Skocz do zawartości

Automatyczne miejsca docelowe. Problem

linkfan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem na swoim koncie Adwords prowadzę 8 kampanii dla 4 firm. Każda firma ma podział na kampanie regionalne oraz ogólne. Mój problem dotyczy tylko jednej firmy (w reszcie wszystko jest ok), mianowicie nie działają mi automatyczne miejsca docelowe i nie mam pojęcia dlaczego. Czy jakoś to się włącza? Z tego co wyczytałem w Ustawieniach -> Sieci -> Szeroki zasięg. Ale to było już tak automatycznie ustawione. Może ktoś ma jakiś pomysł?

Pozdrawiam

Moderowany >>katalog stron<< - linkfan.pl

Grupa Katalogów Linkfan - https://katalogi.linkfan.pl

Mam do Ciebie pytanie. Z Twojej wypowiedzi wynika, że masz jedno konto i na nim te 8 kampanii? Jeśli tak to duży błąd. Pozakładaj dla każdego Klienta osobne konto - latwo przerzucisz kampanie dzięki edytorowi adwords.

Dlaczego warto to zrobić? Bo jeśli, któraś ze stron spowoduje blokadę konta to masz w plecy z pozostałymi Klientami - po drugie to wręcz zalecenie Google - jeden Klient = jedno konto adwords.

Wracając do pytania. Czy ustawiając sieć reklamową nie możesz wybrać automatycznych miejsc docelowych?

Spróbuj może sprawdzić czy kampania w ustawieniach ma włączone wszystkie opcje?

Nie, nie mam osobne konta. Chodziło mi o to że ustawienia są identyczne a wszędzie działa tylko na tym jednym (tak naprawdę jednej kampanii z dwóch na koncie) nie... W sieciach reklamowych w Automatycznych miejscach docelowych zamiast tabelki wyświetla mi się: Informacje z poziomu domeny nie są obecnie dostępne. Zobacz zebrane statystyki w wierszu „Inne domeny” poniżej.

Jakieś pomysły?

Moderowany >>katalog stron<< - linkfan.pl

Grupa Katalogów Linkfan - https://katalogi.linkfan.pl

Powody mogą być różne. Może reklamy nie zostały zaakceptowane lub pojawiły się jakieś błędy w opcjach kierowania. Kampania kierowana jest na tematy, zainteresowania czy słowa kluczowe?

Najefektywniej byłoby gdyby udostępnić screen ustawień kierowania.

Podesłany screen nie dotyczy miejsc docelowych - sieć reklamowa, a tylko regionu czyli polski.

Sprecyzuj dokładnie o co Ci chodzi z Automatycznymi miejscami. Aby reklama się pojawiała w sieciach reklamowych musisz odpowiednio ustawić reklamę. W ustawieniach, z kórych wrzuciłeś screen, powyżej tych elementów ze screena jest część sieci - tu wybierasz czy mają to byćautomatyczne, czy teżwybrane przez Ciebie dane.

Dodatkowo napisałeś, że w oknie, gdzie powinien być spis miejsc docelowych, w których pojawiła się reklama nie masz nic... a screen podesłałeś zupełnie czegoś innego...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności