Skocz do zawartości

logo sie nie pojawia

kuli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam kłopot i wiem że to dotyczy podstaw html i css

tego szablonu potrzebuje jedynie do tego żeby pokazać koleżance jak to wygląda z panelu zarządzania i jak sie tam to wszystko cpyka

mam szablon który jest podstawowy Beez_20

jest problem bo on jest bez logotypu u góry tak jak ma większość stron

oto to co wymodzilem od jakiegoś czasu

https://www.netowanie.pl/

Problem zażegnany- chodzilo to że podawalem adres z public_html a nie po prostu na serwerze

Teraz jest inny problem- jak najeżdżam myszką na logo to jest podświetlenie jakieś dziwne na samym dole loga. jak to skasować?

Ten niebieski pasek bierze się stąd:

a:hover,
a:active,
a:focus
{
background:#095197;
color:#FFF;
}

linia 48 w personal.css

Rozwiązań jest kilka

Nie zagłębiałem się głębiej w arkusz stylów, ale usunięcie podświetlenia dla <a> we wspomnianym miejscu pewnie spowoduje usunięcie też podświetlenia dla innych linków, co może być niepożądane.

Można nadać id dla hiperłącza z logo i w css usunąć background całkiem. Można dać wszystko odpowiedzialne za logo w nowy blok i ostylować, itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności