sklepu z wszystkimi wymaganymi elementami marketingowymi. My sami na bazie gotowych grafik robimy to czasm taniej więc szkoda było Twojego cennego czasu. No chyba że projektowanie sprawia Ci przyjemnośc, ale wtedy nie dawaj do oceny innym bo jest to frustrujące ;)

Jeśli chodzi o fonty to zdecydowanie lepiej wygląda jesli zastosowany jest 1. Możesz natomiast grać jego wielkością, kolorem, pogrubieniem. Sprawdz a przekonasz się, że strona nabierze innego (lepszego

) wyglądu.

Validator pokazuje 20 błedów na stronie głównej

Część grafik się nie wyświetla - pasek nawigacyjny dolny

Widziałeś stronę w Operze? Polskie znaki wyglądają dość dziwnie.

Pod Firefoxem pasek nawigacyjny dolny rozjechany na kawałki.

Pozdrawiam.

Jeśli chodzi o fonty to zdecydowanie lepiej wygląda jesli zastosowany jest 1.

Niekoniecznie jeden. Tu masz na przykład stronę na której występują trzy -> https://www.stopdesign.com/ w topie, tekst + menu, nagłówki. I chyba nie wygląda szczególnie tragicznie, co? :) Natomiast wszystko trzeba z głową. I z wyczuciem.

Witam, bardzo proszę o ocenę mojej strony www.mamaidziecko.com.pl

Chyba strona główna Ci się posiekała, bo podstrony są ok a główna coś dziwnie wygląda u mnie.

Pozdr,

Radek

faktycznie mam problemy ze strona główną. Za dużo dzis rano namieszałem.:)

Wieczorkiem dopiero poprwawię.

dobrze, czy ktoś chce się podjąć "poprawienia" tej strony??

Nie wchodzi absolutnie w grę całkowita zmiana szaty graficnzej ponieważ nie chcę za bardzo mieszć. Ale jeżeli ktos jest chętny do zrobienia porządku i ładu na tej stronie w kodzie oraz wizualnie i dodaniu tych wszystkich technik marketingowych o których pisał AdamD to zapraszam do rozmowy na gg 4068805 lub na priva.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności