Skocz do zawartości

Google pod ostrzałem

witek.m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie chce mi się czytać, za długi artykuł. :)

Google popełniło jeden poważny błąd, nachalnie zaczęło zarabiać kasę.

To nie jest dobrze widziane.

Jest masa bardzo dużych koncernów światowych, które zarabiają krocie ale pozostają w cieniu.

Model Google od samego początku zdany jest na porażkę. To tylko kwestia czasu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wchodząc na tą stronę https://biznes.newsweek.pl/google-pod-ostrzalem,97707,4,1.html pierwsze co wiedzę to 3 reklamy, powinni dostać filtr ;P

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

ciężko będzie odstawić G na bok..., sam przykład Allegro / eBay -> Panujesz na rynku to nikt Cię nie wykurzy, a społeczność nie jest w stanie zorganizować się i przejść do innych ..

A ceny, czy w tym wypadku opinie nie mają najmniejszego wpływu.

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Komentarze pod nim nie fajne.

Nawet mój ? :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ktoś się orientuje czy ten artykuł pojawi(ł) się w papierowej wersji? Jestem ciekawy jego zasięgu. Rewolucji dzięki niemu się spodziewam, ale może niektórym da do myślenia

Tak, jest w wersji papierowej w oststnim wydaniu Nesweeka z poniedziałku.

Witam wszystkich

Jedno mnie zastanawia,

I może, daje znowu powód do wyciągnięcia dalece pochopnych wniosków?

Powiem Wam jedno, jak ktoś w tym siedzi, to zauważa te już rozgryfki, daje się to odczuć, że w ostatnich tygodniach dość mocno nasiliły się artykuły (chyba sponsorowane ) które mają dziwny kontekst, w oparciu o wojnę między....

Pomyślmy, komu mogło w tej obecnej chwili na tym bardzo zależeć, na takim kreowaniu złego wizerunku gdzie np: Newsweek sam by nie zaczerpnął starych powielanych oklepanych news-ów poskładanych w obecny artykuł który już na wstępie tytuł, daje słowo klucz: że goog... "nie jest sexy" wiadomo użycie takiego sformułowania, jest celowe, bo nie precyzuje żadnych większych przygotowań redaktorskich w temacie, lecz uogólnia wszystkie dobre znaczenia w przeciwieństwa "nie lubiane, coraz mniej popularne itp. No i oczywiście słowo, które ma na celu przybliżyć największe skojarzenie dla człowieka czyli "sex"

Mało precyzyjny i upchany danymi np: "Gdy w 2006 r. za 1,6 mld dolarów Google kupował serwis YouTube" itp - i po co, o tym przypominać, że youtube jest goog...po prostu trzeba było napompować tekst.

Chmm... a może zależy na tym (allesyfowi)

Z tego założenia możemy się tylko spodziewać wojny ideologicznej, przez i zaaranżowanie dialogu incydentalnego, w które jest wciągane społeczeństwo, ma to jeden cel: poruszenia opinii publicznej, allegro stosuje manipulację w necie jak goog...

Nie chce mi się więcej pisać, bo i tak jesteśmy tylko małymi mróweczkami, które mogą sobie trochę po gdybać i ponarzekać.

Jeżeli jest tak, jak piszę, to nich się biją, będzie śmiesznie, na pewno zarobią adwokaciny.

Pozdrawiam, i do następnego klepania

https://www.bing.com/?cc=pl

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności