Skocz do zawartości

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Analizuję właśnie linki z blasta, który kupiłem w połowie sierpnia. W raporcie 839 urli (602 unikalne domeny).

Wynik na dzisiaj:

Zaindeksowanych wpisów: 122

Nie zaindeksowanych: 717

Już mam odpowiedź dlaczego siedzę w filtrze. Sprawdzam więc te 602 domeny.

W indeksie: 150

BAN - 452

Koszt 2 blastów - 1199,25 brutto

Rozmawiałem z Kulfikiem na początku października i jedyne co daje to rabat 50% dla tych wpisów, które poleciały i dodanie ich od nowa. Czyli po 2 miesiącach musiałbym dopłacić kolejne 520 pln (2 projekty) za wznowienie dodawania do nowych precli. Oczywiście bez żadnej gwarancji czy utrzymają się miesiąc, czy może 2 miesiące. Jak okaże się, że za 2 miesiące jest to samo to co kolejne pięć stówek? Jakoś średnio widzę opłacalność tej całej zabawy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Że tak brzydko powiem wymyślanie koła od nowa jest dziecinne - na zachodzie te modele były znane x czasu temu i każdy kto się w to bawił dostał po tyłku (podpowiem jak się to nazywa na zachodzie "authority network" - zapraszam do Google)

W tym momencie ta sieć już jest spalona i każda kolejna wydana złotówka jest straconą złotówka - popularność oznacza koniec

Wracając do tematu z zachodu - co róż powstają nowe sieci i co kilka miesięcy dostają bana i tak od nowa w koło i kasę się pakuje - przypadek użytkownika blake nie jest odosobniony tylko trzeba pompować kasę

PS: Biedna domena klienta

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Nie ma się do dziwić banami. Nie od dziś wiadomo, że Google banuje zaplecza: precle, ktalogi i inne cuda z linkami. Mało spotykane by było, gdyby żaden z tych precli nigdy bana nie dostał. Troche dziwne jednak, że tak dużo poszło za jednym razem, zapewne jakieś powiązania między nimi Google wykryło i poleciał masowy ban. Ale tak naprawdę nigdy nie masz 100% gwarancji, że precel, czy katalog gdzie zostawiasz linka nie zostanie kiedyś zbanowany. Ba, nigdy nie masz 100% gwarancji, że Twoje własne zaplecze nie dostanie kiedyś bana. Myśle, że to jest takie ryzyko zawodowe.

Nigdy nie twierdzilem ze precle sa nie banowalne, dla mnie i chyba dla kazdego logicznie myslacego bylo ze predzej czy pozniej one dostana bana. Nie ma ani w polsce, ani na swiecie publicznej authority network, ktora by nie zalapala bana jak to kojotek wyzej napisal, takie zabawki sa dla google niebezpieczne bo sa potwornie skuteczne.

@blake zakup 450 nowych domen to koszt kolo 14 000 pln netto, zakup takich domen z pr1-5 to koszt jeszcze wiekszy. Bany zdarzaja sie w roznym odstepie czasowym, raz bedzie to 5 domen na pol roku a raz po 2 miesiacach poleci calosc. Moja siec w odroznieniu od innych jest od nowa postawiona w ciagu 10-20 dni na domenach prownywalnych albo lepszych. Moja propozycja wydawala mi sie sensowna 50% ceny za postowanie, mozliwosc ponownego uzycia tekstow.

@kojotek_ox oczywiscie ze najlepszym networkiem bedzie wlasny, tylko koszt stworzenia takiego nie jest maly, juz nie mowie o tym ze dla wiekszosci zdobycie domen z pr nie jest prostym zdaniem.

ps. Widze ze robie sie coraz bardziej popularny, bo wiadomo, ze w polsce mierzymy popularnosci i odeniesiony sukces iloscia hejterow ;) a mnie zaatakowal sam ich krol :D

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Nigdy nie twierdzilem ze precle sa nie banowalne, dla mnie i chyba dla kazdego logicznie myslacego bylo ze predzej czy pozniej one dostana bana. Nie ma ani w polsce, ani na swiecie publicznej authority network, ktora by nie zalapala bana jak to kojotek wyzej napisal, takie zabawki sa dla google niebezpieczne bo sa potwornie skuteczne.

@blake zakup 450 nowych domen to koszt kolo 14 000 pln netto, zakup takich domen z pr1-5 to koszt jeszcze wiekszy. Bany zdarzaja sie w roznym odstepie czasowym, raz bedzie to 5 domen na pol roku a raz po 2 miesiacach poleci calosc. Moja siec w odroznieniu od innych jest od nowa postawiona w ciagu 10-20 dni na domenach prownywalnych albo lepszych. Moja propozycja wydawala mi sie sensowna 50% ceny za postowanie, mozliwosc ponownego uzycia tekstow.

@kojotek_ox oczywiscie ze najlepszym networkiem bedzie wlasny, tylko koszt stworzenia takiego nie jest maly, juz nie mowie o tym ze dla wiekszosci zdobycie domen z pr nie jest prostym zdaniem.

ps. Widze ze robie sie coraz bardziej popularny, bo wiadomo, ze w polsce mierzymy popularnosci i odeniesiony sukces iloscia hejterow ;) a mnie zaatakowal sam ich krol :D

jestem zainteresowany mastablasta, ale czy po banie domen wpisów nie przenosisz na nowe domeny???

@Kulfik a nie pomyślałeś o stworzeniu precli ściśle tematycznych ? Bo wielotematyczne to groch z kapustą który idzie w pierwszym rzędzie na odstrzał ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@beerbant myslec myslalem, ale przy obecnej ilosci zamawiajacych to sie srednio bedzie kalkulowac, polska za maly rynek zeby az tak sie rozdrabniac, a zrobienie 10 tematyk po 50 blogow kazda, to i tak znajdzie sie jeden z drugim ktoremu : a) zadna tematyka nie bedzie pasowac, b ) tylko 50 precli?

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

To robisz najpopularniejsze , w końcu jakieś tam dane o popularności tematów masz :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czyli jeżeli dobrze rozumiem wygląda to tak:

Wykupuje 750precli + teksty = 750pln netto

Po 2 miesiącach wszystkie precle dostają bana

To znaczy że zapłaciłem 750pln netto za wpisy a po banie cała kasa idzie do kosza?

Przecież po postawieniu nowcych domen powinno nastapić przeniesienie już dodanych wpisów, było by to w moim odczuciu rozwiązanie zdecydowanie bardziej w porządku niż to że otrzymam 50% zniżki na kolejne dodanie, i co potem? po 3 miesiącach znowu polecą?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności