Skocz do zawartości

Email od Google

dexter_78

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

dostałem od Google e-mail z informacją, że wykryli do naszej strony nienaturalne linki. W sumie jeszcze nie zabrałem się za jej pozycjonowanie, a tu już na dzień dobry taka wiadomość mnie rozwaliła.

Firma pozycjonująca z którą rozwiązaliśmy umowę robiła pozycjonowanie metodami black seo.

Od kilku miesięcy nikt nie pozycjonował strony, aż tu nagle info od Google.

Co waszym zdaniem mogło naprowadzić Google na to, że strona była w ten sposób pozycjonowana ?

1. Kilkumiesięczne zaprzestanie pozycjonowania ?

2. Blasty ?

3. Kampanie display ?

4. Płatne linki na mocnych i znanych portalach ?

Co waszym zdaniem mogło naprowadzić Google na to, że strona była w ten sposób pozycjonowana ?

Na to, że strona była w ten sposób pozycjonowana naprowadził algorytm.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Może konkurencja, może firma seo pościągała naraz wszystkie linki ze swojego zaplecza do Twojej strony (nagły spadek tysięcy linków), a może firma pozycjonująca specjalnie was tak załatwiła. Ludzie bywają mściwi. Rozwiązałeś z nimi umowę to w odwecie Cię pogrążyli.

Cześć,

dostałem od Google e-mail z informacją, że wykryli do naszej strony nienaturalne linki. W sumie jeszcze nie zabrałem się za jej pozycjonowanie, a tu już na dzień dobry taka wiadomość mnie rozwaliła.

jest to wiadomość automatyczna dostają ją ci co zapisali się do mastertools

Marketing internetowy dla firm

...W sumie jeszcze nie zabrałem się za jej pozycjonowanie, a tu już na dzień dobry taka wiadomość mnie rozwaliła.

Firma pozycjonująca z którą rozwiązaliśmy umowę robiła pozycjonowanie metodami black seo.

...

Na Twoim miejscu bym się nie zabierał za pozycjonowanie. Dzień, w którym to zaczniesz to robić, będzie dniem w którym będziesz robił pozycjonowanie metodami BS. Jedyna łajtowa metoda pozycjonowania to kupowanie reklam adwords.

Na Twoim miejscu bym napewno nie panikował. Panika oznaczać będzie, że jesteś winny.

Skoro juz jesteś w GWT, to zobacz jakie tam linki masz. Pozsprawdzaj czy są SWLi, czy bujają sie po forach. Obczaj profil linków i zacznij zdobywać z innych źródeł.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie sadze zeby firma siebie/klienta podkablowala do google. Google takie linki wylapuje automatem, ktorego skutecznosc my rozwijamy ;) Jak dostales infor ze masz nienaturalne linki to znaczy ze juz ta czesc zaplecza i tak poszla w piach - wiec o to sie nie masz co martwic ;P Nic nie piszesz o pozycjach, a glownie takie listy sa zwiazane ze spadkami zwiazanymi z wycofaniem linkow czy tez recznym filterkiem przy tej okazji.

Sorki, moze zle to odczytalem ale ... piszesz ze to robila agencja metodami "black seo" i wymieniasz nizej mozliwe przyczyny ;)

search_auditor_500x80_bf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności