Skocz do zawartości

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Zgoda, ale kupowanie takiej usługi po to, żeby linki były w indeksie 2 miesiące mija się z celem przy takich kosztach... Więc jakaś "gwarancja" powinna być przy takiej ilości linków.

Zatem zaproponuj jakieś rozwiązanie / sugestie - pewnie kulfik weźmie pod uwagę ;)

@Fikas - przestań być takim ( )( ) -włazem bo aż się niedobrze robi jak Cie czytam. Kulfik nie sprzedaje promocji z allegro za 5 zł tylko kasuje grubą kasę i tak naprawdę wychodzi, że za shitową usługę

Zatem polecam funkcję IGNORE, jeżeli nie stać Cie na usługę u niego oraz/lub nie pasują Ci warunki nie korzystaj z jego usług.

PS. Szanujmy się, nie znam Cię zatem nie wyzywam Cię od dupowłazów.

@FiKaS

Przeczytałeś ze zrozumieniem o co chodzi przedmówcom? bo mam poważne wątpliwości co do tego.

Zatem jak masz wątpliwości przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem moją odpowiedź i wyłap to co najważniejsze.

Przeczytałeś ze zrozumieniem o co chodzi przedmówcom? bo mam poważne wątpliwości co do tego.

Przecież pisał, że jest na grubym kacu ;)

A ogólnie to wszystko prawda i każdy ma rację z tym co piszę. Przed banem nikt się nie uchroni sprzedając publicznie taką usługę, ale jak już nie kupuję preclowania za piątaka na allegro tylko ładuję w to gruba kasę bo wiem że są efekty to przynajmniej niech one będą przez 6 miesięcy a nie przez 2 tygodnie.

To napisz do Google, żeby dali gwarancję na wybrane URL'e, że nie znikną indeksu przez określony czas (np. 6 miesięcy). Jakbyśmy mieli na to wpływ czy dostaniemy w łeb jutro, czy za rok... :) (mając jeszcze na uwadze hocki klocki googla w tym roku...)

gruba kase? kiedys bylo przyslowie, ze pozycjonowanie nie jest dla wszystkich. moze cos w tym jednak jest. jesli kogos nie stac na usluge to niech nie kupuje. jesli ktos nie chce kupic uslugi, to po prostu niech jej nie kupuje. nie ma co walczyc, podniecac sie i wyzywac. ci co umieja zarobic na takich ofertach beda zarabiac ladne pieniadze. ci co nie potrafia, zmarnuja kase. ale wtedy warto sie zastanowic czy ta zabawa w seo ma jeszcze sens. sa miliony sposobo na darmowe linki, wiec nie rozumiem po co to cale hejtowanie.

Piękne podsumowanie, gdzieś udzieliłem już odpowiedzi - skalkulujcie sobie moje 320 fraz dla Klienta, niech będzie chociaż 10zł netto / msc za TOP1-10. ;)

Zatem - jeżeli te 750zł to taka gruba kasa - użyjcie tego blasta tak, żebyście mieli z tego zwrot jakikolwiek... :)

Tyle z mojej strony :)

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To napisz do Google, żeby dali gwarancję na wybrane URL'e, że nie znikną indeksu przez określony czas (np. 6 miesięcy).

Przeczytaj moją wypowiedź do końca a nie wybiórczo. Google nie da, ale Kulfik, że do nowych doda w ramach gwarancyjnych 6 miesięcy może dać.

skalkulujcie sobie moje 320 fraz dla Klienta, niech będzie chociaż 10zł netto / msc za TOP1-10. ;)

Blast poszedł tydzień temu... Nie za wcześnie na wnioski? Nawet jakbyś miał dopłacać 50% co 2 miesiące to teoretycznie i tak wyjdziesz do przodu, ale jak google potraktuje taką domenę za 6 miesięcy to tego najstarsi górale nie wiedzą.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

...skalkulujcie sobie moje 320 fraz dla Klienta, niech będzie chociaż 10zł netto / msc za TOP1-10. ;)

Zatem - jeżeli te 750zł to taka gruba kasa - użyjcie tego blasta tak, żebyście mieli z tego zwrot jakikolwiek... :)

Nie każdy ma klientów na 320 fraz ;-)

Oczywiście, że w takiej sytuacji usługa zwraca się z nawiązka, ale przy 90% przypadków tych fraz jest max 10. I w przypadku płacenia za to samo kilka razy, opłacalne już tak bardzo nie jest...

Zgadzam się, blasta trzeba używać tak, żeby się zwrócił. Tylko nie wiem jak mam sobie oszacować koszty, skoro nie wiadomo czy ban będzie co 3 miesiące, pół roku? :-)

Ciężko znaleźć idealne rozwiązanie, ale na pewno jakaś gwarancja czasowa "życia" tych linków by się przydała. Jasno określona w ofercie.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

To zagraj w inną stronę - przechwyć 100 wartościowych domen, postaw na serwerze z IP, dobierz templaty, obrób wordpressa, zleć teksty, podlinkuj - pozycjonuj Klienta i potem się zastanawiaj, czy zaplecze dostanie w łeb jutro, za 2 miesiące, czy za pół roku... :)

To zagraj w inną stronę - przechwyć 100 wartościowych domen, postaw na serwerze z IP, dobierz templaty, obrób wordpressa, zleć teksty, podlinkuj - pozycjonuj Klienta i potem się zastanawiaj, czy zaplecze dostanie w łeb jutro, za 2 miesiące, czy za pół roku... :)

Jak stawiam dla siebie, to tak, żeby bana nie było :-)

A jak wyglądają te precle to każdy widzi :-) Ale to inna sprawa.

W tej branży zawsze jest ryzyko i każdy to wie. Jak sobie sam coś "wyprodukuję", to jest to moje ryzyko. A jak coś zlecam, to liczę przynajmniej, że ktoś mnie o tym ryzyku informuje.

Np jak inwestujesz w jakieś papiery, to zwykle masz informacje z czym to się wiąże (choćby była napisania w nie wiadomo jak kosmiczny sposóB) i na to się godzisz...

Jestem w stanie zaakceptować, że mam zamowiony projekt, który dodaje się 3x dłużej bo w międzyczasie były bany, ale jednak chce mieć świadomość, że wynik końcowy będzie taki jak zamawiałem.

Nie obracamy się w świecie parabanków lub dragów, gdzie się kupuje kota w worku i jeszcze można w łeb dostać :-)

Moze warto pomyslec co zrobic aby banow nie dostawac? albo po duzo dluzszym okresie?

moze w tym kierunku powinna potoczyc sie rozmowa?

Chodzi o dobry wszystkich ze stron w koncu.

dodam tak na koniec ze sam posiadam rozne precelki i nic im sie nie dzieje od dluzszego czasu, moze to kwestia odpowiedniego ich przygotowania? nie chce bron boze sie wymadrzac - nie o to chodzi, ale moze trzeba zwrocic uwage na unikalnosc tekstow? czestotliwosc ich dodawania? teksty bez wychodzacych linkow itd itd itd...troche tego jest.

Moze dzieki temu precle beda jeszcze lepsze i ich moc utrzyma sie dluzej? co wy o tym myslicie?

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

No dokładnie, niestety nie jest problemem zakablowanie całej listy, a wystarczą 2 sekundy wizyty na stronie, żeby wiedzieć że to śmieci :-)

Warto by było, żeby te strony były bardziej naturalne, ale domyślam się, że niewiele to da. I tak ktoś nakabluje, a ktoś zbanuje, więc wyjdzie na to samo, a pracy i kosztów więcej...

Nie wiem czemu ale byłem przekonany, że przy banie baza jest przenoszona na nową domenę a tu takich rzeczy się dowiaduje...

3 tyg temu zakupiłem 850 wpisów, których częstotliwość dodawania rozłożyłem na ~3 miesiące (nowa domena).

Przypuśćmy, że w międzyczasie poleci ban i cała kasa pójdzie w błoto... nie podoba mi się to. Korzystam z innej prywatnej, polskiej bazy precli (większej) i tam mam GWARANCJĘ, że wpisy będą utrzymywać się MINIMUM rok (po roku mogę opłacić na kolejny rok utrzymanie wpisów).

Tak więc widzę dwa rozwiązania:

- gwarancja utrzymania się wpisów (w przypadku bana przenoszenie wpisów)

lub

- rezygnacja z usługi (zwrot kasy)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności