Skocz do zawartości

Modyfikacje skryptu otwarty.pl mini  

109 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany kolejnymi modyfikacjami otwarty.pl mini?

• Tak
      76
    • Nie
      20

Rekomendowane odpowiedzi

finansiarz, luka będzie załatana, będzie także zmieniona captcha - obecnie jest już to zaimplementowane, czekają jeszcze testy...

Dodaję jeszcze funkcję automatycznych aktualizacji (jeden klik - klikasz i aktualizujesz skrypt do najnowszej wersji). Może mi to zająć więcej czasu.

Dlatego, jeśli nie zdążę tego wdrożyć do 02 grudnia, dopiszę to chyba na listę rzeczy do zrobienia w następnej wersji.

Generalnie skrypt zamierzam udostępnić około 10 grudnia.

admin1autoupdatesm.png

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Skrypt można już przetestować na żywo pod adresem:

https://test3.melma.pl/

Panel administracyjny:

https://test3.melma.pl/otwarty_admin/

login: administrator

hasło: tester3

Wprawadziłem jeszcze kilka zmian:

[dodane] - szablon z kolorystyką zbliżoną do oryginalnego miniacza.

[dodane] - wpisy wyróżnione.

[dodane] - dodatkowy box ze sliderem z wyróżnionymi wpisami

Jeżeli nie zauważycie jakichś błędów wymagających poprawek, to myślę, że w tym tygodniu uda mi się udostępnić skrypt do pobrania.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

• 2 tygodnie później...

Darmowa modyfikacja miniacza na pewno się przyda. Jeśli można coś jeszcze zasugerować przed opublikowaniem to z prostszych tematów można by dodać znaczniki H1 i H2 przy tytułach i słowach kluczowych. Jak już jesteśmy przy słowach kluczowych to przydałyby się opcja ograniczenia ich ilości i zmiana title strony z tagami bo title "

"Wynik wyszukiwania - [tag]" to szczytem optymalizacji nie jest. Jakby się również dało nieco odświeżyć system sitemapy - nie żeby stary był zły ale GSMaster to już swoje lata ma. Może da się jakoś łatwo wprowadzić jakiś nowszy choćby z tych polecanych przez google - code.google.com/p/sitemap-generators/wiki/SitemapGenerators.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Skrypt będzie udostępniony do pobrania przed świętami, jak tylko przygotuję instalator. Musiałem przesunąć datę wydania, gdyż ostatnio trochę większy nawał pracy miałem.

demo_miniacz_468x60.gif

Sebastek, poprawione, zapomniałem drobne poprawki zaktualizować na serwerze.

demo_miniacz_468x60.gif

Jedno tylko pytanie, jak z zabezpieczeniem przed dodawarkami?

otwarty_mini ma dziurę gdzieś dzięki czemu potrafią one bez problemów zaspamować cały katalog

finansiarz, luka będzie załatana

Na to najbardziej nie mogę się doczekać. Co kilka minut pojawia się nowy wpis i nie sposób nad tym zapanować. Interesująco zapowiada się też "funkcja naprawiająca błędnie zliczone ilości wpisów, tagów". Po wyczyszczeniu wpisów bezpośrednio w bazie, mam teraz mały galimatias.

Mam jeszcze pytanie, nie widzę, żebyś wspominał o tym. Skoro ma być box ze statystykami, to czy PR będzie sprawdzany w momencie dodania wpisu? W tej chwili aktualizuje się dopiero po pierwszym wejściu, przez co jest bardzo utrudnione czyszczenie bazy właśnie wg tego pola.

A mi się wydaje, że coś tu jest nie tak. Skoro skrypt jest darmowy, czy na licencji "OpenSource", to czemu wszelkie mody i cała prawie pomoc jest za kasę ?

Ja rozumiem, że ludzie chcą zarobić, ale czemu z tym nie pójdą do płatnych skryptów ?

Może boją się odpowiedzialności i wolą wyrwać kilkadziesiąt złociszy liczą na to, że się nikt nie upomni ?

Korzystam z kilku darmowych skryptów i mimo, że nikt mi tego nie gwarantuje - mam pomoc i support 24 h.

Ale dobrze - zapłacę ile trzeba i proszę o 24 h support, wszelką pomoc itd.

Potrzebuję skrypt katalogu.

Czekam na propozycję i uprzedzam, że jestem bardzo upierdliwy, jeśli coś nie działa.

Proszę pisać z konkretnymi propozycjami

Zostałem zbanowany bo miałem multikonta

Zgodnie z zapowiedzią, skrypt jest już dostępny do pobrania (link w pierwszym poście). Mam nadzieję, że tym samym zdążyłem zrobić Wam małą gwiazdkę, co prawda nieco spóźnioną, ale wcześniej nie dałem rady. Zapraszam do dzielenia się uwagami, jeżeli zauważycie jakieś błędy proszę o kontakt.

Skoro ma być box ze statystykami, to czy PR będzie sprawdzany w momencie dodania wpisu? W tej chwili aktualizuje się dopiero po pierwszym wejściu, przez co jest bardzo utrudnione czyszczenie bazy właśnie wg tego pola.

Sprawdzanie PR pozostawiłem bez zmian. Natomiast w płatnej wersji jest to zautomatyzowane, skrypt co jakiś czas sprawdza PR wszystkich stron i aktualizuje bazę.

Wesołych i rodzinnych świąt życzę wszystkim.

demo_miniacz_468x60.gif

Witam a instalował ktoś z was skrypt na serwerach 1&1 mam poważny problem z plikiem .htaccess gówna strona się wyświetla ale podkategorie i wpisy już nie, wyskakuje cały czas błąd serwera nie mogę sobie z tym poradzić nie wiem czy może jakieś funkcje są na serwerze wyłączone czy jak?

Biuro Rachunkowe KABA - Pełna obsługa Twojej firmy.

Bramy przesuwne - Wspaniałe ogrodzenia dla twojego domu

Podajniki pneumatyczne zaoszczędzą mnóstwo twojego czasu a czas=$

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności