Skocz do zawartości

Europejskie Centrum Domen - Europejskie Centrum Oszustów

grosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym się podzielić, a jednocześnie przestrzec przed oszustami, którzy dzwonili dziś do mnie po raz kolejny, dzwonią od około pół roku. Gadka jest zawsze ta sama:

"Wczoraj/W ostatnim czasie ktoś chciał wykupić Twoją domenę z innym rozszerzeniem. Czy chce Pan się przed tym zabezpieczyć i wykupić u nas domenę z rozszerzeniem .?? za 600 zł brutto?"

Dziś poszedłem z grubej rury, zanim Pani skończyła pierwsze zdanie wtrąciłem i zacząłem swe wywody na temat ich działalności. Nie minęło kilka sekund, zanim uprzejma Pani telemarketerka przerwała połączenie. Tym razem wyświetlił mi się ich numer, zarejestrowany się zdaję w sieci plus. Podaję, aby jeśli ktoś chciałby kiedyś go sprawdzić, dotarł w ten sposób na forum i przeczytał niniejszy post.

Numer to: 781206327

Zastanawiam się, czy istnieje możliwość zablokowania połączeń przychodzących na dany numer? Bo każdorazowa próba połączenia się z nim kończy uruchomieniem poczty głosowej.

//Tytułują się między innymi jako:

Europejskie Centrum Domen, Europejski Rejestr Domen, Europejskie Centrum Rejestracji Domen.

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności