Skocz do zawartości

Google pod ostrzałem

witek.m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Krytyka krytyką, a blok REKLAMY GOOGLE w kontekście artykułu nikomu nie zaszkodzi :D

Trochę ciężko znaleźć dla nich alternatywę.

"Coraz częściej" jest IMO zbędne.

Niektórzy już wykorzystują to zjawisko do autopromocji:

Stary pomysł...

nihil fit sine causa

właściwie Google może być nazwany agencją reklamową. Nic dziwnego, że tak duża ilość informacji kusi, by je wykorzystać..tyle że będzie to z pewnością uznane za nachalne i niemoralne.

Link buidling, seo copywriting- wystawiam fakturę VAT - zgłoszenia na priv

Za rok, dwa ktoś w gównomejlu napisze o bombowej promocji to następnego dnia kominiarze mu do mieszkania z drzwiami wjadą .... Tylko to mały pikuś przy takiej ilości zgromadzonych przez nich danych o światowej gospodarce ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Google już to robi. Prawie nikt nie zwraca uwagi na swoją prywatność w sieci.

dlatego takie artykuły są potrzebne, trzeba uświadamiać ludziom, aby nie wrzucać zdjęć swojego domu, dziecka i samochodu i poszukać czasami ustawień prywatności :-)

Link buidling, seo copywriting- wystawiam fakturę VAT - zgłoszenia na priv

Kurcze ja nie czaję działań tej firmy - jak kiedyś wszyscy uwielbiali Google i wszyscy byli zadowoleni, to teraz coraz więcej ludzi jej nie cierpi wręcz. Tak się rozpanoszyli - nie dość, że już doszli do wniosku, że mogą bezkarnie mówić webmasterom i firmom co mogą robić ze swoim stronami i portalami jednocześnie korzystając z ich materiałów, tekstów, zdjęć i przy okazji deptając i niszcząc po kolei jednych i drugich bez mrugnięcia okiem, to już teraz zakładają, że nawet mogą rozkazywać i szantażować rządy całych krajów. Sami sobie robią czarny PiaR. A niech ktoś sobie spróbuje założyć własny Google news to zaraz bana dostanie. Najlepiej niech sami siebie zbanują i zafiltrują.

To wszystko dociera powoli do ludzi z poza branży webmasterskiej i trzeba o tym pisać i mówić wszem i wobec.

<?php
function nie_lubie_google() {
$agent = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
$agent = strtolower($agent);
if (strpos($agent,'google') !== false) {
header("HTTP/1.0 404 Not Found"); 
exit;
}
}
?>

​ żaden robot co się przestawia jako google nie wejdzie i po problemie :D

Artykuł fajny - prawdziwy i mocny. Szkoda tylko, że dla zwykłego użyszkodnika gugla nic nie znaczący. Po mojemu taki art nic nie zmieni. Tak jak i opodatkowanie gugla we Francji. Potrzeba nowego, mocnego gracza a takiego aktualnie nie ma nawet na horyzoncie morza zwanego internetem. Obstawiam, że gugiel ma jeszcze 3-5 lat monopolu przed sobą.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

mnie G denerwuje ostatnio potrafią zniszczyć życie w 1 update, a ludzie żyją w świadomości że pierwsze 3-4 wyniki to najbardziej dopasowane, bo to są reklamy ... Jedynie uczniowie i studenci umiejętnie posługują się wyszukiwarka, i widzą że pierwsza strona to jest dla biznesu, wpisując frazy techniczne zdarza się że 2 strony to firmy, z Adwords.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności